ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ

Ατομικό ρεκόρ για την Μουρτά, ημιτελικός για Περισίδου και Τσάκωνα

Ατομικό ρεκόρ για την Μουρτά, ημιτελικός για Περισίδου και Τσάκωνα
EUROKINISSI SPORTS

Με ατομικό ρεκόρ ολοκλήρωσε την παρουσία στο 24ο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα του Βερολίνου η Δέσποινα Μουρτά. Πρόκριση στον ημιτελικό των 100μ. μετ' εμποδίων για την Ελισάβετ Περισίδου, πρόκριση στον ημιτελικό και για τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ. Καλή παρουσία και 11η θέση για τον Νικόλα Σκαρβέλη στη σφαιροβολία.

Η Δέσποινα Μουρτά μπορεί ναολοκλήρωσε -σε ατομικό επίπεδο -την παρουσία της στο 24ο ΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα του Βερολίνου, ωστόσο το έκανε με επιτυχημένο τρόπο. Η νεαρή αθλήτρια τερμάτισε πέμπτης στην τρίτη προκριματική σειρά των 400 μ. με 52.96 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 52.98 από το Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Στην ίδια απόσταση συμμετείχε και η Ειρήνη Βασιλείου, που πέτυχε 53.37, ύστερα από μια χρονιά με αρκετές δυσκολίες. Οι δύο αθλήτριες αποτελούν βασικά μέλη της ομάδας 4Χ400 μ., η οποία θα διεκδικήσει τις επόμενες ημέρες μια καλή παρουσία στη διοργάνωση.

Εύκολη πρόκριση για Πεσιρίδου στον ημιτελικό

Τις εξαιρετικές διαθέσεις της για το 24ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έδειξε σήμερα το πρωί η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Η πρωταθλήτρια μας παρά το γεγονός ότι δέχθηκε προειδοποιητική κάρτα στην εκκίνηση, δεν είχε κανένα πρόβλημα να τερματίσει στην δεύτερη θέση της δεύτερης προκριματικής σειράς των 100 μ. εμπ. σε 13.10 (-0,1) και να πάρει την απευθείας πρόκριση στον αυριανό ημιτελικό.

Η Πεσιρίδου έκανε πολύ καλή κούρσα και έδειξε πως παρά τα διάφορα προβλήματα στη διάρκεια της σεζόν είναι στην κατάσταση που θέλει. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου έχασε μόνο από την 19χρονη ανερχόμενη αθλήτρια Σολεν Ντάμα, που τερμάτισε σε 12.88 και σημείωσε ατομικό ρεκόρ.

Η Πεσιρίδου προκρίθηκε με την πέμπτη επίδοση. Θυμίζουμε πως στον ημιτελικό θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους οι 12 αθλήτριες με τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις. Ο Ημιτελικός θα γίνει αύριο στις 20.30. Η Πεσιρίδου το 2016 είχε φτάσει ως τον τελικό της διοργάνωσης.

Καλή παρουσία και 11η θέση για τον Σκαρβέλη

Σε έναν από τους καλύτερους τελικούς σφαιροβολίας στην ιστορία της διοργάνωσης μετείχε σήμερα ο Νικόλας Σκαρβέλης.

Ο πρωταθλητής μας κατέλαβε την 11η θέση με βολή στα 20,11 μ. και στάθηκε με αξιοπρέπεια στον δεύτερο τελικό της καριέρας του. Ο 25χρονος ξεκίνησε τον αγώνα του με 19,63 μ., πέτυχε το 20,11 μ. στην δεύτερη προσπάθεια και ήταν άκυρος στην τρίτη του βολή. Το επίπεδο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αφού η οχτάδα έκλεισε στα 20,68 μέτρα.

Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Πολωνός Μίχαελ Χάραϊκ με 21,72 μ., ο αθλητής που είχε την κορυφαία βολή πριν την έναρξη της διοργάνωσης, ενώ δεύτερος ήταν ο επίσης Πολωνός Κόνραντ Βουκογιέβσκι, που με 21,66 μ. δε συνέχισε απλώς τις εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά πέτυχε ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία Κ23. Ο νικητής στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις, Ντέιβιντ Στορλ (Γερμανία) ήταν τρίτος με 21,41 μέτρα.

Φοβερός τελικός έγινε στα 100 μ. των Γυναικών με την Ντίνα Άσερ Σμιθ (Μ. Βρετανία) να τερματίζει σε 10.85 και να επιβεβαιώνει την κυριαρχία της. Η Γκίνα Λούκενκέμπερ (Γερμανία) αφού έκανε ρεκόρ Ευρώπης στις Νέες στον προκριματικό με 11.98, το ισοφάρισε λίγες ώρες αργότερα στον τελικό και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Η Γερμανίδα βελτίωσε το ρεκόρ της Μαρίας Καρασταμάτη, που ήταν 11.03 και άντεχε από τις 16 Ιουλίου του 2005. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, Ντάφνι Σιπερς (Ολλανδία) με 10.99 και φετινό ρεκόρ.

Ο Ζαρμέλ Χιούτζ (Μ. Βρετανία) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και με 9.95 αναδείχθηκε νικητής στα 100 μ. με νέο ρεκόρ αγώνων. Ο Βρετανός, αποτελεί το νέο όνομα στους δρόμους ταχύτητας και το επιβεβαίωσε και στο Βερολίνο.

Ο Ρις Πρίσκοντ (Μ. Βρετανία) ήταν δεύτερος με 9.96 επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Ευρώπης για την κατηγορία Κ23 και ο Τούρκος Αλί Χάρβει (Τουρκία) τρίτος με 10.01. Το μεγάλο γεγονός στον τελικό των 100 μ. ήταν η απουσία του Γάλλου Τζίμι Βικό, που αποφάσισε στο ζέσταμα να μην αγωνιστεί γιατί αισθάνθηκε έντονη ενόχληση στο πόδι.

Εξαιρετικός Τσάκωνας και πρόκριση στον ημιτελικό

Το πρώτο σκέλος της δουλειάς έγινε για τον Λυκούργο Τσάκωνα, που ήταν νικητής στην δεύτερη προκριματική σειρά των 200 μ. με 20.49 και πήρε απευθείας πρόκριση στον ημιτελικό της απόστασης.

Ο πρωταθλητής μας, ο οποίος έτρεξε στον 8ο διάδρομο, είναι σε καλή κατάσταση και θα επιδιώξει να κερδίσει μια θέση στον τελικό του αγωνίσματος, όπως έχει κάνει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Ο Τσάκωνας, ο οποίος έτρεξε πολύ κοντά στο φετινό του 20.48, έτρεξε γρηγορότερα από κάθε άλλη φορά σε προκριματικό της διοργάνωσης.

Στην τέταρτη προκριματική σειρά αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Τριβυζας, ο οποίος πέτυχε 21.18 και ολοκλήρωσε την παρουσία του σε ατομικό επίπεδο και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ομάδα 4Χ100 μέτρα.

"Η πρόκριση ήρθε εύκολα, ωστόσο αυτό δε λέει κάτι, γιατί το απόγευμα θα είναι μία εντελώς διαφορετική κούρσα. Είμαι καλά προετοιμασμένος και αυτό που χρειάζεται είναι να μείνω συγκεντρωμένος στο στόχο μου", είπε με το τέλος του αγώνα ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο μοναδικός του προκριματικού, που έτρεξε γρηγορότερα από τον Τσάκωνα ήταν ο Ιταλός Ντεσαλού με 20.39.

Photo credits: eurokinissi

TAGS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΙΒΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ