ΣΤΙΒΟΣ

Ελληνική υπόθεση το 5ο Αthens Street Pole Vault με τον Φιλιππίδη νικητή

ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φιλιππίδης όπως και το 2016 ήταν ο μεγάλος νικητής στο 5ο Athens Street Pole Vault, αφού έκανε εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε πάνω από τα 5,70 μέτρα.

Για μία ακόμη χρονιά το Athens Street Pole Vault κατάφερε να αποτελέσει μια γιορτή στο κέντρο της πόλης. Στην πλατεία Συντάγματος στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, έγινε η 5η στάση του event που έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σεζόν.

Ο Κώστας Φιλιππίδης όπως και το 2016 ήταν ο μεγάλος νικητής, αφού έκανε εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε πάνω από τα 5,70 μέτρα. Ο Φιλιππίδης θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει και τα 5,77 μ., καθώς είχε πολύ καλό τρίτο άλμα. Ο "ασημένιος" πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,46 μ., συνέχισε επιτυχημένα στα 5,63 μ. και έπειτα στα 5,70 μέτρα.

ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

"Στηρίζω αυτή τη διοργάνωση από την αρχή μέχρι και σήμερα και το κάνω, για την ομοσπονδία μου και για τον κόσμο. Θα ήθελα να έχω ανέβει λίγο παραπάνω, αφού οι συνθήκες ήταν καλές και βοήθησαν τα πράγματα. Ηθελα επίσης να κάνω μια καλύτερη επίδοση για να ευχαριστήσω τον κόσμο, που ήρθε να στηρίξει την προσπάθεια μας. Ο επόμενος αγώνας μου θα γίνει στην Πολωνία κι έπειτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου", είπε με το τέλος του αγώνα ο Κώστας Φιλιππίδης.

Εξίσου καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Εμμανουήλ Καραλής, που βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο. Ο έφηβος αθλητής ανέβηκε πάνω από τα 5,63 μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη προσπάθεια. Νωρίτερα ο Καραλής είχε ξεπεράσει τα 5,20 μ. με την πρώτη, τα 5,35 μ. με την δεύτερη, με την τρίτη τα 5,46 μ., έπειτα άφησε τα 5,56 μ. και μετά το ένα χαμένο άλμα στα 5,70 μ. δοκίμασε δύο φορές στα 5,77 μέτρα.

"Ήταν ένας αγώνας που ευχαριστήθηκα πολύ. Ο κόσμος μας βοήθησε και μας έδωσε ώθηση. Είμαι πολύ καλά και σε κάθε αγώνα κοιτάζω να βελτιώνω την τεχνική μου. Αυτό είναι το βασικό μου μέλημα", είπε ο Καραλής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του την Δευτέρα στην Πράγα. Ο νεαρός χτύπησε ελαφρά το χέρι του στην τρίτη προσπάθεια συτα 5,77 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20, καθώς χτύπησε με το χέρι τον στυλοβάτη.

Το ατομικό του ρεκόρ βελτίωσε στην Αθήνα, ο Ράσμους Γιόγκερσεν με 5,56 μ., ενώ ο Δημήτρης Πατσουκάκης, αν και έμενε στα 5,56 μ. έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και χρειάζεται αγώνες. "Είμαι καλά, ίσως δεν είχα τον ρυθμό που θα ήθελα. Χρειάζομαι αγώνες, μέσα από τους οποίους θα κινηθώ σε ψηλά επίπεδα", είπε ο Πατσουκάκης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Νίκος Νεράντζης, που ήταν πέμπτος με 5,46 μ., επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του στον ανοιχτό στίβο. Το event παρουσίασε ο Γιώργος Καπουτσίδης, ενώ στο Σύνταγμα ήταν και η Κατερίνα Στεφανίδη, που έκανε και την απονομή στους νικητές.

ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ATHENS STREET POLE VAULT 2017 (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Athens Street Pole Vault διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και με βασικό χορηγό την DHL. Η διοργάνωση ανήκει στη σειρά Special Premium Meetings της ΕΑΑ και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα event της Ευρώπης.

Τα αποτελέσματα

1. Φιλιππίδης (Ελλάδα) 5,70 μ.

2. Καραλής (Ελλάδα) 5,63 μ.

3. Γιόγκερσεν (Δανία) 5,56 μ.

4. Πατσουκάκης (Ελλάδα) 5,46 μ.

5. Νεράντζης (Ελλάδα) 5,46 μ.

6. Μαλίκιν (Ουκρανία) 5,46 μ.

6. Ντίλα (Γερμανία) 5,46 μ.

8. Σέρμπαθ (Γερμανία) 5,35 μ.

9. Λάσκαρης (Ελλάδα) 5,35 μ.

9. Μοπύντροφ (Αν.) 5,35 μ.

11. Χρυσανθόπουλος (Ελλάδα) 5,20 μ.

12. Χατζίου (Ελλάδα) 5,00 μ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ