ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Του χρόνου ίσως να μην έχουμε κολυμβητήριο για προπόνηση"

Βλάχος: "Του χρόνου ίσως να μην έχουμε κολυμβητήριο για προπόνηση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 κάνοντας τον απολογισμό της παρουσίας της Εθνικής ομάδας πόλο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport24Radio 103,3 μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης, λόγω της ήττας 11-8 από την Σερβία.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στον Sport24 Radio 103,3

Για την τέταρτη θέση της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα: “Έχουμε μια γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά επειδή βρεθήκαμε πάλι στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου και πικρή επειδή κυρίως στον ημιτελικό με την Ουγγαρία θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει την πρόκριση στον τελικό.
Εμείς, όμως φταίμε. Δεν είχαμε την απόδοση που θα έπρεπε. Ήμασταν όμως στην τετράδα με μεγαθήρια του αθλήματος και θα ήταν κατόρθωμα να πάρουμε ένα μετάλλιο. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα έχει βάλει ψηλά τον πήχη και έχουμε μεγάλες απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Αυτό κάποια στιγμή θα μας βγει σε καλό. Δεν ικανοποιούμαστε”.

Για τον ημιτελικό με την Ουγγαρία: “Πριν τον αγώνα το μεγάλο φαβορί ήταν οι Ούγγροι. Με το παιχνίδι μας όμως τους κάναμε όλους να λένε πως αν είχαμε κάνει κάποια πράγματα καλύτερα, θα ήμασταν οι νικητές. Επιθετικά όμως δεν είχαμε καθαρό μυαλό και δεν βρήκαμε κάποιες λύσεις όταν χρειάστηκε”.

Για την αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει η Εθνική από τους αντιπάλους της: “Πλέον όλοι μας βλέπουν ως μια ομάδα που αποδίδει το 110% αυτού που μπορεί, που παίζει για να κερδίζει και δεχόμαστε πάντα τα συγχαρητήρια όλων. Έχουμε δείξει ότι έχουμε διάρκεια και συνέχεια. Είναι μεγάλη υπόθεση η Ελλάδα των τόσων προβλημάτων και κακουχιών και κοινωνικά και αθλητικά να βρίσκετε στις 4 καλύτερες ομάδες του κόσμου».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ της Εθνικης: “Αυτό ήταν το κέρδος μας σε αυτή τη διοργάνωση. Είχαμε 3 αλλαγές στο ρόστερ, αλλά δείξαμε ότι αυτή η ομάδα έχει μέταλλο, είναι σκληρό καρύδι και δεν παραδίδεται εύκολα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν φάνηκε αρνητικά αυτή η ανανέωση και σταθήκαμε σε πολύ ψηλό επίπεδο με ομαδική δουλειά και όλα τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν”.

Για τα προγνωστικά του αναφορικά με τον τελικό της διοργάνωσης ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Κροατία: “Η Κροατία είναι πιο ποιοτική ομάδα. Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει. Η Ουγγαρία παίζει με τον κόσμο στο πλευρό της και αυτό προσδίδει ενθουσιασμό στο παιχνίδι της, αλλά πιστεύω ότι η Κροατία θα το ελέγξει”.

Για την νοοτροπία των παικτών της Εθνικής:Όταν στενοχωριέσαι επειδή είσαι στην 4άδα είναι καλό. Δείχνει εγωϊσμό και ότι θες κάτι παραπάνω. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσεις να το κερδίσεις. Έτσι είμαι ως άνθρωπος και ως προπονητής. Έτσι είναι και οι αθλητές μου και αυτό είναι που μας συνδέει. Έχουμε νοοτροπία νικητή, παρά τα αρνητικά μας στοιχεία”.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία τους:Του χρόνου θα είναι μια πιο δύσκολη χρονιά για εμάς. Ίσως να μην έχουμε ούτε κολυμβητήριο για να προπονηθούμε. Δεν είναι όμως ώρα για να τα συζητήσουμε αυτά. Αυτή ωστόσο είναι η διαφορά μας με τις άλλες ομάδες της 4άδας, οι οποίες έχουν και κολυμβητήρια και ξενοδοχεία για την προετοιμασία τους. Αυτά όμως είναι τα δεδομένα στην Ελλάδα τόσο κοινωνικά όσο και αθλητικά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ