SPECIAL OLYMPICS

Κένεντι: "Δεν είναι ώρα για αποχαιρετισμούς"

Κένεντι: "Δεν είναι ώρα για αποχαιρετισμούς"
INTIME SPORTS

Με μια επιστολή 200 λέξεων ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, Τιμ Σράιβερ-Κένεντι εξήρε το έργο της Γιάννας Δεσποτοπούλου.

Υπάρχουν φορές που τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το έργο και γενικότερα όλα όσα έχει πετύχει ένας άνθρωπος. Στην προκειμένη περίπτωση η δουλειά που έχει κάνει η Γιάννα Δεσποτοπούλου για την κοινότητα των Special Olympics είναι τεράστια και τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Εδώ και 25 χρόνια πρόσφερε πολλά και πλέον αφήνει την ελληνική Επιτροπή των Special Olympics για να ασχοληθεί με τη Διεθνή Επιτροπή.

Σε αυτό το πλαίσιο μέσα σε μία επιστολή 200 λέξεων, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, Τιμ Σράιβερ-Κένεντι περιγράφει την παρουσία και το έργο της Γιάννας Δεσποτοπούλου στην παγκόσμια κοινότητα των Special Olympics.

Με αφορμή την αποχώρηση της κας Δεσποτοπούλου από τη θέση του προέδρου Ελληνική Επιτροπή (Special Olympics Hellas), προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα στη Διεθνή, ο γιος της Γιούνις και ανιψιός του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, αναφέρει μεταξύ άλλων: "Σε όλον τον πλανήτη, η οικογένεια των Special Olympics γνωρίζει την Γιάννα την Ελληνίδα. Γνωρίζει ότι είναι μία ηρωίδα, αποφασισμένη να παλέψει με οποιονδήποτε αντίπαλο και να τους νικήσει όλους. Ποτέ δεν θα μπορέσω να σε ευχαριστήσω αρκετά, αλλά ούτε επιθυμώ να το κάνω τώρα! Κι αυτό γιατί έχω την πεποίθηση πως θα παραμείνεις κοντά μας για πολλά χρόνια, άρα δεν είναι η ώρα για αποχαιρετισμούς. Αν μη τι άλλο, όμως, είναι η ώρα τής αναγνώρισης. Η ώρα για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε μία σπουδαία φίλη, μια πιστή σύμμαχο των Special Olympics, μια ακούραστη εργάτρια, μια μαχήτρια που μπορεί να διαφοροποιήσει τους όρους του παιχνιδιού, αλλάζοντας αντιλήψεις".

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. των Special Olympics Hellas. Ο πρέσβυς Διονύσιος Κοδέλλας είναι ο πρόεδρος του διαδέχεται την Γιάννα Δεσποτοπούλου. Η νέα διοίκηση θα στηριχθεί στο διεθνές κύρος της κας Δεσποτοπούλου, που αναμφίβολα αποτελεί την κεντρική μορφή των Special Olympics στην Ελλάδα εδώ και 25 χρόνια.

TAGS SPECIAL OLYMPICS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ