ΣΤΙΒΟΣ

"Ασημένια" η Σταματουλά στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

"Ασημένια" η Σταματουλά στη σφαιροβολία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Μαρία Σταματουλά κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον τελικό της σφαιροβολίας F32 του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ΑμεΑ. Ακυρώθηκε η βολή που την είχε φέρει αρχικά στην κορυφή.

Η ένσταση της Ουκρανίας για τη πρώτη βολή της Μαρίας Σταματουλά στον τελικό της σφαιροβολίας F32, η οποία έγινε δεκτή από την αρμόδια επιτροπή της IPC, έφερε τα πάνω-κάτω στην τελική κατάταξη του αγωνίσματος.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αν και αρχικά πανηγύρισε την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, με νέο ρεκόρ αγώνων, τελικά θα αρκεστεί στο ασημένιο αφού η πρώτη θέση κατέληξε στην Ουκρανή Μοσκαλένκο. Η τελευταία μάλιστα, με καλύτερη βολή στα 5.65μ, πήρε από την Σταματουλά και το ρεκόρ αγώνων, το οποίο είχε κατείχε από τη διοργάνωση του 2014 στο Σουόνσι με 5.62μ.

Η καλύτερη βολή της Σταματουλά, από τη στιγμή που ακυρώθηκε η πρώτη (σ.σ. 6.34μ.), ήταν 5.27μ. που την έφερε στη δεύτερη θέση του τελικού, πίσω από την Μοσκαλένκο και μπροστά από την Γερμανίδα Βίχμαν (4.45μ.). Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές της Σταματουλά ήταν 4.59, 4.43 και 4.87μ.

Την τρίτη θέση, αλλά χωρίς μετάλλιο λόγω μικρής συμμετοχής, κατέλαβαν ο Δημήτρης Ζησίδης στην κορίνα F32 και ο Αναστάσης Πετρόπουλος στο μήκος Τ36. Η καλύτερη βολή του Ζησίδη μετρήθηκε 23.91μ., ενώ το καλύτερο άλμα του Πετρόπουλου ήταν 4.69μ. Οι υπόλοιπες έγκυρες βολές του Ζησίδη μετρήθηκαν 23.46 και 22.62 μέτρα, ενώ ο Πετρόπουλος είχε ένα ακόμη έγκυρο άλμα στα 4.44μ.

Τέλος στη σφαιροβολία F54, ο Απόστολος Βλασακίδης κατετάγη 5ος και ο Αθανάσιος Γεωργιάδης 6ος. Και οι δύο αθλητές είχαν καλύτερη βολή στα 7.90μ. , όμως ο Βλασακίδης βρέθηκε ψηλότερα στην τελική κατάταξη λόγω καλύτερης δεύτερης βολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ