ΣΤΙΒΟΣ

Φετινά ρεκόρ για Δουβαλίδη και Αναγνωστοπούλου στη Μασσαλία

Φετινά ρεκόρ για Δουβαλίδη και Αναγνωστοπούλου στη Μασσαλία

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δεύτερη συμμετοχή της σε μίτινγκ στην Γαλλία. Σε τροχιά ορίου άρχισε να κινείται ο Κώστας Δουβαλίδης, στον πρώτο αγώνα του στη σεζόν στη Μασσαλία. Στην Πράγα Καραλής, Αλεξούλη και Νεράντζης.

Το φετινό της ρεκόρ βελτίωσε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δεύτερη - σε τρεις ημέρες - συμμετοχή της σε μίτινγκ στην Γαλλία. Η έμπειρη αθλήτρια μετά το Μοντρέιγ αγωνίστηκε στη Μασσαλία, όπου ήταν τρίτη στη δισκοβολία με 59,74 μέτρα.

Η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου βρέθηκε για μια ακόμη φορά πολύ κοντά στο φράγμα των 60,00 μ., το οποίο φαίνεται πως σύντομα θα ξεπεράσει. Η Αναγνωστοπούλου θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα με στόχο να κυνηγήσει ακόμη και το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, που είναι 61,20 μέτρα.

Εξάλλου, σε τροχιά... ορίου άρχισε να κινείται ο Κώστας Δουβαλίδης, που στον πρώτο στην ουσία αγώνα του στη σεζόν διένυσε τα 110 μ. σε 13.68 και κατέλαβε την 5η θέση στο μίτινγκ της Μασσαλίας. "Ημουν καλά, αλλά ο ελαστικός τάπητας ήταν αρκετά μαλακός και είχε και αέρα και γι΄αυτό δεν βγήκαν επιδόσεις.

Νιώθω αρκετά δυνατός και πιστεύω πως στον επόμενο αγώνα μου με καλύτερες συνθήκες θα βγει η επίδοση που θέλω", είπε ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα, που θα τρέξει στις 10 Ιουνίου στην Πολωνία. Ο Δουβαλίδης έχει ως πρώτο στόχο στη σεζόν μια επίδοση κάτω από 13.48, που είναι το όριο για το Λονδίνο.

Στην Πράγα Καραλής, Αλεξούλη και Νεράντζης

Στην Πράγα στο Classic Permit μίτινγκ της ΕΑΑ θα αγωνιστούν την Δευτέρα (5/6) δύο αθλητές και μία αθλήτρια μας. Ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Νίκος Νεράντζης και η Λίλη Αλεξούλη βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με στόχο να κυνηγήσουν τους...εαυτούς τους.

Κάτι που έχει καταφέρει τις τελευταίες εβδομάδες να κάνει με επιτυχία ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου προέρχεται από εξαιρετικούς αγώνες σε Πολωνία και Σύνταγμα, όπου ξεπέρασε τα 5,60 μ. και 5,63 μ. αντίστοιχα στο επί κοντώ. Μάλιστα ο νεαρός και στα δύο street event δοκίμασε στη συνέχεια σε μεγάλα ύψη και έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κινηθεί σε επιδόσεις πάνω από το 5,70 μ., που είναι το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ.

Σε τροχιά ανόδου είναι και ο Νεράντζης, που πριν λίγα εικοσιτετράωρα ξεπέρασε τα 5,46 μ. στην πλατεία Συντάγματος, που είναι ρεκόρ του στον ανοιχτό. Ο 19χρονος έχει κάθε λόγο να σκέφτεται επιδόσεις πάνω από τα 5,50 μ., αφού μέχρι τώρα στη σεζόν έχει δείξει βελτιωμένος. Οι Μπάρνερ (Τσεχία), Κούντλιτσα (Τσεχία) και Βαλεντίν Λαβιλενί (Γαλλία) είναι από τους αθλητές που ξεχωρίζουν στον αυριανό αγώνα.

Τον ρυθμό της προσπαθεί να βρει η Λίλη Αλεξούλη, που στους τελευταίους της αγώνες αντιμετώπισε πρόβλημα με τη φορά της. Παρόλα αυτά, ή πρωταθλήτρια του μήκους πέτυχε φετινό ρεκόρ στη Φιλοθέη με 6,46 μέτρα. Στην Πράγα θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει αθλήτριες όπως η Γιάνα Βελντάκοβα, που παρά τα 36 της χρόνια έχει πετύχει φέτος 6,53 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ