ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις"

Βλάχος: "Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εκπληκτική εμφάνιση των παικτών του ο ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος και αναφέρθηκε στον ημιτελικό της Τετάρτης με την Σερβία.

Ο πρώτος στόχος της Εθνικής για πρόκριση στα ημιτελικά επετεύχθη μετά τη σπουδαία νίκη επί της Ισπανίας και τώρα αρχίζουν τα σπουδαία με τους διεθνείς να κυνηγούν ένα μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή τους.

Ο προπονητής της Εθνικής, Θοδωρής Βλάχος, τόνισε ότι δεν μπορεί να πει κανείς πλέον ότι είναι τυχαίες οι φοβερές εμφανίσεις της Εθνικής ομάδα -που προκρίθηκε στην 4άδα του Ευρωπαϊκού με νίκη επί της Ισπανίας- επσημαίνοντας ότι η ομάδα εδραιώνεται στα ψηλά, αλλά διευκρίνησε πως υπάρχει ακόμα πορεία και γι αυτό δεν θα συγχαρεί ακόμα τους παίκτες του.

Ο Βλάχος δήλωσε: "Βγάζουμε τη λέξη τυχαίο απ’ έξω πλέον. Είμαστε δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελική φάση (4άδα) μεγάλης διοργάνωσης, σε ημιτελικά Παγκοσμίου και Ευρωπαϊκού, μέσα σε πέντε μήνες και βέβαια δεν είναι τυχαίο. Είναι φανταστικό αυτό που συμβαίνει, γιατί η προσπάθεια που καταβάλλουν τα παιδιά για να διακριθούν φαίνεται στα πρόσωπά τους και στ’ αποτελέσματά τους. Νομίζω ότι σήμερα μείναμε τελείως προσηλωμένοι στο στόχο μας και στο πλάνο μας. Είχα στο μυαλό ότι μπορεί να μην είμαστε τόσο φρέσκοι όσο οι Ισπανοί, γιατί είναι και γρήγορη ομάδα και ήταν και πιο ξεκούραστοι, λόγω του χθεσινού δικού μας παιχνιδιού.

Θέλαμε να προσηλωθούμε, να είμαστε πάντα μπροστά απ’ αυτούς και να είμαστε οργανωμένοι στην άμυνά μας. Είχαμε επικεντρωθεί σε δυο τρία ατού τους, βέβαια ο ένας μας έβαλε δυο γκολ, ο Μπλάϊ, αλλά είναι χαρισματικός σκόρερ. Νομίζω ότι στην άμυνα πήραμε άριστα και τα μεγάλα παιχνίδια και οι τίτλοι κερδίζονται με την άμυνα κι όχι με την επίθεση και με μεγάλα σκορ. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι από ότι οι Σέρβοι στην άμυνα. Θα μπορούσα από τώρα να αρχίσω να λέω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, αλλά δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο γιατί ξέρω ότι αυτά τα παιδιά δεν θέλουν να σταματήσουν.

Είναι μεγάλες οι προκλήσεις από εδώ και πέρα. Καταρχήν το επόμενο παιχνίδι όπου θα παίξουμε σ’ αυτό το γεμάτο κολυμβητήριο με τους φιλικούς Σέρβους, με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, αλλά εμείς με την αυτοπεποίθησή μας πλέον στα ύψη και χωρίς να έχουμε να χάσουμε τίποτα. Μάλιστα να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζημιά και να κάνουμε αυτό που φοβάται κάθε Σέρβος, από τον προπονητή, τους παίκτες και τον κάθε φίλαθλο που θα έρθει εδώ να μας παρακολουθήσει την Τετάρτη".

Ο κορυφαίος του αγώνα, τερματοφύλακας της Εθνικής μας Κώστας Φλέγκας είπε: "Η αλήθεια είναι ότι παίξαμε πάρα πολύ καλά στην άμυνα, είχα κι αρκετές βοήθειες, είχαμε στήσει την άμυνά μας ώστε να περιμένουμε ας πούμε τα σουτ. Πήγαν όλα πάρα πολύ καλά στην άμυνα, βγάλαμε μπλοκ στην αρχή, έκανα τις αποκρούσεις που έπρεπε. Εντάξει, «φάγαμε» δυο γκολ, μακάρι να μην τρώγαμε κανένα, μας τα έβαλε αυτός ο παλιο – Μπλάι του Ολυμπιακού (γελάει). Τι να κάνουμε… Από εκεί και πέρα, έχουμε στόφα μεγάλης ομάδας κι αυτό το αποδεικνύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι".

Σε ερώτηση για την αντίπαλο στον ημιτελικό Σερβία ο τερματοφύλακας της Εθνικής ήταν αναλυτικός. "Τη Σερβία την παίξαμε στην προετοιμασία μας, κάναμε ένα επίσημο φιλικό, είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα, είναι η καλύτερη ίσως αυτή τη στιγμή στον κόσμο κι από τις καλύτερες Σερβίες που έχουν υπάρξει. Το λένε και οι ίδιοι. Μπορούμε να παίξουμε με την ίδια αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα; Αυτό… Αν κάνουμε αυτό θεωρώ ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες, γιατί πλέον όλοι λίγο πολύ έχουμε δει πως παίζει η κάθε ομάδα, όλοι έχουμε διαβάσει στα παιχνίδια που έχουμε παίξει. Έχουν πολλά «όπλα», πολλούς καλούς παίκτες, πολύ καλά σουτ, το είδαμε και στον πρώτο αγώνα με την Κροατία και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο".

Ο Γιάννης Φουντούλης είπε από την πλευρά του: "Είναι ένα ακόμα παράσημο μεγάλης ομάδας που παίρνουμε με την εμφάνισή μας σήμερα. Μέσα σε 24 ώρες καταφέραμε να αφήσουμε πίσω ότι έγινε με τη Ρουμανία, συγκεντρωθήκαμε στην Ισπανία, δείξαμε τεράστια θέληση να μπούμε πάλι στις κορυφαίες ομάδες. Παίξαμε πολύ μυαλωμένα. Δεν ήταν ένα τόσο καλό παιχνίδι από πλευράς θεάματος, αλλά ένα παιχνίδι με πολύ τακτική πολύ καλό διάβασμα του αντιπάλου. Είμαστε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι ο ένας για τον άλλον κι όλοι μαζί για τη χώρα μας". Στην παρατήρηση ότι έπαιζαν στην άμυνα σε κάθε φάση σαν να ήταν 0 – 0 το παιχνίδι ο Γιάννης Φουντούλης απάντησε. "Αυτό είναι δύσκολο να το κάνεις καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, νομίζω ότι λειτουργήσαμε στις περισσότερες στιγμές έτσι όπως μας είχε ζητηθεί, βρεθήκαμε πολλές φορές με παίκτη λιγότερο, νομίζω ότι βοηθήσαμε τον τερματοφύλακά μας Κώστα Φλέγκα που έκανε μια φανταστική εμφάνιση. Κρατήσαμε τους Ισπανούς στα δυο γκολ σ’ έναν προημιτελικό. Ήταν μια τεράστια εμφάνιση, μια τεράστια νίκη. Πάμε για τη συνέχεια γιατί δεν είμαστε εδώ απλά για να φτάσουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, είμαστε εδώ και γι’ άλλα πράγματα".

Ο αρχηγός Χρήστος Αφρουδάκης τόνισε: "Πολλές φορές φλυαρούμε και λέμε πολλές κουβέντες. Για να είμαι λακωνικός, νομίζω ότι ήταν ένα παιχνίδι, το οποίο αποδεικνύει το πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε αυτή τη στιγμή, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και θα έλεγα ότι αποδείξαμε ότι δίκαια μπορούμε να πλασαριστούμε στις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Δείγματα μεγάλης ομάδας. Προφανώς και πρέπει να συνεχίσουμε ότι αρχίσαμε πέρυσι. Είμαστε διψασμένοι να διατηρηθούμε στις πρώτες θέσεις και στα μετάλλια κι αυτός είναι ο στόχος. Από εκεί και πέρα θα έχουμε δυο παιχνίδια χωρίς άγχος να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο και βλέπουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ