ΣΤΙΒΟΣ

Έπιασαν το όριο για Γλασκώβη οι Δουβαλίδης και Γκούσιν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ EUROKINISSI SPORTS

Με το τυπικό μέρος της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης ξεμπέρδεψε χθες βράδυ (1/2) ο Κώστας Δουβαλίδης. Φοβερή Τατιάνα Γκούσιν, 1,92 μ. ατομικό ρεκόρ και όριο για το μεγάλο ραντεβού στην Σκωτία.

Με το τυπικό μέρος της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης ξεμπέρδεψε χθες βράδυ (1/2) ο Κώστας Δουβαλίδης, στη διάρκεια του μίτινγκ στην πόλη Βαν ντε Ρέιγ.

Ο πρωταθλητής των 60 μ. εμπ. τερμάτισε τρίτος στην πρώτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος με 7.75 και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ, ενώ παράλληλα έπιασε το όριο για το κορυφαίο γεγονός του χειμώνα. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα έκανε στην ουσία τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν, δεδομένο του ότι η προηγούμενη παρουσία του ήταν στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, όπου τερμάτισε σε 7.77, ήταν χωρίς τον απαιτούμενο συναγωνισμό.

Νικητής στην πρώτη προκριματική σειρά ήταν ο Ισπανός Ορλάντο Ορτέγκα με 7.66 και δεύτερος ο Γάλλος Κέβιν Μαγέρ με 7.72,ενώ την καλύτερη επίδοση στο σύνολο των δύο σειρών πέτυχε ο Ντέιβιντ Κινγκ με 7.65. Ο Δουβαλίδης, ο οποίος θα πάρει μέρος στο τέταρτο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού της καριέρας του, θα συνεχίσει τους αγώνες του το Σάββατο στο μίτινγκ κλειστού στο Μοντεβίλ.

ΦΟΒΕΡΗ Η ΓΚΟΥΣΙΝ ΜΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΓΛΑΣΚΩΒΗ

Τρεις αγώνες χρειάστηκε η Τατιάνα Γκούσιν για να βρει το άλμα που θα της εξασφαλίσει θέση στην ομάδα που θα συμμετάσχει στοΕυρωπαϊκόΠρωτάθλημα της Γλασκώβης.

Η πρωταθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου, κόντρα στα προβλήματα που την ταλαιπωρούν τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε ξεπεράσει το 1,92 μ. με την δεύτερη προσπάθεια και να βελτιώσει το απόλυτο ατομικό της ρεκόρ, στη διάρκεια του μίτινγκ που έγινε στην πόλη του Βαν ντε Ρέιγ της Γαλλίας. Πριν φτάσει στο σπουδαίο άλμα χρειάστηκε να ξεπεράσει με την δεύτερη το 1,80 μ. και το 1,83 μ., με την πρώτη το 1,85 μ., με την τρίτη το 1,88 μ., και με την πρώτη το 1,90 μ., ενώ μετά το επιτυχημένο άλμα στα 1,92 μ. δοκίμασε στα 1,94 μέτρα.

Η αθλήτρια επέστρεψε το καλοκαίρι από τις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της και πλέον έχει ρίξει το βάρος της στην προπόνηση της με βασικό στόχο τις διοργανώσεις των δύο επόμενων ετών. Η Γκούσιν, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον σημερινό αγώνα είχε ατομικό ρεκόρ 1,91 μ. στον ανοιχτό στίβο από τις 10 Ιουνίου του 2017 και 1,90 μ. στον κλειστό στίβο από τις 7 Ιανουαρίου του 2017.

Η Γκούσιν με το χθεσινό (1/2) της άλμα έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο, πίσω από το 1,97 μ. της Νίκης Μπακογιάννη και το 1,93 μ., της Νίκης Γκαβέρα. Παράλληλα, η 25χρονη έκανε την καλύτερη επίδοση από Ελληνίδα αθλήτρια από το 2014 και την Τόνια Στεργίου.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ 19,25Μ. ΓΙΑ ΣΚΑΡΒΕΛΗ

Τον πρώτο του αγώνα στη χειμερινή σεζόν πραγματοποίησε και ο Νικόλας Σκαρβέλης, στη διοργάνωση που έγινε στην πόλη Ναβίντζι στην Τσεχία. Ο πρωταθλητής της σφαιροβολίας κατέλαβε την τέταρτη θέση με καλύτερη προσπάθεια στα 19,25 μ., στην έκτη και τελευταία του βολή, ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 19,14 μ. και 19,11 μέτρα.

Ο Σκαρβέλης, ο οποίος πριν λίγες ημέρες άφησε τις ΗΠΑ για την Ελλάδα για να κάνει τους αγώνες του στην Ευρώπη, θα συνεχίσει σε διοργάνωση της Γερμανίας, την Κυριακή (3/2). Νικητής στην σφαιροβολία ήταν ο Μεσούντ Πεζέρ με 20,70 μέτρα.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος. Η νεάνιδα αθλήτρια ξεπέρασε με την πρώτη το 1,70μ., 1,75 μ. και 1,79 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπόρεσε να νικήσει το 1.,83 μ., επίδοση που θα ισοφάριζε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία. Η Δόση δείχνει πως στις επόμενες εμφανίσεις της θα καταφέρει να πετύχει άλματα πάνω από τα 1,80 μέτρα.

Πηγή: segas.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ