ΠΟΛΟ

Χίος και ΠΑΟΚ έβαλαν "μπουρλότο" στην τετράδα

Χίος και ΠΑΟΚ έβαλαν "μπουρλότο" στην τετράδα
EUROKINISSI SPORTS

Η Χίος και ο ΠΑΟΚ σταμάτησαν την πορεία του Παναθηναϊκού και του Εθνικού αντίστοιχα και έβαλαν φωτιά στη μάχη της τετράδας στην Α1 πόλο των ανδρών. Τρεις ομάδες στη δεύτερη θέση!

Ο ΝΟ Χίου μπλόκαρε γερά τον Παναθηναϊκό στο Ιωνικό κολυμβητήριο του νησιού της μαστίχας και κατάφερε να πάρει ισοπαλία με 7-7 στο μεταξύ τους παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Ανδρών.

Οι πράσινοι βρέθηκαν μακριά από τον καλό τους εαυτό και οι Χιώτες το εκμεταλλεύτηκαν, όπως και τον παράγοντα έδρα, κι έκαναν το ματς ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-6, αλλά ο Καλαργυρός ισοφάρισε για τον ΝΟΧ, στα 45 δευτερόλπετα πριν από το φινάλε στο τελικό 7-7. Κορυφαίος σκόρερ για τους Χιώτες (και του αγώνα) ο Τεσάνοβιτς με 5 γκολ.

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ (MOTION TEAM)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Συγκλονιστικό ήταν στην εξέλιξή του το παιχνίδι στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Εθνικό Πειραιά, με το οποίο άνοιξε το πρόγραμμα του "δεύτερου πιάτου" της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Οι Πειραιώτες κατάφεραν να αποδράσουν τελικά με την ισοπαλία 7-7, παρότι είχαν βρεθεί να χάνουν και με μεγάλη διαφορά στη διάρκεια του ματς, ενώ βρέθηκαν κοντά και στη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο και με 5-1 στις αρχές του τρίτου. Ο Εθνικός, όμως, βρήκε τα πατήματά του στην πισίνα, βελτίωσε την άμυνα και μείωσε κάπως τη διαφορά.

Στα τελειώματα του τρίτου οκτάλεπτου, πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι και προηγείτο με 7-5. Με γκολ του Καζάζη, όμως, στο 0.15 πριν από τη λήξη του τρίτου ο Εθνικός μείωσε στο ένα γκολ (7-6). Στην τέταρτη περίοδο έγιναν ομηρικές μάχες και με γκολ του νεαρού (17 χρονών) Στάθη Παπαγεωργίου οι Πειραιώτες έκλεψαν την ισοπαλία (7-7), 2.26 πριν από τη λήξη του ματς, αφού στο υπόλοιπο καμία ομάδα δεν μπόρεσε να σκοράρει. Την πιο σπουδαία ευκαρία στο φινάλε, μάλιστα, είχε ο φιλοξενούμενος Εθνικός, που λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη, αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καραμπέτσος.

Με ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα στο πρώτο οκτάλεπτο, οπότε και προηγήθηκε με 6-0, ο Υδραϊκός πήρε το πάνω χέρι και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του ΝΟ Καλαμακίου -όσο κι αν αυτός ισορρόπησε στη συνέχεια- κι επιβλήθηκε τελικά με 11-7 στην κοινή τους έδρα, στο κολυμβητήριο του Αλίμου (όπου τυπικά εδρούχος ήταν σήμερα η ομάδα της Ύδρας). Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 4.01 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου αποβλήθηκε ο προπονητής του ΝΟ Καλαμακίου Αλέξης Σταϊκόπουλος για έντονη διαμαρτυρία.

Συγκλονιστικό ήταν το ντέρμπι της παραλίας στο Ρέστειο κολυμβητήριο, για την 7η αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, ανάμεσα στο Παλαιό Φάληρο και τον ΑΝΟ Γλυφάδας. Το ματς είχε συναρπαστική εξέλιξη και έληξε ισόπαλο 6-6, ενώ υπήρξε και σχετική ένταση στο φινάλε.

Οι κλειστές άμυνες και από τις δύο ομάδες ήταν χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του Φαλήρου όπου υπήρξαν συνεχείς εναλλαγές στο σκορ. Στην τέταρτη περίοδο και στα 43 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, ο φιλοξενούμενος ΑΝΟΓ πήρε προβάδισμα (5-6) με γκολ του Παπασηφάκη. Οι Φαληριώτες, όμως, ισοφάρισαν στο τελικό 6-6 σε επίθεση με παίκτη παραπάνω, στο 1 δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη του αγώνα με γκολ του Μαρινάγη.

Σε εκείνη τη φάση, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 0.01 πριν τη λήξη της δ’ περιόδου, αποβλήθηκε ο Φωτόπουλος του ΑΝΟΓ διότι πέταξε το σκουφάκι του κάτω και έριξε γροθιά στον πάγκο της ομάδας του. Επίσης, σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, λίγο νωρίτερα, στο 6.30 πριν από τη λήξη της δ’ περιόδου, αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γιάννης Κόχειλας, που είχε δηλωθεί ως έφορος του ΑΝΟ Γλυφάδας, λόγω έντονης διαμαρτυρίας.

Ο Πανιώνιος πέτυχε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στην υδατοσφαίριση, βρίσκεται στην 9η θέση και ευελπιστεί ότι σύντομα θα περάσει πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ.

Οι Νεοσμυρνιώτες επιβλήθηκαν με 10-6 του ουραγού ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός" της αχαϊκής πρωτεύουσας, φτάνοντας στη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, στο 3.31 πριν από τη λήξη του παιχνιδιού αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο βοηθός προπονητή του Πανιωνίου Δεβερίκος για διαμαρτυρία.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Θωμάκος 1, Τεσάνοβιτς 5, Καλαργυρός 1

Παναθηναϊκός (Λοράντος): Βιτέλας 1, Τοράκης 1, Καρούντζος 1, Φώσκολος 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Καπετανάκης 1

ΠΑΟΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 7-7

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-0, 3-5, 0-1.

ΠΑΟΚ (Βέργος): Ζάτοβις 1, Ν. Προσινικλής 1, Νικολαΐδης 2, Παπαποστόλου 1, Μουρατίδης 1, Τσολακούδης 1

Εθνικός (Κουντουδιός): Σιώνης 1, Παπαγεωργίου 1, Παπαδόγκωνας 2, Καζάζης 2, Μπεριστιάνος 1

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 11-7

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 2-3, 2-2, 1-2.

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Κοκκινάκης 2, Χατζηκυριακάκης 2, Μπλάνης 2, Σαρτζετάκης 3, Λιαπάκης 1, Στελλάτος 1

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Αν. Φλώρος 1, Αναγνωστόπουλος 2, Δουδέσης 2, Φωκάς 1, Αλεβίζος 1

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 6-10

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-4, 1-3, 1-1.

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Β. Κανελλόπουλος 1, Καλιοράκης 1, Παπάκος 2, Βικάτος 1, Δουρίδας 1

Πανιώνιος (Δήμου): Ν. Καρακάσης 1, Κουτσιαλής 2, Κουλιεράκης 2, Πανταζόπουλος 1, Σπ. Γαβαλάς 1, Βέκκος 2, Ποταμιάνος 1

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 6-6

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 1-0, 2-3, 3-2.

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Κουρλιάφτης 2, Θεοδωρόπουλος 1, Μαρινάγης 1, Τρούλος 1, Κάκαρης 1

ΑΝΟ Γλυφάδας (Μάζης): Φωτόπουλος 1, Παπαναστασίου 1, Αλβέρτης 1, Χατζηγούλας 1, Σκουμπάκης 1, Παπασηφάκης 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16/12

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 10-4

Σάββατο 17/12

ΠΑΟΚ – Εθνικός 7-7

ΝΟ Χίου – Παναθηναϊκός 7-7

ΝΟ Πατρών – Πανιώνιος 6-10

Υδραϊκός – ΝΟ Καλαμακίου 11-7

Παλαιό Φάληρο – ΑΝΟ Γλυφάδας 6-6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 21

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 16

-. Παναθηναϊκός 16

-. Εθνικός 16

5. ΑΝΟ Γλυφάδας 10

-. Παλαιό Φάληρο 10

…………………………

-. ΠΑΟΚ 10

-. Υδραϊκός 10

…………………………

9. Πανιώνιος 6

10. ΝΟ Χίου 4

11. ΝΟ Καλαμακίου 1

12. ΝΟ Πατρών 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21/12)

ΝΟ Βουλιαγμένης – Εθνικός

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ

ΝΟ Καλαμακίου – ΝΟ Χίου

ΑΝΟ Γλυφάδας – Υδραϊκός

Πανιώνιος – Παλαιό Φάληρο

Ολυμπιακός – ΝΟ Πατρών

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ