SPECIAL OLYMPICS

Βασιλειάδης: "Οι ίσες ευκαιρίες για όλους"

Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 10 φεβρουαρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 10 φεβρουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μίλησε στο περιθώριο της Τελετής Αφής των Special Olympics στο Ζάππειο, ευχόμενος κάθε επιτυχία στους αθλητές που θα βρεθούν στην Αυστρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους 11ους Παγκόσμιους Χειμερινούς Αγώνες Special Olympics "Αυστρία 2017", με τη διεξαγωγή της Τελετής Αφής της "Φλόγας της Ελπίδας" στο Ζάππειο. Στο περιθώριο αυτής, μίλησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας πως οι ευκαιρίες είναι ίσες για όλους, ενώ ευχήθηκε κάθε επιτυχίαα στους αθλητές που θα βρεθούν στην Αυστρία, για τους αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

" Εκ μέρους του Πρωθυπουργού θα ήθελα να σας καλωσορίσω στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Στη γενέτειρα των ολυμπιακών αγώνων και των πανανθρώπινων αξιών. Για να εκκινήσουμε κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας μια ακόμη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού. Μια γιορτή που ίσως να είναι και μεγαλύτερη και σημαντικότερη από όλες τις άλλες. Γιατί μέσα σε αυτή συμπυκνώνονται όλες οι αξίες του αθλητισμού. Η χαρά της συμμετοχής. Η κατάρριψη των στερεοτύπων. Οι ίσες ευκαιρίες για όλους. Το δικαίωμα στη ζωή.

Σε μια εποχή που λόγω και της οικονομικής κρίσης έχει στρέψει την κοινωνία στον ατομισμό με σκοπό την επιβίωση, υπάρχουν κάποια παιδιά που μας δείχνουν έναν διαφορετικό δρόμο. Τον δρόμο του αγώνα για τη ζωή, για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, για το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Και κάποιοι γονείς οι οποίοι ορθώνονται σαν φάροι. Που δίνουν τη δική τους μάχη για τα δικαιώματα των παιδιών τους απέναντι σε μια κοινωνία σκληρή και σε μια Πολιτεία αποκαμωμένη από την κρίση.

Παρόλα αυτά σήμερα βρισκόμαστε όλοι εδώ. Αθλητές, γονείς, φορείς και πολιτεία. Για να γιορτάσουμε. Για να τιμήσουμε τα παιδιά μας και να χαρούμε μαζί τους. Για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο. Ο αθλητισμός δεν είναι τα ρεκόρ. Δεν είναι οι νίκες. Δεν είναι τα μετάλλια. Ο αθλητισμός είναι η χαρά της συμμετοχής. Είναι το μέσο της κοινωνικοποίησης, είναι ο δρόμος μέσα από τον οποίο περνάει η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για το σεβασμό στα δικαιώματα του συνανθρώπου μας, είναι αυτή η φλόγα που σε λίγα λεπτά θα ανάψει και θα σηματοδοτεί ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά και όλοι ίσοι.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ το κίνημα των special Olympics για την προσφορά του στην κοινωνία μας και το όραμα που προσφέρει σε όλους μας. Αλλά και το ελληνικό τμήμα και ιδίως τον πρέσβη κ. Κοδέλλα για τις κοπιώδεις προσπάθειες του σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες και την άψογη συνεργασία που συνεχώς έχουμε.

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας, η χαρά σας, το χαμόγελό σας, είναι το δικό μας μετάλλιο.

Καλή επιτυχία στην Αυστρία η οποία θα αγκαλιάσει τις επόμενες ημέρες τους αθλητές όλου του κόσμου, δίνοντας το μήνυμα σε μια υφήλιο που ταλανίζεται και σε κοινωνίες που συντηρητικοποιούνται ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα στη χαρά και τη ζωή. Σας ευχαριστώ".

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ