ΣΤΙΒΟΣ

Ακυρώθηκε ο Καραλής, έμεινε εκτός τελικού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Με μία μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκαν τα πρωινά προκριματικά της Παρασκευής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου U20, καθώς ο Εμμανουήλ Καραλής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο επί κοντώ και έμεινε εκτός τελικού.

Δύο προκρίσεις σε τελικούς, δύο σε ημιτελικούς και μία μεγάλη έκπληξη για τα ελληνικά χρώματα περιελάμβαναν τα πρωινά προκριματικά της Παρασκευής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου U20 του Γκροσέτο.

Στον τελικό της σφαιροβολίας γυναικών (Σάββατο, 19:25) προκρίθηκε η Μαρία Μαγκούλια, παρά το γεγονός ότι δεν έπιασε το όριο των 15.50μ. Η Ελληνίδα ρίπτρια είχε βολή στα 15.25μ, σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ, που της επέτρεψε να πάρει το εισιτήριο με την 8η καλύτερη επίδοση.

Εκτός τελικού έμεινε στο άλμα επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής, μία από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής αποστολής για μετάλλιο, καθώς είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 5.20μ κι ενώ το όριο ήταν 5.25. Αντιθέτως, τα κατάφερε ο Νίκος Νεράντζης, που χρειάστηκε ένα έγκυρο άλμα στα 5.10μ, ώστε να βρεθεί στον τελικό (Σάββατο, 18:30) ως 13ος.

Εντυπωσίασε στα 400 μέτρα εμπόδια η Άννα Κιάφα, η οποία με 59.48 τερμάτισε πρώτη στην 3η προκριματική σειρά, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Σαββάτου (16:00) με τον 5ο καλύτερο χρόνο.

Σχετικά εύκολα πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Σαββάτου (17:30) στα 800 μέτρα ο Θανάσης Καλάκος, που ήταν δεύτερος στη 2η σειρά με 1:52.55, σημειώνοντας συνολικά τη 13η επίδοση των προκριματικών.

Στο ύψος γυναικών, η Αθηνά Ρέτζιου πέρασε το 1.77, αλλά έμεινε 18η στον προκριματικό, με αποτέλεσμα να μην προκριθεί στον τελικό.

Τέλος, η Ελένη Γκέλη συγκέντρωσε 703 βαθμούς στο μήκος, με άλμα στα 5.51μ. Έτσι, μετά από πέντε αγωνίσματα, βρίσκεται στην 23η θέση του επτάθλου, με 3608 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ