ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκοί Αγώνες: Εκτός τελικού η ομάδα του στίβου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ 2018 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα στίβου δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ευρωπαϊκών Αγώνων που διεξάγονται στο Μινσκ. Όλα τα αποτελέσματα των Ελλήνων αθλητών.

Μέσα σε λίγες ώρες οι αθλητές και αθλήτριες μας επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της Ντιναμό, προκειμένου να διεκδικήσουν εκ νέου την πρόκριση τους στον τελικό της διοργάνωσης, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ.

Η κούραση φάνηκε να αφήνει τα σημάδια της πάνω τους αθλητές και τις αθλήτριες μας, που και σήμερα έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και δεδομένων των συνθηκών πραγματοποίησαν καλές εμφανίσει. Η χώρα μας ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση αφού ήταν έκτη στο πρώτο ημιτελικό γκρουπ και δεν προκρίθηκε στον τελικό.

Μεγάλη ήταν η συμβολή της Ραφαέλας Σπανουδάκη στην ομάδα, αφού για τρίτη διαδοχική κούρσα κατέκτησε τη νίκη στα 100 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια έμεινε ανεπηρέαστη από την κούραση και με 11.42 (1,1) βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ, το οποίο είχε πετύχει στον χθεσινό αγώνα.

Καθοριστική ήταν η παρουσία για την εθνική μας ομάδα και του Κώστα Δουβαλίδη, που όπως και στον χθεσινό αγώνα έτσι και σήμερα τερμάτισε σε 13.46 (0,2) και ισοφάρισε το φετινό του ρεκόρ. Ο έμπειρος αθλητής ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με δύο πρώτες θέσεις και μία δεύτερη και το σημαντικότερο, με το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η Κυριακή Σαμάνη κατάφερε παρά τη δυνατή βροχή - αλλά και μετά τη χθεσινή παρουσία όπου τερμάτισε σχεδόν περπατώντας - , να επιστρέψει δυνατή στον αγωνιστικό χώρο. Η αθλήτρια τερμάτισε στην πέμπτη θέση των 100 μ. εμπ. με 13.91.

Άτυχος στάθηκε ο Αντώνης Μέρλος, που γύρισε το πόδι του στα δοκιμαστικά και δεν μπόρεσε να αποδώσει ανάλογα με τις δυνατότητες του. Ο αθλητής θα εξεταστεί από το γιατρό της αποστολής προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότηα του τραυματισμού, δεδομένο του ότι έχει μπροστά του το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Άλλη μια καλή παρουσία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Εφη Κολοκυθά, που ήταν τέταρτη σήμερα στο μήκος, ενώ στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Σοφία Υφαντίδου, που παρά την καταπόνηση από τους διαδοχικούς αγώνες είχε καλύτερη προσπάθεια στα 52,10 μέτρα.

Νέα καλή παρουσία και νέο ρεκόρ για την μικτή ομάδα 4Χ400 μ. , που τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 3.20.81 με τους Αντώνη Αλεξανδρίδη, Ελπίδα Καρκαλάτου, Δέσποινα Μουρτά και τον Κώστα Νάκο. Η ελληνική τερτράδα βελτίωσε το χθεσινό της 3.22.88.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλο τα πήγε αρκετά καλά, ωστόσο το 10.58 (0,7) του έδωσε την έκτη θέση και δύο βαθμούς. Ο αθλητής είχε κάποια ενόχληση στο πόδι, που του απέτρεψε να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του.

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την προσπάθεια της με τη σκυτάλη 4Χ800Χ600400Χ200 με τους Κοτίτσα, Γιαννοπούλου, Τριβυζά και Κεραμιδά να τερματίζουν στην έκτη θέση με 4.41.05.

Στην πάλη γυναικών, η Μαρία Πρεβολαράκη στάθηκε πολύ άτυχη. Έφερε ισοπαλία στα σημεία 2-2 με το μεγάλο φαβορί, τη Ρωσίδα Όρσους και έχασε το ματς επειδή είχε δεχθεί διπλό σημείο αντί των δύο δικών της μονών. Και ενώ περίμενε αντίπαλo για τη διεκδίκηση ενός χάλκινου μεταλλίου στα 53κ., η Όρσους έχασε απρόσμενα στο επόμενο ματς και την έθεσε νοκ άουτ από τα ρεπεσάζ.

H Κατερίνα Κουτσογεωργοπούλου έχασε την ευκαιρία από την Ντιμίτροβα (Βουλγαρία) να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στην κατηγορία των 51κ. της πυγμαχίας.

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί χάθηκε η ευκαιρία διεκδίκησης δύο χάλκινων μεταλλίων στην πάλη. Τόσο ο Κύριλλος Μπίνεμπαουμ στα 74κ. όσο και ο Γιάννης Καργιωτάκης στα 125κ. έχασαν στους πρώτους τους αγώνες στο ρεπεσάζ και αποκλείστηκαν.

Αποτελέσματα

Στίβος

100μ ανδρών: 6ος Νυφαντόπουλος 10.58

Μήκος γυναικών: 4η Κολοκυθά 6μ13

4Χ400 μεικτή: 4η Ελλάδα 3.20.81

Ακοντισμός γυναικών: 5η Υφαντίδου 52μ10

100 εμπόδια γυναικών: 5η Σαμάνη 13.91

Ύψος ανδρών: Μέρλος 6ος 1μ95

Πυγμαχία

Κατ. 64κ.: Τσανικίδης ήττα από τον Μπάτσκοφ (Αρμενία), αποκλεισμός

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ελευθέρα πάλη

Κατηγορία 74κ. Μπινεμπάουμ ήττα από τον Γκατζίεφ (Αζερμπαϊτζάν) στο ρεπεσάζ, αποκλεισμός

Κατηγορία 125κ. Καργιωτάκης ήττα από τον Γιασαρλί (Τουρκία), αποκλεισμός

Κατηγορία 97κ. Σαμαρτσίδης ήττα από τον Τσεμπάν (Μολδαβία), αποκλεισμός

Κατηγορία 53κ. γυναικών Πρεβολαράκη νίκη επί της Κίπερνες (Νορβηγία), ήττα με ισοπαλία από την Όρσους (Ρωσία), πρόκριση στο ρεπεσάζ

Σκοποβολή

Σκητ: 1η μέρα προκριματικών Μαυρομμάτης 18ος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ