ΣΤΙΒΟΣ

Φιλιππίδης και Πεσιρίδου στην ημερίδα του ΣΕΦ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Μπροστά στο ελληνικό κοινό θα εμφανιστεί την Παρασκευή (26/1) ο Κώστας Φιλιππίδης. Ντεμπούτο και για την Ελισάβετ Πεσιρίδου. Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει την Τετάρτη (24/1) ο Κώστας Μπανιώτης.

Μπροστά στο ελληνικό κοινό θα εμφανιστεί την Παρασκευή (26/1) ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στο Σόποτ θα πάρει μέρος στην ημερίδα του ΣΕΦ με στόχο να βελτιώσει το 5,71 μ., που σημείωσε πριν από λίγες ημέρες στην Ορλεάνη.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού τον Μάρτιο στο Μπέρμιγχαμ. Ο Φιλιππίδης έχει προγραμματίσει στη συνέχεια να κάνει μια σειρά από αγώνες στο εξωτερικό, ενώ θα δώσει το παρών και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (10-11/2).

Ντεμπούτο στη σεζόν θα κάνει στην ημερίδα του ΣΕΦ η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Η πρωταθλήτρια των 60 μ. εμπ., αποφάσισε να ξεκινήσει τη χρονιά με 60 μ. και να συνεχίσει με εμπόδια στις 3 Φεβρουαρίου στο μίτινγκ, που θα γίνει στην Καρλσρούη. Η Πεσιρίδου έχει ατομικό ρεκόρ στα 60 μ. 7.50.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ Ο ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ

Στην αγωνιστική δράση θα επιστρέψει την Τετάρτη (24/1) ο Κώστας Μπανιώτης. Ο πρωταθλητής μας θα πάρει μέρος σε μίτινγκ ύψους, που θα γίνει στην Κολωνία, με στόχο να βρεθεί από νωρίς σε υψηλά επίπεδα.

Ο 31χρονος άλτης πριν περίπου ένα χρόνο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την αγωνιστική του προσπάθεια, προκειμένου να μπει στο χειρουργείο για να αντιμετωπίσει πρόβλημα τραυματισμού. Στους μήνες που ακολούθησαν επιδίωξε την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση, ενώ συμμετείχε σε κάποιους αγώνες στη θερινή σεζόν.

Φέτος, απαλλαγμένος από προβλήματα έχει επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και σε θέση να διεκδικήσει και πάλι μεγάλα άλματα. Ο Μπανιώτης έχει ως στόχο στη σεζόν το όριο των 2,33 μ., που θα του δώσει την απευθείας συμμετοχή στον τελικό του ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στο Μπέρμιγχαμ.

Σε κάθε περίπτωση ο αθλητής μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν και με βάση την παγκόσμια κατάταξη, σε περίπτωση που δεν πιάσουν το όριο 12 αθλητές.

Στο μίτινγκ της Κολωνίας θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων οι Έντγκαρ Ριβέρα (Μεξικό), Τομ Γκάλε (Γερμανία), Μάρκο Φασινότι (Ιταλία). Ο Μπανιώτης πριν δύο χρόνια κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, ενώ το 2012 ήταν τέταρτος στην αντίστοιχη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ