Αποσύρθηκαν οι εθνικές ομάδες Κ18 από το Παγκόσμιο

Ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να μην υπάρξει συμμετοχή των εθνικών ομάδων Κ18 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που θα διεξαχθεί στο Ναϊρόμπι αφού δεν δόθηκαν οι απαραίτητες εγγυήσεις για της ασφάλεια της αποστολής.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποδέχθηκε την πρόταση της ΕΠ.Α.Σ για μη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Ναϊρόμπι (12-16/7).

Οι λόγοι για τους οποίους η ομοσπονδία προχώρησε στην παραπάνω απόφαση έχουν να κάνουν με την ασφάλεια της ελληνικής ομάδας κατά την παραμονή της στην Αφρικανική πόλη, η  οποία δεν διασφαλίστηκε ύστερα από την αλληλογραφία της ομοσπονδίας με το ΥΠ. ΕΞ. και τον Έλληνα πρέσβη στο Ναϊρόμπι.

Παράλληλα οι συνθήκες διαμονής και διαβίωσης των αθλητών μας στην πόλη, αλλά και οι κλιματολογικές και επιδημιολογικές συνθήκες είναι αβέβαιες και καθιστούν εξίσου επικίνδυνη την παρουσία των αθλητών μας στην πόλη. Η IAAF αποφάσισε πως το Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι θα είναι το τελευταίο για την συγκεκριμένη κατηγορία. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα την αποχή τους από τη διοργάνωση έχουν ανακοινώσει περισσότερες από 20 χώρες.

Η ομοσπονδία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η αγωνιστική εξέλιξη των αθλητών της κατηγορίας αποφάσισε τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών Κ18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο της Ιταλίας, με την προϋπόθεση να έχουν επιτύχει τα όρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σε αγώνες κριτήρια της ομοσπονδίας που ήδη  έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης η ομοσπονδία αποφάσισε τα εξής να πάρει μέρος στο Ολυμπιακό Φεστιβάλ νεότητας με το μέγιστο αριθμό αθλητών, σύμφωνα με τις θέσεις που θα δοθούν από την Ε.Ο.Ε.(γεννηθέντες το 2001), να συμμετάσχει με πλήρη ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της κατηγορίας και να αγωνιστεί με δύο αθλητές σε κάθε αγώνισμα στη διεθνή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου.

Photo credits: AP Photo/Sayyid Azim

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

O Tάκης Τσουκαλάς δεν είναι καλτ, είναι ένας καθημερινός ρατσιστής

Λίγες ψύχραιμες σκέψεις μετά τη στερεοτυπική επίθεση στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

H Nina Senicar βάζει φωτιά στο Αιγαίο (SOS)

H πολυτάλαντη Σέρβα, που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες, μας μιλάει για την ελληνική και την Χολιγουντιανή εμπειρία της και το πόσο σκληρό καρύδι είναι τελικά στην πραγματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24