SPECIAL OLYMPICS

Τα πιο… special γκολ!

Τα πιο… special γκολ!

Από πολύ μικρή βρίσκεται στα γήπεδα και φυσικά λατρεύει την… στρογγυλή θεά. Η Πόπη Δομάζου, ως κλασικό κορίτσι του μπαμπά, μπορεί να μην παίζει ποδόσφαιρο, αλλά έχει μάθει από τον "στρατηγό" να αγαπάει το άθλημα και τον Παναθηναϊκό.

Έτσι, λοιπόν, όταν της πρότειναν να συμμετάσχει στα Special Olympics 2011 και να εκφωνεί τους ποδοσφαιρικούς αγώνες 7Χ7, δέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το Sport24.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και μίλησε με την Πόπη Δομάζου για τα πιο… special γκολ που –όπως παραδέχτηκε- θα θυμάται για μια ζωή.

Πώς σου έγινε η πρόταση για να συμμετάσχεις στα Special Olympics Αθήνα 2011;

«Ήταν εντελώς ξαφνικά από μια παρέα που δεν έχει σχέση με τη δουλειά μου (σ.σ. εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1) και μου είπαν «αφού κάνεις εκφωνήσεις και παρουσιάσεις γιατί να μην πας εκεί, αφού χρειάζονται κάποια άτομα και είναι για καλό σκοπό;». Με το που το άκουσα, έφτασα εδώ, σε αυτόν το χώρο, είπα κάποια πράγματα για την επαγγελματική εμπειρία μου και συμφώνησα».

Το γεγονός ότι θα ήσουν στους ποδοσφαιρικούς αγώνες ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για σένα να δεχθείς την πρόταση;

«Ναι! Δέχτηκα κατευθείαν, χωρίς δεύτερη σκέψη. Ήταν πολύ ενδιαφέρον και λόγω του πατέρα μου είναι πιο εύκολη η επαφή. Είμαι πιο κοντά στο άθλημα οπότε δέχτηκα αμέσως».

Είναι η πρώτη φορά που παρακολουθείς αγώνες Special Olympics;

«Ναι είναι η πρώτη φορά και η πρώτη εμπειρία. Είναι μοναδικά. Κάθε στιγμή που βλέπεις κάθε αγώνα με αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι είναι νικητές της ζωής αλλά παλεύουν και μέσα στο γήπεδο και στο γρασίδι, βλέπεις τι δύναμη κρύβει κάποιος που μπορεί να έχει κάτι αρνητικό ή ένα πρόβλημα, αλλά προχωράει δυνατά».

Υπάρχει κάποια ομάδα που έχεις ξεχωρίσει;

«Η Ελλάδα που πρέπει να πούμε ότι σκίζει! Οι Ελληνίδες έχουν πολύ δυνατή ομάδα».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τους αγώνες;

«Είναι ιδιαίτεροι, όπως άλλωστε και τα Special Olympics. Υπάρχει χημεία ανάμεσα στους αθλητές, σε όσους εργαζόμαστε εδώ και στους εθελοντές, ο χώρος είναι φοβερός η επαφή που έχεις με τους αθλητές είναι μοναδική».

Εσύ είχες την ευκαιρία να γνωρίσεις προπονητές και αθλητές των ομάδων;

«Όχι πάρα πολύ. Αλλά πριν από λίγες μέρες, ήταν η πρώτη φορά που γνωρίστηκα με αποστολή. Ήρθαν εδώ μέλη της ομάδας, βγάλαμε φωτογραφίες και τους έδωσα και το μικρόφωνο και μιλούσαν. Το διασκεδάσαμε πολύ!».

Τι θα ήθελες να ευχηθείς στους αθλητές των Special Olympics;

«Να προχωράνε δυνατά, όχι μόνο στα αθλήματα αλλά και στη ζωή τους. Να χαμογελάνε, να απολαμβάνουν κάθε στιγμή και να δίνουν αγάπη».

Τι πιστεύεις ότι έχεις κερδίσει από τη συμμετοχή τους στα Special Olympics;

«Την εμπειρία της διαφορετικότητας, καινούργιους φίλους μέσα από αυτήν την εγκατάσταση και την επαφή. Θα ήθελα να το ξαναδοκιμάσω. Θα μου λείψουν αυτές οι ώρες από την επαφή με τους αθλητές και τους εθελοντές. Θα ήθελα να ξαναζήσω αυτήν την εμπειρία και πιστεύω ότι θα ξανασυμβεί. Να έρθετε! Προλαβαίνετε και είναι μοναδικά!».

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ