ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Να πανηγυρίσουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες"

Βλάχος: "Να πανηγυρίσουμε ακόμη περισσότερες επιτυχίες"
EUROKINISSI

Ο Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, έστειλε τις δικές του ευχές για το νέο έτος και έκανε τον απολογισμό του 2017. Μίλησαν επίσης οι Γιώργος Μορφέσης και Στέφανος Λέανδρος.

Μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται με σημαντικές επιτυχίες στο χώρο της Υδατοσφαίρισης για τις Εθνικές μας ομάδες, αφού τόσο η Εθνική Ανδρών και η Εθνική Γυναικών, όσο και οι Νέοι Άνδρες και οι Νέες Γυναίκες κατάφεραν να πετύχουν σημαντικές διακρίσεις και να κατακτήσουν ορισμένα μετάλλια.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της ομάδας των Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, έστειλε τις δικές του ευχές για το νέο έτος και έκανε τον απολογισμό του 2017.

"Εύχομαι πάνω από όλα υγεία, που είναι και το βασικότερο, ώστε να έρθουν όλες οι επιτυχίες και οι διακρίσεις. Η δική μου ευχή προς το χώρο του Υγρού Στίβου είναι να δουλέψει όλος ο κόσμος με ακόμη περισσότερο πάθος για τα αθλήματα που αγαπάμε και να πανηγυρίσουμε περισσότερες επιτυχίες μέσα στο 2018".

Για το τι κρατά ο ίδιος από το 2017: "Θα ξεχώριζα την πολή καλή πορεία της Εθνικής μας ομάδας Ανδρών για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς καταφέραμε να διεκδικήσουμε ξανά ένα μετάλλιο και πραγματοποιήσαμε μεγάλες εμφανίσεις, αλλά στο τέλος μας μένει και μια πικρία για το γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να φέρουμε το μετάλλιο αυτό. Πάντως, η και η 4η θέση που κατακτήσαμε είναι ιδιαίτερα τιμητική και δείχνει πως βαδίζουμε σε πολύ καλό δρόμο".

Αναφορικά με τις προσδοκίες του από το νέο έτος, ο κ. Βλάχος τόνισε: "Περιμένω συνέπεια από όλους όσους δουλεύουν γύρω από τις Εθνικές μας ομάδες και πιο συγκεκριμένα την Εθνική Ανδρών, ώστε να έχουν συνέχεια οι επιτυχίες, να παραμείνουμε στο επίπεδο που βρισκόμαστε τώρα αλλά και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας".

Για το τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος για το 2018: "Νομίζω αυτό που μας χρειάζεται είναι ένα προπονητικό κέντρο για να μπορούν όλες οι Εθνικές μας ομάδες να έχουν το δικό τους σπίτι να προπονούνται και να συνεχίσουν να έχουν ανάλογα αποτελέσματα και τα επόμενα χρόνια".

Τέλος, αναφορικά με το ποιους ξεχώρισε από τη χρονιά που ολοκληρώνεται: "Σε ό,τι αφορά την ομάδα τη δική μας, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένο αθλητή διότι όσα καταφέραμε είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όσον αφορά τους προπονητές, νομίζω πως ο Τεό Λοράντος πέτυχε μια πολύ σπουδαία διάκριση με την Εθνική Νέων Ανδρών και του αξίζει να είναι στην κορυφή. Τέλος, όσον αφορά την καλύτερη ομάδα, θα ξεχώριζα δύο: την Εθνική Ανδρών και την Εθνική Νέων Ανδρών, χωρίς να θέλω να δώσω προβάδισμα σε μία εκ των δύο, αφού και οι δύο πέτυχαν σημαντικά πράγματα και έφεραν μεγάλες επιτυχίες στο χώρο".

Μορφέσης: "Κρατήσαμε ψηλά τη σημαία παρά τις αντιξοότητες"

Τις δικές του ευχές για το 2018 αλλά και τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε έκανε ο προπονητής της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών, Γιώργος Μορφέσης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Ο κ. Μορφέσης εξέφρασε την ελπίδα να συνεχίσει ο Υγρός Στίβος να κρατά ψηλά την ελληνική σημαία, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ανέγερσης ενός Εθνικού κολυμβητηρίου το οποίο θα μπορεί να στεγάζει τις Εθνικές μας ομάδες.

"Εύχομαι πάνω από όλα υγεία, γιατί η υγεία είναι η ουσία της ζωής και εκείνη που μας δίνει κουράγιο να προχωράμε και να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις, οι οποίες είναι πολλές και χρειάζονται δύναμη και αποφασιστικότητα".

Αναφορικά με το τι κρατά από το 2017: "Ο Υγρός Στίβος γενικά, κατά έναν περίεργο τρόπο εξακολουθεί και κρατά ψηλά τη σημαία μας, παρά τις αντιξοότητες και τις συνθήκες που επικρατούν. Το 2017 ήταν ακόμη μια χρονιά με μεγάλες επιτυχίες για την ΚΟΕ και αυτό είναι που κρατάω περισσότερο".

Οι προσδοκίες από το 2018: "Το βασικό είναι να κρατήσουμε ξανά ψηλά το επίπεδο σε όλες τις Εθνικές ομάδες και έχουμε αποδείξει πως με το μεράκι, την όρεξη και την επιμονή που διαθέτουμε μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα. Σε ό,τι αφορά την Εθνική Γυναικών, στόχος είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην απόδοσή μας, τη σταθερότητα και τις βλέψεις μας".

Τι θα ζητούσε από το κράτος για το νέο έτος: "Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ένα προπονητικό κέντρο για όλες τις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης. Αυτό είναι και το κύριο ζητούμενο το οποίο τονίζουμε κάθε φορά όταν έρχονται οι επιτυχίες στο χώρο μας. Είναι επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ενός κλειστού προπονητηρίου που θα στεγάζει τις ομάδες μας".

Τέλος, αναφορικά με τα πρόσωπα και τις ομάδες που ξεχώρισε μέσα στο 2017, ο κ. Λέανδρος σημείωσε: "Νομίζω πως οι προπονητές που ξεχώρισαν ήταν ο Θοδωρής Βλάχος, ο Τεό Λοράντος και ο Στέφανος Λέανδρος. Οι τρεις τους ήταν δικαιωματικά τα πρόσωπα της χρονιάς, καθώς πέτυχαν σπουδαίες διακρίσεις με τις Εθνικές Ανδρών, Νέων Ανδρών και Νέων Γυναικών. Σε αθλητές δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα διότι η υδατοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα και οι επιτυχίες είναι αποτελέσματα ομαδικής δουλειάς. Τέλος, σε σχέση με τις καλύτερες ομάδες, θα ανέφερα τις τρεις που προείπα, δηλαδή την Εθνική Ανδρών, την Εθνική Νέων Ανδρών και την Εθνική Νέων Γυναικών. Και εμείς πάντως τα πήγαμε καλά και χάσαμε για ελάχιστο την τετράδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ενώ θα μπορούσαμε να φτάσουμε και ακόμη υψηλότερα".

Λεανδρος: "Θα προσπαθήσουμε για το βήμα παραπάνω"

Τις δικές του ευχές για το νέο έτος έστειλε μέσω της ιστοσελίδας της ΚΟΕ ο προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Νέων Γυναικών, Στέφανος Λέανδρος.

Ο κ. Λέανδρος εξέφρασε την ελπίδα για μια χρονιά με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες για τον Υγρό Στίβο, ενώ υπογράμμισε και εκείνος την ανάγκη για δημιουργία ενός κολυμβητηρίου για τις Εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης.

"Η βασική μου ευχή, όσο κι αν ακούγεται κοινότυπο, είναι να υπάρχει υγεία όχι μόνο στο χώρο μας αλλά και σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το σημαντικότερο όλων και εκείνο που βοηθά και εμάς να έχουμε τη δύναμη να συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διατηρούμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο".

Αναφορικά με το τι του έμεινε στο μυαλό από τη χρονιά που πέρασε: "Περισσότερο έχω να θυμάμαι την επιτυχία μας στο Βόλο με τις Νέες Γυναίκες και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ θεωρώ ότι γενικά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά σε επίπεδο Εθνικών ομάδων. Και οι Νέοι Άνδρες με το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο, και οι Άνδρες, οι οποίοι βρίσκονται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο αλλά και οι Γυναίκες, που έχασαν στα πέναλτι την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, είχαν μια πολύ καλή χρονιά. Σε διασυλλογικό επίπεδο, φυσικά ξεχωρίζει η επιτυχία του Ολυμπιακού με την παρουσία στο Final-6 του Τσάμπιονς Λιγκ".

Όσον αφορά τις προσδοκίες του από το 2018, ο κ. Λέανδρος υπογράμμισε: "Πιστεύω ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω, να επιστρέψουμε στα πιο ψηλά σκαλιά του αθλήματος, μέσα από σκληρή και σωστή δουλειά. Οι νεαρότερες φουρνιές σιγά σιγά εγκλιματίζονται για να είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα παραπάνω στις Ευρωπαϊκές και Παγκόσμιες διοργανώσεις και φυσικά θα κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό για να τις βοηθήσουμε να φτάσουν ψηλά".

Για το τι θα ζητούσε ως δώρο από το κράτος: "Φυσικά θα θέλαμε ένα Εθνικό προπονητικό κέντρο, είναι εδώ και χρόνια ο καημός μας και αυτό που ζητάμε όλοι ομόφωνα. Τυχαίνει να βλέπουμε τις εγκαταστάσεις στο εξωτερικό όπου ταξιδεύουμε για τις διάφορες διοργανώσεις και αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά επιπέδου που υπάρχει. Για αυτό το λόγο και είναι πάντα ευχή μας να έχουμε το δικό μας "σπίτι" για τις Εθνικές ομάδες και να υπάρχει μια καλύτερη οργάνωση".

Τέλος, σε σχέση με τους κορυφαίους του 2017, ο κ. Λέανδρος ανέφερε: "Σίγουρα ξεχώρισαν οι Νέοι Άνδρες με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, αλλά και η παρουσία της Εθνικής Ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν επίσης κάτι εξαιρετικό, αφού εκεί είναι λίγο διαφορετικό το επίπεδο και ο συναγωνισμός. Η 4η θέση που κατέκτησε η Εθνική Ανδρών ήταν μεγάλη επιτυχία. Ως καλύτερους αθλητές θα χαρακτήριζα τις ίδιες τις ομάδες, καθώς η υδατοσφαίριση είναι ομαδικό αγώνισμα και τίποτα δεν επιτυγχάνεται μόνο από έναν. Όσο για τους προπονητές που ξεχώρισαν, φυσικά είναι και ο Τεό Λοράντος για την επιτυχία με τους Νέους Άνδρες, και ο Θοδωρής Βλάχος της Εθνικής Ανδρών αλλά και ο Γιώργος Μορφέσης, που νομίζω πως έκανε εξαιρετική δουλειά με την Εθνική Γυναικών και θεωρώ πως ήταν λίγο άδικο το πώς χάθηκε η παρουσία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ