ΣΤΙΒΟΣ

Δύο ελληνικοί τελικοί στο Μπίντγκοζ την Παρασκευή

Δύο ελληνικοί τελικοί στο Μπίντγκοζ την Παρασκευή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κυριάκος Ζώτος στη σφαιροβολία και η Ειρήνη Ρία Μιχαλά στα 10.000μ. βάδην θα αγωνιστούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους στο Ευρωπαϊκό κ-23 την Παρασκευή.

Όπως και στην πρώτη ημέρα των αγώνων έτσι και στη δεύτερη, το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κ-23 στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας θα "ανοίξει" με τη σφυροβολία.

Η Ηλιάνα Κοροσίδου και η Σματατία Σκαρβέλη είναι τα δύο μοναδικά μέλη της αποστολής, που μετέχουν για δεύτερη φορά στη διοργάνωση, αφού ήταν παρούσες πριν δύο χρόνια και στο Ταλίν. Αμφότερες θα επιδιώξουν να βρεθούν στον τελικό της σφυροβολίας με το όριο να έχει οριστεί στα 64,50 μέτρα.

Η Σκαρβέλη (65,26 μ.) μετέχει στο α΄γκρουπ και η Κορσίδου (65,83 μ.) στο β΄γκρουπ και με βάση τα φετινά τους ρεκόρ συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες για πρόκριση. Η Σκαρβέλη το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα αγωνιστεί στον προκριματικό της σφαιροβολίας, όπου το όριο είναι αρκετά πιο βατό, καθώς έχει οριστεί στα 14,90 μέτρα. Μάλιστα η Σκαρβέλη στη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στη σφαιροβολία με 16,76 μ. και έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση.

Στον τελικό των 10.000 μ. θα πάρει μέρος η Ειρήνη - Ρία Μιχαλά με βασικό στόχο να βελτιώσει το 35.42.74, που πέτυχε φέτος και αποτελεί ατομικό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Αντώνη Στόικου είναι σε καλή κατάσταση και θα κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Στην πρώτη από τις δύο προκριματικές σειρές των 1.500 μ. θα πάρει μέρος η Αναστασία Μαρινάκου, που για να περάσει στον τελικό θα πρέπει να τερματίσει στις πρώτες τέσσερις θέσεις ή ο χρόνος της να είναι στους τέσσερις καλύτερους των δύο σειρών.

Στον ημιτελικό των 400 μ. θα αγωνιστεί η Δέσποινα Μουρτά που τρέχει στην πρώτη από τις τρεις σειρές και με 53.79 είναι από τα αουτσάιντερ για πρόκριση στον τελικό, εκεί όπου θα πάρουν μέρος οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο γρηγορότερες αθλήτριες.

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρες περιλαμβάνει και τον τελικό της σφαιροβολίας με τη συμμετοχή του Κυριάκου Ζώτου, που ήδη έχει πετύχει στη διοργάνωση, με την πρόκριση του στους 12 του τελικού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πρωί

11.05 Σφυροβολία (Γ) πρ., Σκαρβέλη

12.40 Σφυροβολία (Γ) πρ., Κοροσίδου

12.20 1.500 μ. (Γ) πρ., Μαρινάκου

Απόγευμα

16.50 Σφαιροβολία (Γ) πρ., Σκαρβέλη

17.40 400 μ. (Γ) πρ., Μουρτά

19.10 Σφαιροβολία (Α) Τελικός, Ζώτος

20.45 10.000 μ. (Γ) Τελικός, Μιχαλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ