ΣΤΙΒΟΣ

Δυνατά ονόματα στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ATHENS STREET POLE VAULT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ATHENS STREET POLE VAULT.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η συνέντευξη Τύπου για το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault το οποίο θα διεξαχθεί στις 25 Ιουνίου στο Ζάππειο.

Η 7η έκδοση του Protergia Athens Street Pole Vault φαίνεται πως θα είναι υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφού θα συμμετάσχουν σε αυτή κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου επί κοντώ, ανάμεσα τους οι τρεις πρώτοι του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που έγινε σήμερα στη Μ. Βρετανία έγιναν γνωστά τα ονόματα των αθλητών, που θα πάρουν μέρος στον αγώνα της Τρίτης (25/6) , ονόματα με πλούσια βιογραφικά και εντυπωσιακά ρεκόρ, όπως ο πρωταθλητής Ευρώπης του κλειστού στίβου Πάβελ Βογιεκόβσκι και ο δεύτερος στην ίδια διοργάνωση, Πιοτρ Λίσεκ με φετινές επιδόσεις 5,93 μ. και 5,90 μ., αντίστοιχα.

Στο πάνελ των ομιλητών βρέθηκαν σήμερα ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 Κώστας Φιλιππίδης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, η Διευθύντρια στρατηγικού μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος Βίβιαν Μπουζάλη, το μέλος του ΟΠΑΝΔΑ Κώστας Τσώλος και ο μάνατζερ της διοργάνωσης, Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος.

Ο Κώστας Παναγόπουλος (πρόεδρος ΣΕΓΑΣ): "Φέτος επιστρέφουμε στο Ζάππειο, δε θα έχουμε φόντο τη Βουλή, αλλά το κτήριο του πρώτου ολυμπιακού χωριού που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά και όμορφες εικόνες από την Ακρόπολη. Ο αγώνας φέτος θα γίνει με άνδρες. Στην Ελλάδα έχουμε το ευχάριστο πρόβλημα να διαθέτουμε εξαιρετικό δυναμικό και στους Άνδρες και στις γυναίκες κι έτσι κάθε χρόνο πρέπει να εναλλάσσουμε την συμμετοχή. Έχουμε τη χαρά να έχουμε φέτος στη διοργάνωση πλειάδα κορυφαίων αθλητών της Ευρώπης.

Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να παρακολουθήσει από κοντά ένα εντυπωσιακό άθλημα, που προσφέρει θέαμα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Protergia που έχει συνδέσει το όνομα της με τη μετατροπή του αγώνα μας σε θεσμό τα τελευταία χρόνια. Χάρη στη δική της ενέργεια και συμμετοχή καταφέρνουμε να έχουμε εξαιρετικό αγώνα. Βεβαίως θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Αθηναίων για όλες τις δραστηριότητες που κάνουμε μαζί όλο αυτό το διάστημα. Τέλος να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον κ. Ρουμπάνη που είναι σήμερα εδώ και στηρίζει όχι μόνο το Street Event, αλλά και άλλες δράσεις μας".

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σε ερώτηση αν υπάρχει πρόθεση διεξαγωγής Street Event και σε άλλη πόλη της χώρας, σχολίασε: "Πέρυσι από την ίδια συνέντευξη Τύπου είχα ανακοινώσει τη διεξαγωγή του μίτινγκ "Βενιζέλεια - Χανιά", μια διοργάνωση που ξεκίνησε φέτος σε καλό επίπεδο και τα επόμενα χρόνια θέλουμε να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο. Σίγουρα υπάρχει η πρόθεση και η σκέψη το 2020 να κάνουμε αντίστοιχο αγώνα και στη Θεσσαλονίκη κι έτσι την ίδια χρονιά να έχουμε αγώνα και για Άνδρες και για Γυναίκες. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχουμε τη συνεργασία των τοπικών φορέων και φυσικά του χορηγού μας".

Η Βίβιαν Μπουζάλη (Διευθύντρια στρατηγικού μάρκετινγκ του ομίλου Μυτιληναίος): "Εύχομαι καλή επιτυχία, αν και μαζί σας θεωρώ πως η επιτυχία είναι δεδομένη. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Η καινοτομία του Protergia Athens Street Pole Vault έχει να κάνει με το ότι φέρνει ένα αγώνισμα σαν το συγκεκριμένο, κοντά μας, φέρνει παγκόσμιους πρωταθλητές κοντά μας, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης. Πρέπει να πω πως η συνεργασία μας με τον ΣΕΓΑΣ, όχι μόνο στο συγκεκριμένο αλλά σε όλα τα επίπεδα είναι εξαιρετική. Μαζί τρέξαμε και κυριολεκτικά και μεταφορικά για να αναδείξουμε τον κλασικό αθλητισμό σε όλη την Ελλάδα. Είναι συγκινητικό να βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας να τρέχουν και να συμμετάσχουν σε αθλητικές διοργανώσεις. Είμαι χαρούμενη να βλέπω στη γειτονιά μου ανθρώπους να τρέχουν και νομίζω πως ο ΣΕΓΑΣ έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους, σας περιμένουμε όλους στο Ζάππειο".

Ο Κώστας Τσώλος (Μέλος διοικητικού συμβουλίου ΟΠΑΝΔΑ): "Θέλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και τις ομοσπονδίες που δεν προβάλλονται όσο πρέπει. Στο πρόγραμμα μας είναι η αναβάθμιση των υποδομών κι έτσι αποφασίσαμε την ανακατασκευαστεί του το σταδίου στην Γκράβα, προκειμένου να χρησιμοποιείται μόνο από τον στίβο, ενώ στο πρόγραμμα του νέου Δήμου είναι και η αναβάθμιση κι άλλων υποδομών".

Ο Κώστας Φιλιππίδης: "Μου αρέσει που επιστρέφουμε πάλι στο Ζάππειο εκεί όπου έγινε ο πρώτος αγώνας, εκεί όπου πέτυχα την καλύτερη μου επίδοση στη συγκεκριμένη διοργάνωση με 5,73 μ., επίδοση που θα επιδιώξω να βελτιώσω στον αγώνα της Τρίτης. Έχω επικρατήσει στις δύο τελευταίες εκδόσεις του αγώνα και θα ήθελα να το επαναλάβω και φέτος, φυσικά θα έχω να συν αγωνιστώ πολύ μεγάλους αθλητές, σημαντικούς αθλητές, φτασμένους αθλητές και είναι σίγουρο πως όλοι μαζί θα προσφέρουμε θέαμα στον κόσμο που θα έρθει να μας δει. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφουμε στο Ζάππειο, γιατί ήταν ένα από τα μέρη που με τον προπονητή μου είχαμε προτείνει στον κ. Παπανγόπουλο όταν ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα. Σας περιμένουμε όλους εκεί για να ζήσετε μια σπουδαία εμπειρία. Ο αγώνας μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους αντίστοιχους που γίνονται στο εξωτερικό και αυτό φαίνεται και από τα ονόματα των αθλητών που έρχονται για να συμμετάσχουν".

Ο Γιάννης Κουτσουγιαννόπουλος (μάνατζερ διοργάνωσης): "Στην Αθήνα θα είναι για να αγωνιστούν οι τέσσερις πρώτοι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γλασκώβης, αλλά και άλλοι αθλητές με επιδόσεις πάνω από τα 5,70 μέτρα. Το Athens Street Pole Vault διαθέτει μία από τις καλύτερες πίστες στον κόσμο και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σπουδαίοι αθλητές εντάσσουν τον συγκεκριμένο αγώνα στο πρόγραμμα τους".

Ανάμεσα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault είναι και ο Σουηδός Μέλκερ Τζέικομπσον, που έχει ατομικό ρεκόρ 5,83 μ. και ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Παρόντες θα είναι και οι δύο κορυφαίοι Έλληνες άλτες του αγωνίσματος, ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Εμμανουήλ Καραλής, ενώ ξεχωρίζει και η συμμετοχή του Νορβηγού Σοντρέ Γκούτορμσεν με 5,73 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ