ΣΤΙΒΟΣ

"Αντίο" με νίκη για τον Μο Φάρα

Britain's Mo Farah, left, celebrates after winning the Men's 10,000 meters final during the World Athletics Championships in London Friday, Aug. 4, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) (AP Photo/Tim Ireland)
Μο Φάρα (AP Photo/Tim Ireland) AP

Ο Μο Φάρα αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στο αγγλικό κοινό και επικράτησε 3.000μ. με χρόνο 7:38.64. Καλύτερη επίδοση στον κόσμο από τον Μπαρσίμ (ύψος, 2,40μ.) και πήρε τον πήχη σπίτι του.

Ήθελε να αποχαιρετήσει με μία νίκη το Βρετανικό κοινό και το έκανε ο Μο Φάρα. Ο τεράστιος δρομέας ήταν ο μεγάλος νικητής στα 3.000μ. με χρόνο 7:38.64 στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ και αποθεώθηκε.

Οι διοργανωτές έβαλαν τον συγκεκριμένο αγώνα τελευταίο στο πρόγραμμα ώστε ο Μο Φάρα να έχει το "αντίο" που του αξίζει.

Ο κόσμος είχε γεμίσει το γήπεδο και ο 34χρονος Βρετανός δεν μπορούσε να χάσει. Ο Αντέλ Μετσάλ (Ισπανία) και ο Ντέιβιτς Κίπλανγκατ (Κένυα) το μόνο που κατάφεραν ήταν απλά να του δώσουν ρυθμό για να φτάσει σε μία ακόμα μεγάλη νίκη.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα είπε: "Ήταν μία απίστευτη εβδομάδα. Προσπάθησα να περάσω χρόνο με την οικογένεια μου και να χαλαρώσω, αλλά τα συναισθήματα μου ήταν έντονα για αυτό τον αγώνα. Όχι τόσο όσο ήταν στο Λονδίνο, αλλά αυτή ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκα στην Αγγλία και το απόλαυσα.

Ο κόσμος ήταν φανταστικός. Αυτό είναι το σημαντικότερο. Αυτό είναι που είχα ονειρευτεί. Η υποστήριξή τους ήταν φανταστική σε όλη την καριέρα μου και με ακολούθησαν σε όλο αυτό το ταξίδι οπότε τους ευχαριστώ. Ποτέ μου δεν ονειρεύτηκα ότι θα γίνω τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης και τόσες πολλές παγκόσμιος πρωταθλητής. Το μόνο που είχα ονειρευτεί μικρός ήταν να αγωνιστώ για τη Μεγάλη Βρετανία σε Παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Νέων.

Τώρα θα δω τι θα κάνω στην πορεία. Δεν έχω την ίδια πίεση και θα κοιτάξω να το απολαύσω. Το τρέξιμο ήταν ένα χόμπι που είχα μικρός και τώρα έχει γίνει επάγγελμα και το αγαπώ. Μπορεί να είναι δύσκολο όταν γίνεται πιεστικό, αλλά στο δρόμο είναι κάτι τελείως διαφορετικό".

Πήρε τον πήχη σπίτι του ο Μπαρσίμ

Το άλλο αξιοσημείωτο γεγονός από το Diamond League του Μπέρμιγχαμ ήταν ότι ο Μπαρσίμ πήρε τον πήχη σπίτι του! Ο σπουδαίος άλτης νίκησε με χαρακτηριστική ευκολία στο ύψος όμως αυτός δεν ήταν ο λόγος που πήρε τον πήχη και έφυγε.

Ο Μπαρσίμ έκανε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο αφού ξεπέρασε τα 2,40μ. Ξεκίνησε τις προσπάθειες του από τα 2.20μ., ακολούθησαν τα 2.24μ., και τα 2,28μ. όλα τα ξεπέρασε με την πρώτη. Πέρασε με την τρίτη τα 2.31μ. και καθάρισε την πρώτη θέση ξεπερνώντας με την πρώτη τα 2.33μ. αφού ο Γκαζάλ έμεινε στα 2,31μ. Στη συνέχεια ο Μπαρσίμ δεν σταμάτησε τις προσπάθειες του περνώντας με την πρώτη και τα 2.35μ.

Μετά είχε δύο άκυρες προσπάθειες στα 2.39 και επιχείρησε την τελευταία του στα 2.40μ., ύψος το οποίο ξεπέρασε σταματώντας εκεί. Στη συνέχεια πήρε τον πήχη αποχωρώντας από τον αγώνα.Τρίτος ήταν ο Βρετανός Τομ Γκέιλ με 2.24μ..

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ