ΠΟΛΟ

Τσιλιγκίρη: "Ήταν μία άνανδρη επίθεση"

Τσιλιγκίρη: "Ήταν μία άνανδρη επίθεση"
EUROKINISSI

Τα όσα συνέβησαν στον αγώνα πόλο γυναικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Γλυφάδα με την επίθεση κουκουλοφόρων σχολίασε η Γενική Γραμματέας των ερυθρολεύκων, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, στον Sport24 Radio 103,3.

Η Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για τα επεισόδια από κουκουλοφόρους εισβολείς στο Παπαστράτειο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας Ολυμπιακός – Γλυφάδα για την Α1΄πόλο γυναικών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για όσα συνέβησαν με την εισβολή των κουκουλοφόρων: "Είναι απλά τραγικό αυτό που έχει συμβεί. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για εκτόνωση, καθώς δεν υπήρχαν οπαδοί. Ηταν 35-40 άνθρωποι, γονείς οι περισσότεροι των αθλητριών από τη Γλυφάδα και τον Ολυμπιακό, τέσσερα-πέντε άτομα με ειδικές ανάγκες και δύο-τρεις ηλικιωμένοι. Δεν μιλάμε για καμία εκτόνωση, για κανένα ξεκαθάρισμα. Μία άνανδρη επίθεση ήταν 30 κουκουλοφόρων. Μπήκαν μέσα με ρόπαλα, είμαι πάρα πολύ ταραγμένη, έχουν περάσει τρεις ώρες και είναι σε κατάσταση σοκ και η ομάδα της Γλυφάδας του Ολυμπιακού. Είχαν μαχαίρια, άναψαν φωτοβολίδες, χάθηκε η ορατότητα, δεν έχω λόγια να το περιγράψω. Ανανδρη επίθεση, επιτέθηκαν στα κορίτσια που ήταν στους πάγκους, πετούσαν κουβάδες, πετάχτηκε το μαχαίρι με τα αίματα δίπλα από τα κορίτσια. Ηταν σοκαρισμένα, ουρλιάζανε, κλαίγανε μέσα στα αποδυτήρια, εξωφρενική κατάσταση χωρίς λόγο και αιτία".

Για το αν υπάρχει ευθύνη της Πολιτείας: "Προφανώς και υπάρχει ευθύνη της Πολιτείας γιατί πλέον έχουμε κουραστεί από αυτά που βλέπουμε. Είναι πολλά τα ερωτήματα: Πώς ξεκίνησαν αυτοί οι άνθρωποι και έφτασαν μέχρι το Παπαστράτειο; Δεν βρέθηκαν ξαφνικά απέξω. Δεν γίνεται να μην τους έχει δει κανείς. Είναι ένας αγώνας γυναικείου πόλο. Φίλοι υπήρχαν στο γήπεδο με την πραγματική έννοια, φίλαθλοι, οι γονείς, οι συγγενείς, τρία-τέσσερα άτομα με ειδικές ανάγκες…”

Για τους τραυματίες: "Μαχαιρώθηκε φίλαθλος. Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί, δεν μπορώ να καταδείξω. Είναι δουλειά της αστυνομίας, σε αυτήν πέφτει το βάρος. Αυτοί οι άνθρωποι ξεκίνησαν από κάπου και ήρθαν εκεί για να κάνουν μια εγκληματική πράξη".

Για το πώς θα κινηθεί ο Ολυμπιακός: "Δεν είναι στο δικό μας χέρι. Δεν είμαστε ούτε η Πολιτεία, ούτε το κράτος, ούτε το υπουργείο. Υπάρχουν οι υπεύθυνοι που πρέπει να λάβουν τις ευθύνες γι” αυτό. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν συλλήψεις και προσαγωγές, δεν είμαι δικηγόρος. Δεν μπορεί ανεξέλεγκτοι άνθρωποι να μαζεύονται και να έρχονται σε έναν αγώνα φιλικό γυναικείου πόλο και να κάνουν όλα αυτά. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο ξένο είναι αυτό να το βλέπει και να το ζεις μέσα στο κολυμβητήριο; Είναι απίστευτο. Τα κορίτσια έπεφταν στην πισίνα για να σωθούν και έκαναν μακροβούτι”.

Για την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τα καπνογόνα: "Υπήρχαν προβλήματα αναπνευστικά, υπήρχε το σοκ, δεν έβλεπες από τα καπνογόνα. Με το που μπήκαν μέσα άναψαν πράσινα καπνογόνα. Γέμισε το κολυμβητήριο καπνούς, δεν μπορούσαμε να δούμε απέναντι. Ενα παιδάκι πέντε χρονών βρέθηκε ένας άγιος άνθρωπος και το βούτηξε τελευταία στιγμή από τα κάγκελα και έφυγε από μπροστά τους. Χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Θα μπορούσαμε να θρηνούμε το θάνατο ενός μικρού κοριτσιού…”

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ