ΣΤΙΒΟΣ

"Έφυγε" ο Κυριάκος Λαζαρίδης

"Έφυγε" ο Κυριάκος Λαζαρίδης

Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες Μαραθωνοδρόμους, ο Κυριάκος Λαζαρίδης, απεβίωσε σε ηλικία 62 ετών μετά πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Ήταν ένας από τους ανθρώπους που συνέδεσαν το όνομα του με το τρέξιμο και συγκεκριμένα με τον Μαραθώνιο. Ο Κυριακός Λαζαρίδης συμμετείχε σε περισσότερους από 50 Μαραθώνιους στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε σπουδαίες διοργανώσεις.

Ο Κυριάκος Λαζαρίδης άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης (15/2) έπειτα πολύμηνη μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ο "Κερκ" είχε υποστή οξύ ισχαιμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια αγώνα τον περασμένο Ιούνιο και παρά τη μεγάλη του μάχη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάστηκε.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ: "Δυστυχώς μετά από πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο "Κερκ" Κυριάκος Λαζαρίδης, ο Μαραθωνοδρόμος-Μαχητής από τη Νάουσα έφυγε από κοντά μας σήμερα το πρωί στις 07:00 σε ηλικία 62 ετών, μέλος για πολλά χρόνια της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου στον οποίο η παρουσία του έδινε κύρος και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες με τις γνώσεις του.

Η κηδεία θα γίνει αύριο Πέμπτη 16/2 στις 15:00 στη Νάουσα

Το τρέξιμο, ο Μαραθώνιος ήταν η ζωή του "Δεν μπορώ χωρίς τρέξιμο. Αν μου το κόψεις είναι σαν να με σκοτώνεις έλεγε... ενώ για τον Μαραθώνιο τόνιζε "Οταν τρέχεις σε Μαραθώνιο ανακαλύπτεις τον χαρακτήρα σου. Ο Μαραθώνιος θέλει να είσαι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Να έχεις ψυχολογία. Να μην βιάζεσαι. Να είσαι τυχερός και να έχεις πείσμα. Αυτά ισχύουν τόσο για τον αγώνα, όσο και για την ίδια την προπόνηση"...

Είχε τρέξει πάνω από 50 μαραθωνίους στο εξωτερικό. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου από 1977-1985, συμμετείχε σε Βαλκανικούς αγώνες, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Επίσης το 1983 και το 1984 ήρθε πρώτος στο Διεθνή Μαραθώνιο της Νυρεμβέργης με ρεκόρ διαδρομής και τις δυο χρονιές. Το 1988 μαζί με 4 ακόμη ειρηνοδρόμους κάλυψε τρέχοντας την απόσταση Αθήνα-Μόσχα 3000 χλμ. για την ειρήνη στη συνάντηση Reagan-Gorbachov.

Το ατομικό του ρεκόρ στον Μαραθώνιο ήταν 2:20.15 που το είχε πετύχει στο Μπάρσλει (Αγγλία) και αποτελούσε τότε Πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Κυριάκος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα σε ίδρυμα αποκατάστασης στη Λάρισα μετά από οξύ ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη στη διάρκεια συμμετοχής του σε νυχτερινό αγώνα δρόμου 5χλμ στο κέντρο της Αθήνας στις 5 Ιουνίου 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εκφράζει τα ειλικρινή του Συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο «ΕΥΚΛΗΣ» Ν. Προαστείων θα αναλάβει τον συντονισμό της μεταφορά με πούλμαν από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στην διοργάνωση του RUN THE LAKE, που είχε στόχο την στήριξη του Κυριάκου. Η απόφαση για την διάθεση των χρημάτων έγινε ομόφωνα και από τους τρεις φορείς ΕΥΚΛΗ Ν. Προαστείων, Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και της Λίμνης Βουλιαγμένης

Το Λεωφορείο θα αναχωρήσει 06:00 από τον Τερματικό Σταθμό του Μετρό στο Ελληνικό. Επιστροφή το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να τηλεφωνήσουν στον κ. Μάνο Μαχαιράκη τηλ. 6977591568 μέχρι τις 17:00 σήμερα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ