ΣΤΙΒΟΣ

"Αθήνα 1997", 18 χρόνια μετά η ώρα της πληρωμής!

"Αθήνα 1997", 18 χρόνια μετά η ώρα της πληρωμής!
Αθήνα 1997

Για υπερπολλαπλασιασμό των εξόδων κατά 30 εκατομμύρια ευρώ κατηγορούνται 32 επικεφαλής του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου που είχε γίνει στην Αθήνα και θα κληθούν να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό.

Λογαριασμό 30 εκατομμυρίων ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν 32 επικεφαλής και διοργανωτές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ανοιχτού στίβου "Αθήνα 1997" που είχε διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο πριν από 18 χρόνια. Το ελεγκτικό συνέδριο ξεκίνησε τον καταλογισμό, "των δημοσίων υπολόγων" για την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε από 1-10 Αυγούστου 1997.

Οι ανώτατοι δικαστές εισήγαγαν το θέμα στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου που κατάργησε στην πράξη την τροπολογία που είχε φέρει στην Βουλή τον Οκτώβριο του 2014 ο Ανδρέας Λοβέρδος, κρίνοντας αντισυνταγματικό τον σχετικό νόμο.

Η φωτογραφική τροπολογία που τους έβγαζε λάδι

Με την «φωτογραφική» τροπολογίαπου είχε ψηφιστεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚείχαν νομιμοποιηθεί οι δαπάνες της οργανωτικής "Αθήνα 1997", είχε γίνει άρση των καταλογισμών που είχαν ξεκινήσει από το ελεγκτικό συνέδριο και ουσιαστικά απαλλάσσονταν οι διοργανωτές από την υποχρέωση να καταβάλλουν το συγκεκριμένο ποσό το οποίο σύμφωνα με τους δικαστές και τους καταγγέλλοντες, κατασπαταλήθηκε με αποτέλεσμα να φουσκώσει ο λογαριασμός της διοργάνωσης.

Όργιο σπατάλης

Στην έκθεση κατασταλτικού ελέγχου νομιμότητας, η σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Δέσποινα Καββαδία-Κωνσταντάρα, έκανε λόγο μεταξύ άλλων για:

- διπλοπληρωμές δαπανών (δωμάτια ξενοδοχείων κτλ),

-διπλοπληρωμές υπαλλήλων ΣΕΓΑΣ, ΟΑΚΑ, Παναθηναϊκού Σταδίου, ιατρικού προσωπικού,

-υπερτιμολογήσεις παροχών,

-καταβολές ποσών για παροχή υπηρεσιών χωρίς να αποδεικνύονται,

-πληρωμή "εθελοντών" ύψους 600.000.000 δραχμών,

-πρόσθετη πληρωμή αστυνομικών 900.000.000 δραχμών,

-χρέη προς το ΙΚΑ, φόρους άμεσους και έμμεσους, τέλη επί αμοιβών, φόρους εργολάβων και ΦΠΑ ενώ επεσήμανε ότι δεν αποδόθηκαν στον ΣΕΓΑΣ και στην κεντρική οργανωτική επιτροπή τα αντίτιμα εισιτηρίων ύψους 392.120.000 δραχμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ