ΠΟΛΟ

Βλάχος: "Διαφορετική ομάδα χωρίς τις απουσίες"

Βλάχος: "Διαφορετική ομάδα χωρίς τις απουσίες"

Ο προπονητής της Εθνικής πόλο Ανδρών, Θοδωρής Βλάχος, μίλησε για την συμμετοχή της γαλανόλευκης στο "Σαμαρτζίδης Καπ", για τους νέους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τις επικείμενες αλλαγές στους κανονισμούς.

Ως ευκαιρία για να δοκιμάσει νέους παίκτες χρησιμοποίησε το "Σαμαρτζίδης Καπ" ο Θοδωρής Βλάχος, προπονητής της Εθνικής μας ομάδας Υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Άλλωστε οι τραυματισμοί βασικών παίκτων (Γούνας, Δελακάς) πριν το τουρνουά, αλλά και κατά τη διάρκειά του (Βλαχόπουλος) δεν τον άφησαν να έχει μια πλήρη εικόνα της ομάδας του. Παρ' όλα αυτά είδε νέα πρόσωπα από τα οποία ζήτησε να διεκδικήσουν με την παρουσία τους θέση στην ομάδα στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα όσα είπε μετά το τέλος του τουρνουά:

Για τα συμπεράσματα από το Σαμαρτζίδης Καπ: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι η Εθνική ομάδα που θα δούμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Υπήρχαν κάποιες απουσίες βασικών παικτών, ενώ και κατά τη διάρκεια του τουρνουά υπήρξαν νέες απουσίες λόγω τραυματισμών. Έτσι κι εγώ δε θα μπορούσα να βγάλω ακριβή συμπεράσματα για το πως μπορεί να είναι αυτή η ομάδα στο παγκόσμιο. Παρ όλα αυτά δοθήκαν ευκαιρίες σε παιδιά πιο νέα που μπαίνουν στην Εθνική ομάδα, ώστε να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. Είναι θετικό για μένα που έπαιξαν περισσότερο χρόνο. Σίγουρα δεν ήμασταν καλοί και το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, αλλά αν δεν είχαμε τις απουσίες θα ήμασταν μια διαφορετική ομάδα».

Για τους νέους παίκτες που πήραν χρόνο συμμετοχής: «Η ομάδα αυτή χρειάζεται χρόνο, όπως και τα 2-3-4 παιδιά που θα μπουν στην ομάδα, αλλά και οι άλλοι παίκτες που θα μείνουν μέχρι την τελευταία ημέρα της προετοιμασίας. Χρειάζονται χρόνο έτσι ώστε να «απειλήσουν» τις θέσεις παικτών που θεωρούνται βασικοί στην Εθνική ομάδα. Αυτό που θέλω από τους νέους παίκτες είναι να μπουν δυναμικά και να διεκδικήσουν και όχι να είναι ευχαριστημένοι που βρίσκονται σε ένα κάλεσμα 17-19 παικτών».

Για τον πρωταρχικό στόχο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα: «Όποιοι πάμε εκεί, πρέπει να διεκδικήσουμε αρχικά την είσοδό μας στην οκτάδα. Από εκεί και πέρα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα, σε συνάρτηση με το πως θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Πρέπει να κάνουμε μεγάλο αγώνα για να βρεθούμε αρχικά στους 8».

Για τους τραυματίες αθλητές: «Είναι ήδη σχεδόν μία εβδομάδα χωρίς προπόνηση και γι' αυτό τους αφήσαμε εκτός ώστε να ξεκουραστούν. Ελπίζω να μην έχουμε κάποια υποτροπή και να είναι καλύτερα, για να μπορούν να παίξουν στο τουρνουά στις Συρακούσες και να είναι υγιείς στο παγκόσμιο».

Για τις επερχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς: «Δεν είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Σίγουρα με απασχολούν, αλλά αυτή τη στιγμή έχω το μυαλό μου στο παγκόσμιο. Αν κάποιες από αυτές εφαρμοστούν θα αλλάξει πολύ το άθλημα και θα πρέπει να συμπεριφερθούμε διαφορετικά στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ