ΣΤΙΒΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη

ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΕΡΟΛΙΝΟ 2018 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με Πανελλήνιο ρεκόρ και χάνοντας στο τέλος το χρυσό μετάλλιο η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άνδρας και καμία γυναίκα σε καμία μεγάλη διοργάνωσηστα 400 μ. έκανε σήμερα η Μαρία Μπελιμπασάκη στην προτελευταία ημέρα του ΕυρωπαϊκούΠρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Η πρωταθλήτρια μας κατέκτησετο πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμούαπό τηνΠολωνήΤζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που .εφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις καιτερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαίαστην Ευρώπη, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδή Λισάν ντε Βίτε με 50.77.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 της Φανής Χαλκιά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 επίσης στο ίδιο στάδιο. Η Μπελιμπασάκη χάρισε στη χώρα μας το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανοποίηση και τον θαυμασμό γι΄αυτή την ομάδα πουπαρουσιάστηκε στη διοργάνωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Δείτε την κατάταξη

Ασημένιο μετάλλιο η Μπελιμπασάκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ