ΠΟΛΟ

Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 7-8: Με τρομερή Αβραμίδου οι ερυθρόλευκες στον τελικό

LEN WOMEN EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÂÏÕËÉÁÃÌÅÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
LEN WOMEN EUROLEAGUE / FINAL-4 / ÇÌÉÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÂÏÕËÉÁÃÌÅÍÇ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την Αβραμίδου να σημειώνει τέσσερα συνεχόμενα γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 8-7 της Βουλιαγμένης και προκρίθηκε στον τελικό της EuroLeague πόλο γυναικών, όπου περιμένει το νικητή του αγώνα Πάντοβα - Σαμπαντέλ.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό της EuroLeague πόλο γυναικών. Με την Αβραμίδου να κάνει τρομερό ματς και να "σκοτώνει" την άμυνα της Βουλιαγμένης με τέσσερα συνεχόμενα γκολ, οι ερυθρόλευκες επιβλήθηκαν 8-7 σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό και πέρασαν στον τελικό (20/4, 14:15), όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του αγώνα Πάντοβα - Σαμπαντέl.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του ημιτελικού από το Sport24.gr

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η... μπίλια κάθισε στο κόκκινο. Ο ΝΟΒ ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης με ένα γκολ διαφορά, μέχρι να αναλάβει δράση η Αβραμίδου, η οποία άρχισε να "πυροβολεί κατά ριπάς" από το τρίτο οκτάλεπτο και έπειτα, σημειώνοντας τα τέσσερα τελευταία τέρματα της ομάδας του Χάρη Παυλίδη. Στον αντίποδα, εξαιρετική ήταν η Χυδηριώτη με τρία γκολ για τη Βουλιαγμένη.

Ο Ολυμπιακός πέρασε για τρίτη φορά στον τελικό του θεσμού και διεκδικεί το δεύτερό του τρόπαιο, ενώ φέτος σε σύνολο οκτώ αναμετρήσεων απέναντι στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου μετράει έξι νίκες έναντι δυο της Βουλιαγμένης, που είναι η Κυπελλούχος Ελλάδας στο Final-4 που έγινε στη Χίο.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό, με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει με πάνω από ένα γκολ. Η Τζόνσον και η Σταματοπούλου έκαναν πολλές καλές επεμβάσεις και κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα, ενώ και στην παίκτρια παραπάνω τα ποσοστά δεν ήταν ιδιαιτέρως ψηλά.

Το φινάλε του πρώτου οκταλέπτου έληξε ισόπαλο με σκορ 2-2, ενώ 4-4 ήταν το αποτέλεσμα στο ημίχρονο. Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε για τελευταία φορά με 5-4, προτού σημειώσει τρία σερί γκολ η Αβραμίδου για το 7-5, μείωσε η Χυδηριώτη με λόμπα και η Αβραμίδου ξανά έκανε το 8-6. Ακολούθησε χαμένο πέναλτι της Ε. Πλευρίτου (δοκάρι) και η Ξενάκη μείωσε σε 8-7 στα 18'' από το φινάλε, με το ΝΟΒ να μην προλαβαίνει να κάνει κάτι παραπάνω ως το φινάλε.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-3, 1-1

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 3, Ελληνιάδη, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κότσια, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ε. 1, Έγκενς, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μ., Γκόφερς, Μπάγκλινγκ, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ