ΣΤΙΒΟΣ

Διπλή διάκριση για τη Στεφανίδη

ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΛΟΝΔΙΝΟ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2017 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Οι ατομικές διακρίσεις και τα κολακευτικά σχόλια δεν σταματούν για την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία συμπεριλήφθηκε στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων Ευρωπαίων αθλητών σε όλα τα σπορ.

Δεν σταματούν οι διακρίσεις για την Κατερίνα Στεφανίδη. Μέσα σε μία ημέρα αποθεώθηκε εις διπλούν από την παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου και στη συνέχεια από τους δημοσιογράφους 26 ειδησεογραφικών πρακτορείων.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η IAAF οπως κάθε χρόνο κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Στο επί κοντώ φυσικά ήταν η χρονιά της Κατερίνας Στεφανίδη η οποία έκανε μία ονειρική σεζόν. Το κείμενο που συνόδευε μία φωτογραφία της σπουδαίας Ελληνίδας αθλήτριας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λονδίνο έγραφε: "Πήρε τα ηνία όταν κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 και το 2017 η Κατερίνα Στεφανίδη καθιερώθηκε ως η κορυφαία αθλήτρια στο επί κοντώ. Η Ελληνίδα ήταν σχεδόν αήττητη όλη τη χρονιά. Έχασε μόλις έναν αγώνα από τους 16 που συμμετείχε και αυτό συνέβη νωρίς. Στο δεύτερο αγώνα της στη χρονιά στο Κλερμόν Φεράν, οπού εκεί νικήτρια ήταν η Σάντι Μόρις.

Η Στεφανίδη νίκησε στον πρώτο μεγάλο αγώνα της χρονιάς ξεπερνώντας τα 4.85μ. και παράλληλα κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο σε ευρωπαϊκό κλειστού στίβου. Στον ανοικτό ήταν απόλυτα συνεπής και επικράτησε στον πρώτο της αγώνα στην Ντόχα με 4.80μ. Ακολούθησε το 4.85μ. στη Ρώμη, επίδοση που ήταν η καλύτερη στον κόσμο και το 4.81μ. στο Diamond League του Λονδίνου τα οποία έδειξαν ότι ήταν έτοιμη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο Λονδίνο δεν υπήρξε αμφιβολία για τις ικανοτητές της. Ένα άλμα στον προκριματικό και όλα τα ύψη με την πρώτη μέχρι το 4.82μ. στον τελικό. Η Στεφανίδη απέτυχε στο πρώτο της άλμα στα 4.89μ., αλλά στη συνέχεια ξεπέρασε τα 4.91μ. κάνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ κάτι που έκανε με την πρώτη της προσπάθεια. Η Στεφανίδη κατέκτησε ακόμα τρία Diamond League στο Μπέρμιγχαμ (4.75μ.), στη Ζυρίχη και επικράτησε στον τελικό των Βρυξελλών με 4.85μ".

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΧΑΜΙΛΝΤΟ ΚΑΙ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ετήσιας ψηφοφορίας των δημοσιογράφων από 26 ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης και διοργανώνεται από αυτό της Πολωνίας (Polska Agencja Prasowa). Σε αυτήν η Στεφανίδη κατέλαβε την 10η θέση σε όλα τα σπορ συνολικά και δεύτερη γυναίκα!

Να σημειωθεί ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι δημοσιογράφοι από τα πρακτορεία: AFP (Γαλλία), Agerpres (Ρουμανία), ΑΜΝΑ (Ελλάδα), το APA (Αυστρία), ΑΤΑ (Αλβανία), Belge (Βέλγιο), Belta (Λευκορωσία), BTA (Βουλγαρία), CTK ( Τσεχία), DPA (Γερμανία), ΕLTA (Λιθουανία), FENA (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), HINA (Κροατία), LETA (Λετονία), LUSA (Πορτογαλία), ΜΑΛΤΑ SPORTS MEDIA (Μάλτα), MINA (Μαυροβούνιο), MOLDPRES (Μολδαβία), ΜΤΙ (Ουγγαρία), STA (Σλοβενία), STT (Φινλανδία), Tanjug (Σερβία), TASS (Ρωσία), TASR (Σλοβακία), Ukrinform (Ουκρανία) και PAP (Πολωνία).

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία/Ποδόσφαιρο) 159 βαθμοί

2. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/Φόρμουλα Ένα) 143

3. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία/Τένις) 124

4. Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία/Τένις) 113

5. Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία/Κολύμβηση) 75

6. Μαρτσέλ Χίρσερ (Αυστρία/Αλπικό σκι) 68

7. Λάουρα Νταλμέϊερ (Γερμανία/Δίαθλο) 51

8. Μοχάμεντ Φάρα (Βρετανία/Στίβος) 51

9. Κρις Φρουμ (Βρετανία/Ποδηλασία) 50

10. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ (ΕΛΛΑΔΑ/ΣΤΙΒΟΣ) 41

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ