ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Τέλος η πλάκα"

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Θοδωρής Βλάχος μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης, τη σειρά των τελικών, αλλά και την ένταση με τον Χρήστο Αφρουδάκη. (AUDIO)

Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο πόλο, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και τον Γιάννη Λαμπίρη, μετά τη δεύτερη νίκη επί της Βουλιαγμένης στους τελικούς των πλέι οφ.

Ο κόουτς των ερυθρολεύκων μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βουλιαγμένης, τη σειρά των τελικών, αλλά και την ένταση με τον Χρήστο Αφρουδάκη.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον πλουραλισμό στην επίθεση: "Οι παίκτες μπήκαν αποφασισμένοι να σταματήσουν όλα όσα δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Οι εντυπώσεις δημιουργούνται για μια ομάδα που πρόσφατα έχει κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης νομίζω ότι είναι υπερβολικές. Ενήργησε ο μηχανισμός, ο εγωισμός, η ποιότητα και ότι άλλο έχει αυτή η ομάδα και μπήκαμε μέσα να παίξουμε ένα παιχνίδι ανάλογο των δυνατοτήτων μας".

Για την αντίδραση της ομάδας: "Εμείς έχουμε κάνει ένα λάθος, αλλά φταίει η φυσιολογική ροή των πραγμάτων και ο καιρός φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Και πέρσι και φέτος σταματήσαμε να πανηγυρίζουμε στην Ελλάδα ένα γκολ, μια νίκη επί της δεύτερης καλύτερης ομάδας, έναν τελικό. Βάζαμε γκολ και δεν πανηγυρίζαμε. Κερδίζουμε έναν τελικό και δεν πανηγυρίζουμε. Είναι τελικός. Το θεωρούμε και εγώ και οι παίκτες μου δεδομένο. Ακόμα και σήμερα σε έναν τελικό που ήταν 1-1 η πισίνα δεν γέμισε, δεν ήρθε ο κόσμος γιατί ακόμα και τώρα το θεωρεί δεδομένο. Αυτό είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Να εκτιμήσουμε και να μην γυρίσουμε την πλάτη σε σημαντικά και μοναδικά γεγονότα όπως είναι οι τελικοί. Πρέπει να το ζήσεις σαν τελικό. Έχουμε έξι χρόνια κυριαρχίας φέρνουν αυτή τη φθορά και αυτή την αντιμετώπιση. Αυτό γίνεται σε όλα τα αθλήματα. Πρέπει να δούμε τα παιχνίδια σαν τελικούς. Αλλιώς αφού όλοι πίστευαν ότι θα το πάρουμε σίγουρα, ας μας το έδιναν να το πάρουμε σπίτι να τελειώνουμε".

Για το περιστατικό με τον Χρήστο Αφρουδάκη: "Του εξήγησα πολύ ήρεμα και κατάλαβε. Αν έρθει η ώρα και ασχοληθεί και ο ίδιος ως προπονητής ίσως το κάνει. Είναι η πιο κατάλληλη στιγμή σε έναν τελικό να κάνεις μια φάση πέντε δευτερολέπτων που ίσως σου χρειαστεί κάπου αλλού. Να θυμίσω γιατί το θυμάμαι πάρα πολύ καλά ότι σε φάση πέντε δευτερολέπτων περάσαμε στον τελικό στη Βουδαπέστη με το τάιμ άουτ που πήρα. Αν δεν οργανώσεις σε κανονικές συνθήκες μια τέτοια φάση, είτε το σκορ είναι 11-5, είτε 11-10, πότε θα το οργανώσεις στην προπόνηση που ο ρυθμός είναι 70% κάτω; Λυπάμαι, λυπάμαι που συνεχίζεται αυτό από τη Βουλιαγμένη, από τότε που πήραμε τάιμ άουτ στο Καρπενήσι. Δεν παίζει ρόλο το σκορ για να πάρει ένας προπονητής τάιμ άουτ. Παίζει ρόλο τι θέλει να κάνει. Το ότι δεν σταματάμε αύριο, μεθαύριο, αλλά θα πάμε να παίξουμε παιχνίδια πολύ υψηλού επιπέδου με βάζει σε σκέψεις να ετοιμάσω και κάτι. Η Βουλιαγμένη θα τελειώσει ή στο επόμενο παιχνίδι ή στο μεθεπόμενο όπως τελειώσει, εμείς όμως έχουμε και συνέχεια. Λυπάμαι ξανά για το σκεπτικό αυτό. Σε πολλά αθλήματα έχω δει μεγάλους προπονητές να παίρνουν τάιμ άουτ και προπονητές μεγάλους που ο αντίπαλος παίρνει τάιμ άουτ να μην αντιδράει με αυτόν τον τρόπο".

Για τον τέταρτο τελικό της Δευτέρας και το ποσοστό στον παίκτη παραπάνω : "Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει σαν Ολυμπιακός. Σήμερα έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Πάμε να παίξουμε δυνατά. Τέλος η πλάκα σε εισαγωγικά να το πω. Ίσως χαλαρώσαμε και ίσως το κάναμε παρατεταμένα. Στον παίκτη παραπάνω ήταν καθαρά θέμα συγκέντρωσης. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα παιδιά και με τον τρόπο που μπήκαν για να παίξουν. Αγωνίστηκαν όλοι εκτός του Ζερδεβά, αφού δεν άλλαξα τον τερματοφύλακα".

Αναλυτικά το σχετικό ηχητικό απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ