ΠΟΛΟ

Θέλει να τελειώσει με την πρόκριση

Θέλει να τελειώσει με την πρόκριση

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών ταξιδεύει στη Λισσαβόνα για τη δεύτερη προκριματική φάση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Στη Λισσαβώνα αναχωρεί την Πέμπτη (24/9) η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, για τα παιχνίδια της δεύτερης φάσης των προκριματικών (25-27/9) του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Βελιγράδι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης και ο συνεργάτης του Στέφανος Λέανδρος, θα έχουν αύριο (23/9) το μεσημέρι (14.30) μαζί τους, για μία προπόνηση στο κολυμβητήριο του Δήμου Πειραιά στα Βοτσαλάκια, τις εξής 13 πολίστριες που την επομένη θα ταξιδέψουν στην Πορτογαλία: Έλενα Κούβδου, Χρυσή Διαμαντοπούλου (τερματοφύλακες), Χριστίνα Τσουκαλά, Χριστίνα Κότσια, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Βασιλική Διαμαντοπούλου, Άλκηστη Αβραμίδου, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Ελένη Ξενάκη, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, Ελευθερία Πλευρίτου και Άλκηστη Μπενέκου.

Στη Λισσαβόνα μαζί τους μεταβαίνουν επίσης η φυσικοθεραπεύτρια Έφη Βούλγαρη και η έφορος και μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ, Βασιλική Γαρελίδου. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί το πρωί (08.30) της ερχόμενης Πέμπτης μέσω Μιλάνου.

Στον Όμιλο της Εθνικής μας ομάδας μετέχουν επίσης η Πορτογαλία, η Κροατία και η Ελβετία. Στον άλλο Όμιλο των Γυναικών, που γίνεται στη Γερμανία, μετέχουν Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία και Ισραήλ. Στην Τελική φάση στο Βελιγράδι, προκρίνονται οι τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 6). Απευθείας έχουν προκριθεί, βάσει του προηγούμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2014 Βουδαπέστη): Ισπανία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ρωσία και η οικοδέσποινα Σερβία.

Το πρόγραμμα των αγώνων στη Λισσαβώνα (σε ώρες Ελλάδος):

Παρασκευή, 25/9

19.00 Κροατία – ΕΛΛΑΔΑ

20.30 Ελβετία – Πορτογαλία

Σάββατο, 26/9

17.30 ΕΛΛΑΔΑ – Ελβετία

19.00 Πορτογαλία – Κροατία

Κυριακή, 27/9

11.30 Κροατία – Ελβετία

13.00 Πορτογαλία – ΕΛΛΑΔΑ

Η Βαθμολογία όπως είναι διαμορφωμένη από την πρώτη φάση των προκριματικών, όπου αντίπαλοι της Εθνικής μας ήταν εκτός της Κροατίας που είναι και στην δεύτερη φάση, η Γερμανία και το Ισραήλ:

1. ΕΛΛΑΔΑ 9

2. Πορτογαλία 6

3. Κροατία 3

4. Ελβετία 0

Οι Άνδρες

Η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών μετέχει απευθείας στην Τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι τέσσερις Όμιλοι της δεύτερης φάσης των προκριματικών, όπου οι αγώνες επίσης διεξάγονται 25-27 Σεπτεμβρίου:

Α’ (Ισραήλ): Ολλανδία 9, Γεωργία 6, Ισραήλ 3, Λιθουανία 0

Β’ (Γαλλία): Σλοβακία 9, Γαλλία 6, Λευκορωσία 3,Ουκρανία 0

Γ’ (Μάλτα): Γερμανία 9, Πολωνία 6, Μάλτα 3, Ελβετία 0

Δ’ (Ρωσία): Ρωσία 9, Τουρκία 6, Πορτογαλία 3, Λετονία 0

Οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (σύνολο 8) προκρίνονται στο Βελιγράδι.

Εκεί θα συναντήσουν εκτός της Εθνικής μας ομάδας και τις Σερβία, Ιταλία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ισπανία, Ρουμανία.

Η Κλήρωση

Η κλήρωση των Ομίλων και των αγώνων για το 32ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι (13.00 ώρα τοπική).

Για πρώτη φορά οι αγώνες θα γίνουν με 16 Εθνικές ομάδες στους Άνδρες (4 Όμιλοι των 4 ομάδων) και 12 στις Γυναίκες (2 Όμιλοι των 6 ομάδων).

Τα επίπεδα όπως έχουν ταξινομηθεί οι Εθνικές ομάδες είναι:

Άνδρες

1ο επίπεδο: Σερβία, Ουγγαρία, Ιταλία, Μαυροβούνιο

2ο επίπεδο: Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ, Ισπανία, Ρουμανία

3ο επίπεδο: Οι 4 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν 1ες στους Ομίλους των προκριματικών

4ο επίπεδο: Οι 4 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν 2ες στους Ομίλους των προκριματικών

Γυναίκες

1ο επίπεδο: Ισπανία, Ολλανδία

2ο επίπεδο: Ουγγαρία, Σερβία

3ο επίπεδο: Ιταλία, Ρωσία

4ο επίπεδο: Οι 2 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν 1ες στους Ομίλους των προκριματικών

5ο επίπεδο: Οι 2 εθνικές ομάδες που θ τερματίσουν 2ες στους Ομίλους των προκριματικών

6ο επίπεδο: Οι 2 εθνικές ομάδες που θα τερματίσουν 3ες στους Ομίλους των προκριματικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ