ΣΤΙΒΟΣ

Δωροδοκήθηκε ο πρόεδρος της IAAF;

Δωροδοκήθηκε ο πρόεδρος της IAAF;

Η βρετανική Guardian αναφέρει πως ο γιος του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, του Λαμίν Ντιάκ ζήτησε 5.000.000 δολάρια από το Κατάρ τον Οκτώβριο του 2011.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγονται ψίθυροι σχετικά με τη δράση που προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου, Λαμίν Ντιάκ.

Ο Σενεγαλέζος πρόεδρος μιας ισχυρής ομοσπονδίας έχει κατηγορηθεί για την επιρροή του, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η "μάχη" της διεκδίκησης ενός παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Η εφημερίδα Guardian ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή της έγγραφα που αποδεικνύουν πως ο γιος του Ντιάκ, ο Πάπα Μασάτα Ντιάκ ζήτησε 5.000.000 δολάρια από το Κατάρ, τα 4.500.000 δολάρια έπρεπε να κατατεθούν σε τράπεζα και το ποσό των 440.000 ευρώ έπρεπε να του παραδοθεί σε φάκελο στη Ντόχα τον Οκτώβριο του 2011.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν δόθηκαν αυτά τα χρήματα. Πάντως το Κατάρ διεκδικούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, διοργάνωση που κατέληξε στο Λονδίνο. Πριν από λίγες μέρες η Ντόχα εξασφάλισε τη διοργάνωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2019. Ο Πάπα Μασάτα Ντιάκ είναι σύμβουλος της IAAF.

Η ομοσπονδία του Κατάρ μέσω του γενικού γραμματέα Μοχάμεντ αλ-Κουβάρι αρνείται την ύπαρξη αυτών των εγγράφων, απόρροια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απαντάει πως η διοργάνωση του 2019 κερδήθηκε γιατί η υποψηφιότητα της Ντόχα ήταν καλύτερη από εκείνες του Γιουτζίν και της Βαρκελώνης.

Ο Πάπα Μασάτα Ντιάκ έχει ιδρύσει μια εταιρεία μάρκετινγκ, Pamodzi Sports Marketing, η οποία έχει αναλάβει αποκλειστικά τη διαχείριση των εμπορικών δικαιωμάτων σε διάφορες χώρες ανάμεσα τους και στο Κατάρ. Ήταν σύμβουλος στην υποψηφιότητα της Μόσχας για το παγκόσμιο του 2013, διοργάνωση που απονεμήθηκε στους Ρώσους.

Πηγή: Guardian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ