ΠΟΛΟ

Χρ. Αφρουδάκης: "Στις ομοσπονδίες πρέπει να υπάρχει αλλαγή σκυτάλης"

Χρ. Αφρουδάκης: "Στις ομοσπονδίες πρέπει να υπάρχει αλλαγή σκυτάλης"

O Χρήστος Αφρουδάκης παραχώρησε συνέντευξη στην αθλητική εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND και αναφέρθηκε στον κορονοϊό, στην Εθνική, στις εκλογές της ΚΟΕ και στα Προολυμπιακά τουρνουά.

Στην εκπομπή MEGA SPORTS WEEKEND προσκεκλημένος ήταν και ο διεθνής πολίστας, Χρήστος Αφρουδάκης, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον κορονοϊό, στην Εθνική, στις εκλογές της ΚΟΕ και στα Προολυμπιακά τουρνουά.

Για τον κορονοϊό: "Θα ανησυχούσα για τον κορονοϊό αν δε γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες, νομίζω όμως ότι ο στόχος είναι τόσο μεγάλος για τους αθλητές γενικότερα, που ίσως να αψηφούν την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ιού. Νομίζω ότι επειδή αυτή η διοργάνωση γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια, θα ήταν πολύ άσχημο για κάθε αθλητή να στερηθεί τη συμμετοχή. Το Ολυμπιακό χωριό είναι σαν μία μεγάλη πόλη. Κίνδυνος υπάρχει, όπως όμως συμβαίνει και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, από τη στιγμή που υπάρχουν επαφές. Όπως και το πόλο, που είναι ένα άθλημα επαφής. Οπότε πιστεύω ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε φόβο για τον συγκεκριμένο ιό, όμως ούτε και να τον υποτιμάμε. Να λαμβάνουμε τα μέτρα που πρέπει ώστε να μην τον κολλήσουμε".

Για την Εθνική πόλο: "Υπάρχει ταλέντο στην Εθνική ομάδα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν το 2004 στην Αθήνα που βγήκαμε τέταρτοι, που ουσιαστικά χάσαμε δύο ματς πόιντ, ένα που δεν πήγαμε τελικό και ένα του μικρού τελικού που δεν πήραμε μετάλλιο, και είχαμε ένα ασφυκτικά γεμάτο κολυμβητήριο. Έρχεται μία φουρνιά παικτών η οποία είναι πάρα πολύ καλή και αυτό το έχουν αποδείξει με τις διακρίσεις τους. Έχουν πάρει δύο Παγκόσμια χρυσά και ένα Ευρωπαϊκό. Οι γεννηθέντες από το 1997 και μικρότεροι. Αλλά ξέρουμε πως για να φτάσει μία ομάδα να κατακτήσει μετάλλιο, χρειάζεται η εμπειρία και οι υποδομές. Θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά, και αθλητές και προφανώς οι παράγοντες, ομοσπονδία και σωματεία. Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα παιδιά και να τα οδηγήσουμε στο δρόμο του μεταλλίου, γιατί μόνοι τους, δε γίνεται".

Για τις εκλογές στην Κολυμβητική Ομοσπονδία: "Θεωρώ ότι στις ομοσπονδίες πρέπει να υπάρχει αλλαγή σκυτάλης, βέβαια δεν πρέπει να είμαστε ισοπεδωτικοί, ότι όλα έγιναν λάθος από την πλευρά τουλάχιστον της ΚΟΕ απ’ όσο γνωρίζω, σίγουρα όμως υπήρχαν και λάθη κατά τη διάρκεια αυτών των 30 – 35 ετών. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι τα κίνητρα και η όρεξη που έχεις να αναπτύξεις το άθλημά σου και να το εξελίξεις, έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου και είναι φυσιολογικό γιατί υπάρχει κορεσμός. Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται ανανέωση, όμως πρέπει να βρεθούν και τα κατάλληλα πρόσωπα για να πραγματοποιηθεί. Στο χώρο του πόλο, μπορείς να ακούσεις πολλά. Πιστεύω πως η γενιά του 70’ και πέρα, πρέπει να ασχοληθούν και με το παραγωγικό κομμάτι του πόλο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε καινούργια δεδομένα και νέες καταστάσεις και να διεκδικήσουμε το πολυπόθητο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες με άλλες πιθανότητες".

Για τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών και γυναικών στα Προολυμπιακά τουρνουά: "Στο Προολυμπιακό είναι δύσκολα τα πράγματα και για τους άντρες και για τις γυναίκες, στις οποίες αναβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού το τουρνουά. Οι άντρες είναι να παίξουν τέλη Μαρτίου και διεκδικούν τρία εισιτήρια. Θεωρητικά ανήκουμε στα τρία φαβορί αλλά είναι ίσως το πιο δύσκολο τουρνουά που μπορείς να πάρεις μέρος. Διακυβεύεται μία πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Είναι άλλο να πας στους Ολυμπιακούς και να τερματίσεις χαμηλά και είναι άλλο να μην πας καθόλου. Το πόλο στην Ελλάδα έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες από οποιοδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα με το γυναικείο μας μάλιστα να έχει πάρει και μετάλλιο. Είμαστε από τους πρωταγωνιστές σε Ολυμπιακούς αγώνες, οπότε οφείλουμε να είμαστε και σε αυτούς του 2020".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ