ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Στόχος η πρώτη θέση"

Βλάχος: "Στόχος η πρώτη θέση"
EUROKINISSI

Ο Θοδωρής Βλάχος θέλει την πρώτη θέση για την Εθνική μας ομάδα πόλο στον όμιλό της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης. Λίγη παραπάνω τύχη ζήτησε ο Γιώργος Μορφέσης μετά την κλήρωση των γυναικών.

Την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, την Ολλανδία και την Τουρκία έφερε ως αντιπάλους της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των ανδρών η κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο στην Βαρκελώνη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου που θα οδηγήσει στην τελική οκτάδα της διοργάνωσης και παράλληλα θα εξασφαλίσει την παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει το 2019 στην Κορέα.

"Αρχικός στόχος είναι η εξασφάλιση της πρώτης θέσης. Εάν τα καταφέρουμε θα προκριθούμε απευθείας στην 8αδα και θα εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Η Κροατία είναι η παγκόσμια πρωταθλήτρια και φυσικά η πιο δύσκολη αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει από την κλήρωση. Μπορεί να κερδίσαμε τους Κροάτες με 6-4 πρόσφατα και μάλιστα μέσα στην έδρα τους, αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

Οι Κροάτες είναι πανίσχυροι και δεν μπορεί κάποιος να κάνει προγνωστικά. Βέβαια για να περάσουμε στην οκτάδα δεν χρειάζεται να είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Μπορεί και σαν δεύτεροι και σαν τρίτοι να το πετύχουμε, αρκεί να αποφύγουμε μια δύσκολη ομάδα στον αγώνα που θα δώσουμε. Ο άλλος όμιλος απαρτίζεται από την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Γερμανία και την Γεωργία. Θεωρητικά πρέπει να αποφύγουμε την Ουγγαρία και την Ιταλία. Άρα, πάμε για την πρώτη θέση στον όμιλό μας και εάν δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον να έρθουμε δεύτεροι", υποστήριξε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος

Μπορεί η Ολλανδία και η Τουρκία να σταθούν εμπόδιο;

"Όχι, δεν το νομίζω. Η Τουρκία είναι μακρυά από εμάς και η Ολλανδία δεν μπορεί ακόμη να μας συναγωνιστεί, παρά το γεγονός ότι είναι καλή ομάδα. Πρόσφατα την κερδίσαμε σχετικά δύσκολα στο πλαίσιο των αγώνων του Γιουρόπα Καπ, αλλά εκτιμώ ότι την υποτιμήσαμε σαν αντίπαλο. Στην Βαρκελώνη δεν θα είναι έτσι τα πράγματα. Θα είμαστε πιο σοβαροί και θα κερδίσουμε", εκτιμά ο Θοδωρής Βλάχος.

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει κατά σειρά την Τουρκία, την Ολλανδία και την Κροατία. Πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουλίου η Εθνική ομάδα έχει κι άλλες υποχρεώσεις, αρχής γενομένης απο τους αγώνες της τελικής φάσης του Γιουρόπα Καπ που θα διεξαχθούν τις ημέρες του Πάσχα.

"Το Γιουρόπα Καπ είναι μια νέα διοργάνωση. Σίγουρα δεν αποτελεί προτεραιότητα για πολλές ομάδες, οι οποίες δεν ξέρω πως θα εμφανιστούν στην τελική φάση. Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στην διοργάνωση με ότι καλύτερο διαθέτει. Θα πάμε να κερδίσουμε καθε παιχνίδι ξεχωριστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατόν, γιατό όχι ένα μετάλλιο", καταλήγει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

Μορφέσης: "Λίγη τύχη παραπάνω"

"Να ‘χαμε, τι να ‘χαμε, λίγη τύχη να ‘χαμε". Τραγουδώντας προσπάθησε να καταγράψει την πραγματικότητα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών, ο Γιώργος Μορφέσης, αναφερόμενος στην κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Βαρκελώνης και έφερε την Ελλάδα στον ίδιο όμιλο με την Ολλανδία, την Ιταλία, την Γαλλία, το Ισραήλ και την Κροατία. Οι αγώνες θα γίνουν τον Ιούλιο στην ισπανική πόλη και η Εθνική μας προβάλει ως ως το φαβορί για την διάκριση στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Ο Γιώργος Μορφέσης επικαλέσθηκε την τύχη που εγκατέλειψε την Ελλάδα τα δυο τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις και μιλώντας στην σελίδα της ΚΟΕ υποστήριξε ότι χωρίς τραυματισμούς και με λίγη τύχη η ομάδα του θα είναι πρωταγωνίστρια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

"Η Ελλάδα είναι μια ποιοτική ομάδα και δίκαια συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του πλανήτη. Δυστυχώς τα δυο τελευταία χρόνια η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Το 2016 ήμασταν με το ενάμιση πόδι στην Ολυμπιάδα και αποκλειστήκαμε γιατί δεχθήκαμε γκολ με την Ρωσία 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, πήγαμε στα πέναλτι και αποκλειστήκαμε.

Το ίδιο έγινε και πέρσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Κερδίζαμε 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη την Ισπανία, ισοφαριστήκαμε και χάσαμε στα πέναλτι την πρόκριση για την τετράδα και το μετάλλιο. Εάν φέτος έχουμε λίγη τύχη παραπάνω και εάν αποφύγουμε τους τραυματισμούς, δεν φοβάμαι τίποτα. Εχουμε όρεξη, ποιοτική ομάδα και θα τα καταφέρουμε" τονίζει ο Γιώργος Μορφέσης και προσθέτει:

"Η κλήρωση ήταν αναμενόμενη. Στην Ευρώπη υπάρχουν έξι καλές ομάδες που έχουν δημιουργήσει μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες. Ήταν σίγουρο ότι θα είχαμε δυο καλές ομάδες απέναντί μας. Δεν ξέραμε ποιες θα ήταν αυτές. Το μάθαμε την Τετάρτη και προχωράμε. Η Ολλανδία και η Ιταλία θα βρεθούν στον δρόμο μας. Στόχος θα είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στον όμιλο, έτσι ώστε να παίξουμε με μια εύκολη ομάδα στο κρίσιμο χιαστί παιχνίδι. Εάν τα καταφέρουμε έχει καλώς. Εάν όχι, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα εκ των Ουγγαρία, Ρωσία, Ισπανία, για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο στην διοργάνωση".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος αναφοράς στις τρεις άλλες ομάδες του ομίλου, την Γαλλία, το Ισραήλ και την Κροατία. "Όχι. Οι διαφορές είναι μεγάλες. Οι ομάδες αυτές δεν έχουν καμία τύχη".

Η ελληνική ομάδα πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα αγωνιστεί στο F6 του Γιουρόπα Καπ σε λίγες εβδομάδες. Τι θα επιδιώξει στην νεοσύστατη διοργάνωση;

"Ένα μετάλλιο θα επιδιώξουμε. Εδώ που φτάσαμε (στην τελική φάση), δεν έχουμε άλλη επιλογή. Θα παίξουμε με τις γνωστές πέντε καλές ομάδες της Ευρώπης και θέλουμε ένα μετάλλιο".

Πηγή: koe.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ