ΣΤΙΒΟΣ

Επιβλητικές εμφανίσεις από Τεντόγλου, Σκαρβέλη, στον τελικό κι ο Αναστασάκης

Επιβλητικές εμφανίσεις από Τεντόγλου, Σκαρβέλη, στον τελικό κι ο Αναστασάκης
EUROKINISSI

Οι Μίλτος Τεντόγλου και Νίκος Σκαρβέλης προκρίθηκαν στον τελικό των αγωνισμάτων τους με εξαιρετικές επιδόσεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου. Πρόκριση και για τον Μιχάλη Αναστασάκη.

Ένα άλμα ήταν αρκετό για τον Μίλτο Τεντόγλου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του μήκους, στην 1η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Ο "βενιαμίν" της ελληνικής ομάδας έδειξε τα δόντια του και με άλμα στα 8,15μ. (1,3) προκρίθηκε στον τελικό της Τετάρτης.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι επιβεβαίωσε την εξαιρετική αγωνιστική κατάστασή του και ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την εκτίμηση πως είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

Ο σημερινός ήταν ο 9ος αγώνας του Τεντόγλου με άλμα πάνω από τα 8,00μ. και ο 7ος πάνω από τα 8,15μ.

Ο Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό με την κορυφαία επίδοση, ενώ ο 2ος αθλητής, που πέρασε το όριο ήταν ο Γερμανός Φάμπιαν Χέινλε με 8,02μ., επίδοση κοντά στο φετινό του 8,04μ. Ο κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη Ράντεκ Γιούσκα πέτυχε 7,87μ., ενώ ο μοναδικός εκπρόσωπος του βάθρου στο Άμστερνταμ, Μικέλ Τορνέους ήταν 3ος στο β' γκρουπ με 7,91μ.

Τα αποτελέσματα

Τεντόγλου (Ελλάδα) 8,15 μ.

Χέινλει (Γερμανία) 8,02 μ.

Τορνέους (Σουηδία) 7,91 μ.

Ογιακού (Ιταλία) 7,90 μ.

Μπράμπλε (Μ. Βρετανία) 7,89 μ.

Γιούσκα (Τσεχία) 7,87 μ.

Νικιφόροβ (Ουκρανία) 7,86 μ.

Νίλσον (Σουηδία) 7,78 μ.

Βικτορίν (Γαλλία) 7,76 μ.

Γκομίζ (Γαλλία) 7,75 μ.

Μαϊλαί (Αλβανία) 7,71 μ.

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο Νικόλας Σκαρβέλης που για δεύτερη διαδοχική φορά θα δώσει το παρών στον τελικό της σφαιροβολίας. Ο αγώνας της σφαιροβολίας έγινε στο κέντρο στο "european mile", όπου θα χτυπά η καρδιά του Βερολίνου στη διάρκεια των αγώνων. Η προσέλευση του κόσμου ήταν - δικαιολογημένα - μικρή στο Ολυμπιακό Στάδιο, όχι όμως και στον προκριματικό της σφαιροβολίας, όπου ο παλμός ήταν έντονος, η μουσική δυνατή και ο κόσμος ενθουσιώδης.

Ο Σκαρβέλης μπήκε στον αγώνα δυνατά με 19,91μ. και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής μας συνέχισε τον αγώνα του με 19,73μ. και τον ολοκλήρωσε με το εντυπωσιακό 20,24μ., επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ και την 7η καλύτερη βολή της καριέρας του. Μάλιστα, εκτέλεσε την 3η βολή με τη μουσική του "Ζορμπά" στα ηχεία.

Ο 25χρονος, ο οποίος ήταν 11ος πριν δύο χρόνια, με την πρόκριση του στον τελικό ήδη κατάφερε να πετύχει κάτι πολύ σημαντικό σε αυτή τη διοργάνωση, δεδομένου ότι είχε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά με τραυματισμούς, που τον κράτησαν πίσω.

Σε κάθε περίπτωση, ο κορυφαίος Έλληνας του αγωνίσματος των τελευταίων ετών θα έχει την ευκαιρία στον αυριανό τελικό (21:33) να κυνηγήσει μια καλή βολή και ένα καλό πλασάρισμα. O Σκαρβέλης προκρίθηκε με την εκτή επίδοση.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ

Ο Μιχάλης Αναστασάκης ήταν ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε στο Βερολίνο και κατάφερε να ξεκινήσει με πολύ καλό τρόπο την παρουσία της χώρας μας στη διοργάνωση. Ο 23χρονος, στη δεύτερη βολή του στον προκριματικό της σφυροβολίας, πέτυχε 75,61μ., επίδοση πολύ κοντά στο 76,00μ., που ήταν το απευθείας όριο για τον τελικό.

Ο Αναστασάκης είχε ακόμη βολές στα 73,72μ. και 72,87μ. και κατέλαβε την 3η θέση στο γκρουπ του. Ο Μπενσέ Χάλαζ πέτυχε 76,81μ. και έδειξε πως θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον τελικό, ενώ ο κορυφαίος φέτος στην Ευρώπη Βόγετς Νοβίκι ακολούθησε με 76,03μ.

Ο Αναστασάκης χρειάστηκε να περιμένει λίγη ώρα προκειμένου να επιβεβαιώσει και τυπικά την παρουσία του στον αυριανό τελικό (19.45). Ο 24χρονος αθλητής προκρίθηκε με την 5η καλύτερη επίδοση και έδειξε πως, όπως και πριν από δύο χρόνια στο Άμστερνταμ, όπου ήταν 4ος, έτσι και φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, ο αθλητής μας επιβεβαίωσε τις καλές εμφανίσεις μιας ιδιαίτερα σταθερής και αποδοτικής σεζόν για εκείνον.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο νικητής της περασμένης διοργάνωσης Πάβελ Φάγεκ με 77,86 μέτρα, ενώ παρόντες στον τελικό θα είναι και οι δύο άλλοι σφυροβόλοι, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητής στην Ολλανδία (Τίχον, Νοβίκι).

Τα αποτελέσματα

Φάγεκ (Πολωνία) 77,86 μ.

Χαλάζ (Ουγγαρία) 76,81 μ.

Μπαρέιχα (Λευκορωσία) 76,47 μ.

Νοβίκι (Πολωνία) 76,03 μ.

Αναστασάκης (Ελλάδα) 75,61 μ.

Χένρικσεν (Νορβηγία) 75,14 μ.

Μάργκέβ (Μολδαβία) 75,10 μ.

Λομνίτσι (Σλοβακία) 75,08 μ.

Τίχον (Λευκορωσία) 74,67 μ.

Πισκούνοβ (Ουκρανία) 74,18 μ.

Μίλερ (Μ. Βρετανία) 73,79 μ.

Λουκιάνοβ (Ανεξάρτητος) 73,19 μ.

ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

Καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Νυφαντόπουλος στον προκριματικό των 100μ..

Ο πρωταθλητής μας ήταν 3ος στη 2η προκριματική σειρά με 10.44 (0,1) και κατέλαβε την 19η θέση στο σύνολο των αθλητών, που ξεκίνησαν σήμερα την προσπάθεια τους, ενώ βρέθηκε κοντά στην πρόκριση, αφού η 15άδα έκλεισε στα 10.41.

Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο νικητής της προηγούμενης διοργάνωσης, Τσουράντι Μαρτίνα, με 10.24.

ΚΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ

Επηρεασμένη από τα προβλήματα τραυματισμών των τελευταίων εβδομάδων εμφανίστηκε η Ραφαέλα Σπανουδάκη, στον προκριματικό των 100μ.

Η 24χρονη σπρίντερ τερμάτισε στην 7η θέση της 3ης προκριματικής σειράς με 11.63 και ολοκλήρωσε νωρίτερα απ' όσο θα ήθελε την παρουσία της στο αγώνισμα.

Πλέον, στρέφει την προσοχή της στη σκυτάλη 4Χ100μ., όπου θα έχει την ευκαιρία για καλύτερες εμφανίσεις.

*Η Εθνική ομάδα αγωνίζεται με μαύρη κορδέλα στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ