ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Όλα τα λεφτά το παιχνίδι με τη Σερβία"

Βλάχος: "Όλα τα λεφτά το παιχνίδι με τη Σερβία"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας πόλο ανδρών, Θόδωρος Βλάχος, αναφέρθηκε στη νίκη επί της Ισπανίας και το μπλακ άουτ στο τέλος, ενώ τόνισε ότι η ομάδα μπορεί να κοντράρει τη Σερβία.

Για δίκαιη επικράτηση έκανε λόγο ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θόδωρος Βλάχος, ο οποίος τοποθέτησε για μια ακόμη φορά τον πήχη ψηλά, τονίζοντας ότι στόχος είναι η νίκη επί της χρυσής Ολυμπιονίκη, πρωταθλήτριας Ευρώπης και παγκόσμιας πρωταθλήτριας Σερβίας και κατά συνέπεια η πρώτη θέση του ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά.

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί προσεγγίσαμε το παιχνίδι όλοι μαζί πολύ σωστά και τακτικά και ψυχολογικά. Αυτό δείχνει το ξεκίνημα του αγώνα που ήμασταν πολύ καλοί και αποφασισμένοι. Ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και ένας λόγος που πανηγυρίσαμε και χαρήκαμε ήταν ότι κερδίσαμε ένα παιχνίδι που αξίζαμε να νικήσουμε και το οποίο πήγε να χαθεί. Μόνο και μόνο γι' αυτό και γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου".

Κάνοντας μια αποτίμηση του αγώνα, ποιες είναι οι παρατηρήσεις; Είχατε πει ότι πρέπει να αποφύγουμε το γκολ στην κόντρα...

"Δεν δεχθήκαμε γκολ στην κόντρα. Αντίθετα, πετύχαμε εμείς απέναντι σε μια πολύ γρήγορη ομάδα. Δεχθήκαμε ένα γκολ από τον φουνταριστό, το έβδομο, που ήταν επιθετικό φάουλ. Θα μπορούσε να κρίνει και το παιχνίδι και θα ήταν άδικο για μας αυτό, για ένα σφύριγμα που δεν δόθηκε. Κλείσαμε πολύ καλά τα ατού της Ισπανίας, τον Μουναρίθ, έναν παίκτη χαρισματικό ο οποίος δεν σκόραρε αφού βρήκε ένα τείχος μπροστά του. Παρ' όλα αυτά, δεν καταφέραμε να κλείσουμε τον Μπλάι Μάγιαρακ, τον οποίο ξέρουμε πολύ καλά, όπως μας ξέρει κι εκείνος και μαζί μας... σεληνιάζεται. Πάντα θα πετύχει ένα δύο γκολ και μάλιστα κρίσιμα. Νομίζω, όμως, ότι καθ' όλη τη διάρκεια ελέγχαμε το παιχνίδι, εκτός από ένα τρίλεπτο. Κι ήταν φυσιολογικό κι αυτοί να αντιδράσουν. Ρισκάρανε πολύ, κολύμπησαν πολύ, τραβήξανε και εκεί κάπου η άμυνά μας χάλασε και δεχθήκαμε δύο γκολ".

Μήπως εκεί εφησυχάσαμε, επαναπαυτήκαμε, μας αποπροσανατόλισε η διαφορά των τριών τερμάτων;

"Ναι, σ' ένα παιχνίδι τόσο σημαντικό και με ομάδες περίπου στα μέτρα τα δικά σου, όταν κερδίζεις με τρία γκολ σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δυστυχώς στο μυαλό πατιέται ένα κουμπί και σε καθησυχάζει. Τα παιχνίδια δεν τελειώνουν τόσο εύκολα. Όπως και στο προηγούμενο, ματς, ο Καναδάς έχανε 4-8 και στο τέλος ισοφάρισε 8-8 το Μαυροβούνιο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δόξα τω Θεώ, δεν το πληρώσαμε, αντιδράσαμε έστω και στο 1,5 λεπτό. Στο τάιμ άουτ που πήραμε, ηρέμησαν τα παιδιά, είδαν τι πάει να γίνει και παίξαμε δυο λεπτά όπως ξεκινήσαμε".

Είχατε αναφέρει ότι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της Εθνικής είναι η ομαδικότητα και η ομοιογένεια. Τώρα, ποιο ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στο παιχνίδι της;

"Τα χαρακτηριστικά μας τα είχαμε. Είχαμε καλή άμυνα, ομαδικότητα, πολύ πάθος. Εντάξει, σε κάποιες φάσεις δεν είχαμε συγκέντρωση. Φάγαμε δύο τρία γκολ δώρο, που λέμε κι εμείς οι προπονητές. Αλλά τα λάθη είναι για να γίνονται και να πετυχαίνει γκολ και η αντίπαλος. Αλλιώς θα έληγαν όλα τα παιχνίδια 0-0. Είμαι ικανοποιημένος από τη γενική εικόνα και φυσικά αφού ήρθε και με νίκη. Αν δεν κερδίζαμε, προφανώς δεν θα ήμουν ικανοποιημένος. Και μην ξεχνάμε ότι η πρεμιέρα είναι πάντα δύσκολη και για τις δύο ομάδες και ίσως και για εμάς περισσότερο, που εμφανιζόμασταν λίγο ως φαβορί. Είναι πιο δύσκολο για ένα φαβορί, έστω κι αν προηγείται με βραχεία κεφαλή".

Με υψηλή πλέον ψυχολογία, ενόψει του αγώνα με τη Νότια Αφρική και ενόψει της μεγάλης πρόκλησης, της αναμέτρησης με την χρυσή Ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία, την Παρασκευή...

"Η νίκη μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου, όσες πιθανότητες έχουμε απέναντι στη Σερβία. Δεν αναφέρομαι στο παιχνίδι με τη Νότια Αφρική, γιατί πιστεύω ότι η ποιότητά μας είναι τέτοια, που αν μπούμε στο παιχνίδι και παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, δεν θα έχουμε προβλήματα. Δεν την ξέρουμε την ομάδα αυτή, είναι αλήθεια. Θα τη δούμε στον αγώνα της με τη Σερβία. Μετά, όλα τα λεφτά είναι το παιχνίδι με τη Σερβία. Η ομάδα που θα κερδίσει και θα βγει πρώτη στον όμιλο, σχεδόν πάει τετράδα, αν δούμε τι παιχνίδια ακολουθούν".

Γούνας: "Έχουμε το μυαλό"

Απ' την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Γούνας, αναφερόμενος στη νίκη της Εθνικής, τόνισε: "Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος χαλαρώσαμε λίγο, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τη νίκη, σε μια πρεμιέρα. Και γνωρίζετε ότι οι πρεμιέρες πάντα κρύβουν εκπλήξεις".

Ποια ήταν τα καλά στοιχεία της Εθνικής;

"Νομίζω ότι το κλειδί για τη νίκη ήταν η άμυνα, έστω κι αν κάποια στιγμή το χάσαμε για λίγα λεπτά. Το κλειδί σε όλα τα παιχνίδια θα είναι η άμυνα. Θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι απ' το πρώτο δευτερόλεπτο, μέχρι το τελευταίο. Δεν έχουμε κορμιά δύο μέτρα, δεν σουτάρουμε και πάει η μπάλα με ταχύτητα 250χλμ./ώ., όπως άλλες ομάδες. Εμείς έχουμε το μυαλό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι διαρκώς και να ελέγχουμε το παιχνίδι".

"Το σημαντικό σε τέτοιες αναμετρήσεις όπως με την Ισπανία είναι να μην τρως γκολ από κόντρα, ούτε από τον φουνταριστό ούτε στα ίσα. Εμείς το περιορίσαμε αυτό, κάποια στιγμή λίγο το χάσαμε. Όμως, σε γενικές γραμμές, έχουμε πάει πάρα πολύ καλά. Ελπίζω η συνέχεια να είναι ανάλογη".

Φουντούλης: "Μας έδωσε ψυχολογία"

"Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε μια νίκη που τη θέλαμε", ανέφερε ο Γιάννης Φουντούλης. "Θα μας δώσει αέρα, ώθηση και ψυχολογία για τη συνέχεια. Δεν σταματάμε εδώ. Δεν καταφέραμε τίποτε. Έχει ακόμη πολύ δρόμο το τουρνουά. Εμείς οφείλουμε να παλέψουμε για την πρώτη θέση. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας. Σίγουρα, η Σερβία είναι το ακλόνητο φαβορί. Όμως, εμείς ήρθαμε να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος".

"Κρατάμε τη νίκη, η οποία είναι σε πρεμιέρα απέναντι σε παραδοσιακή δύναμη, η οποία προσπαθεί να ανακάμψει τα τελευταία χρόνια. Κρατάμε ότι, παρότι ξεκινήσαμε πολύ καλά, στη συνέχεια οι Ισπανοί μείωσαν, ισοφάρισαν, όμως εμείς είχαμε το ψυχικό σθένος να μην καταρρεύσουμε και να σκοράρουμε ένα λεπτό πριν τελειώσει το παιχνίδι. Και στο τέλος να βγάλουμε την κρίσιμη άμυνα, ώστε να κρατήσουμε τη νίκη. Νομίζω θα πάρουμε μεγάλη δόση ψυχολογίας για τη συνέχεια".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ