ΣΤΙΒΟΣ

Δύο χάλκινα για Αναγνωστοπούλου και Μπατζάβαλη

Δύο χάλκινα για Αναγνωστοπούλου και Μπατζάβαλη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέσσερις Έλληνες αθλητές συμμετείχαν στο 17ο ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων με την Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία) και τον Παρασκευά Μπατζάβαλη (ακόντιο) να ανεβαίνουν στο βάθρο.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, στον πρώτο της αγώνα στη σεζόν. Η πρωταθλήτρια της δισκοβολίας κατέλαβε την 3η θέση στο αγώνισμα, στο 17ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων, που ολοκληρώθηκε σήμερα (12/3) στα Κανάρια, με καλύτερη βολή στα 59,47 μέτρα.

Η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου είχε μία ακόμη έγκυρη βολή στα 57,89 μ. και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η Αναγνωστοπούλου, η οποία έχει ατομικό ρεκόρ 61,40 μ., έκανε το καλύτερο ντεμπούτο της καριέρας της, δεδομένο του ότι ποτέ άλλοτε δεν είχε ξεκινήσει τη χρονιά τόσο μακρυά. Στόχος της 25χρονης είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Αύγουστο στο Λονδίνο. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Γαλλίδα Μελίνα Ρομπέρτ - Μισόν με 62,35 μέτρα.

Νωρίτερα, Ο Μιχάλης Αναστασάκης πήρε μέρος στο β΄γκρουπ της σφυροβολίας, όπου κατέλαβε την όγδοη θέση με καλύτερη βολή στα 70,92 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου είχε ακόμη βολές στα 69,76 μ., 70,91 μ., 68,56 μ. ενώ ήταν άκυρες οι δύο τελευταίες του προσπάθειες.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Νέων Γυναικών η Ηλιάνα Κοροσίδου είχε καλύτερη βολή στα 60,51 μ. από την πρώτη της προσπάθεια και κατέλαβε την όγδοη θέση στο β΄γκρουπ. Η αθλήτρια έκλεισε τον αγώνα με δύο άκυρες βολές, ενώ νωρίτερα σημάδεψε στα 59,57 μ., 59,98 μ. και 59,77 μέτρα. Οι δύο ρίπτες βρίσκονται στο ξεκίνημα της σεζόν και έχουν το χρόνο να κυνηγήσουν τις επιδόσεις, που θα τους φέρουν κοντά στους στόχους τους.

Το Σάββατο, αγωνίστηκε σήμερα στο 17ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στα Κανάρια νησιά και ο Παρασκευάς Μπατζάβαλης. Ο Έλληνας ακοντιστής, ο οποίος βρίσκεται στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ξεκίνησε τη χρονιά με βολή στα 78,40 μ., ενώ είχε δύο ακόμη έγκυρες βολές στα 76,41 μ. και 74,32 μέτρα. Ο Μπατζάβαλης κατέλαβε την τρίτη θέση στον ακοντισμό πίσω από τον Γερμανό Τζούλιαν Βέμπερ που πέτυχε 85,85 μ. και τον Ιταλό Ρομπέρτο Μπερτολίνι (78,78 μ.).

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή έχει ως στόχο της χρονιάς τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ