ΠΟΛΟ

Θωρηκτό ο Ολυμπιακός, "βούλιαξε" την Μπαρτσελονέτα

Θωρηκτό ο Ολυμπιακός, "βούλιαξε" την Μπαρτσελονέτα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μία άμυνα για όσκαρ ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 9-5 επί της Μπαρτσελονέτα και είναι αγκαλιά με την πρόκριση στο Final 6 του Champions League στο πόλο ανδρών.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελονέτα είχε χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας στα... κόκκινα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό επιβλήθηκαν με 9-5 επί των Καταλανών και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στο Final 6 του Champions League στο πόλο ανδρών.

Μάλιστα, πλέον οι παίκτες του Βλάχου ετοιμάζονται να κατακτήσουν και την πρωτιά και χρειάζονται δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια για να βρεθούν απευθείας στην τετράδα.

Κλειδί στην μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού ήταν άμυνα του. Ο Πάβιτς κατέβασε ρολά, οι υπόλοιποι δούλεψαν εξαιρετικά στα μπλοκ με αποτέλεσμα να σταματήσουν μία από τις καλύτερες επιθετικά ομάδες της Ευρώπης. Την ίδια ώρα η μπάλα γυρνούσε σωστά, οι ερυθρόλευκοι ήταν αποτελεσματικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στον παίκτη παραπάνω (μέχρι τις αρχές του τρίτου οκταλέπτου είχαν 4/5) φτάνοντας έτσι δίκαια σε μία μεγάλη επικράτηση.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Μουρίκης με τρία τέρματα.

Το ματς: Με όπλο του τον κόσμο που γέμισε το "Π. Καπαγέρωφ" ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και μετά από κάποιες νευρικές επιλογές στην επίθεση κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Ντόσκα. Στη συνέχεια με τέρματα των Μυλωνάκη και Μουρίκη οι ερυθρόλευκοι διαμόρφωσαν το τελικό 3-0 της πρώτης περιόδου κρατώντας ανέπαφη την εστία τους με τον Πάβιτς να κάνει ορισμένες μεγάλες επεμβάσεις.

Ο Μουρίκης και πάλι ανέβασε τη διαφορά στα τέσσερα τέρματα για να έρθει ο Μουνάριθ να πετύχει το πρώτο γκολ της Μπαρτσελονέτα λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Ο Φουντούλης έκανε το 5-1, με τον Μουνάριθ να μειώνει αμέσως και τον Βλαχόπουλο να διαμορφώνει το τελικό 6-2 του πρώτου ημιχρόνου.

Μάλιαρακ και Μουρίκης ανέβασαν στο 8-2 τη διαφορά πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου με τον Ολυμπιακό από εκεί και πέρα να παίζει και με τον χρόνο. Οι Καταλανοί ειδικά στην τέταρτη περίοδο πίεσαν όσο μπορούσαν, πολλές φορές έπαιξαν ακόμα και αντιαθλητικά, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να περιορίσουν την έκταση του σκορ.

Το τελικό 9-5 δίνει μεγάλο πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση πρόκριση στο Final 6.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 9-5

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-2, 2-1, 1-2

Ολυμπιακός: Ντόσκας, Μυλωνάκης, Μουρίκης 3, Βλαχόπουλος, Φουντούλης, Μάλιαρακ, Γούνας

Μπαρτσελονέτα: Μουνάριθ 2, Στρ. Ράσοβιτς, Εσπανιόλ 2

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Έγκερ - Γιαντραν 8-7

Ολυμπιακός - Μπαρτσελονέτα 9-5

Πριμόριε Ριέκα - Σπαντάου 14-4

Η βαθμολογία του ομίλου σε επτά αγώνες

1 Ολυμπιακός 15 65 - 45

2 Έγκερ 14 65 - 53

3 Μπαρτσελονέτα 11 59 - 55

4 Πριμόριε Ριέκα 11 62 - 54

5 Σπαντάου 3 53 - 63

6 Γιαντράν 2 49 - 69

* Στην επόμενη φάση προκρίνονται η Έγκερ ως διοργανώτρια του Final 6 και οι δύο πρώτες ομάδες από τις υπόλοιπες.

Επόμενη αγωνιστική (16/4)

16/4, Μπαρτσελονέτα – Έγκερ

16/4, Ριέκα – Ολυμπιακός

16/4, Σπαντάου – Γιαντράν

9η Αγωνιστική

30/4, Έγκερ – Ριέκα

30/4, Γιαντράν – Μπαρτσελονέτα

30/4, Ολυμπιακός – Σπαντάου

10η Αγωνιστική

18/5, Ολυμπιακός – Έγκερ

18/5, Ριέκα – Γιαντράν

18/5, Σπαντάου – Μπαρτσελονέτα.

Photo credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ