ΠΟΛΟ

Τέταρτη η Εθνική, ηττήθηκε με 11-8 από τη Σερβία

Georgios Dervisis of Greece, left, challenges with  Milan Aleksic of Serbia during the men's water polo Greece vs. Serbia bronze match of the Swimming World Championships in  Budapest, Hungary, Saturday, July 29, 2017. (Balazs Czagany/MTI via AP)
Georgios Dervisis of Greece, left, challenges with Milan Aleksic of Serbia during the men's water polo Greece vs. Serbia bronze match of the Swimming World Championships in Budapest, Hungary, Saturday, July 29, 2017. (Balazs Czagany/MTI via AP) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών ηττήθηκε με 11-8 από τη Σερβία στον μικρό τελικό και έτσι κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Η εξαιρετική παρουσία της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών σε μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση ολοκληρώθηκε τελικά χωρίς μετάλλιο. Η αντιπροσωπευτική μας ομάδα ηττήθηκε με 11-8 από τη Σερβία και έτσι κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης.

Σίγουρα τόσο ο Θοδωρής Βλάχος όσο και οι διεθνείς θα ήθελαν να επιστρέψουν από την Ουγγαρία με ένα μετάλλιο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να μη σταθεί στο γεγονός ότι για μία ακόμα χρονιά τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν μέσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Η είσοδος στην κορυφαία τετράδα του κόσμου, πάντως, και μάλιστα για τέταρτη συνεχόμενη φορά τα τελευταία τρία χρόνια (Παγκόσμιο Καζάν, Ευρωπαϊκό Βελιγραδίου, Γουόρλντ Λιγκ στη Χουϊζού με μετάλλιο, Παγκόσμιο Βουδαπέστης) είναι μια μεγάλη επιτυχία και επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα παραμένει στην παγκόσμια ελίτ της ανδρικής υδατοσφαίρισης, έχει δυναμική. Το μόνο που απομένει είναι να βρει τρόπο να κερδίζει σε ημιτελικούς και τελικούς μεγάλων διοργανώσεων και τις δυο κορυφαίες παγκόσμιες δυνάμεις που λέγονται Ουγγαρία και Σερβία…

Το ματς: Οι διεθνείς μας μπήκαν μουδιασμένα στο παιχνίδι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν γρήγορα πίσω στο σκορ με 3-0. Στη συνέχεια αντέδρασαν και με δύο γρήγορα γκολ από τον Φουντούλη μείωσαν στο γκολ. Με τέρματα από τους Πιέτλοβιτς και Ούμποβιτς οι Σέρβοι ξέφυγαν και πάλι με τρία τέρματα για να μειώσει ο Βλαχόπουλος στον παραπάνω σχεδόν με τη λήξη της πρώτης περιόδου διαμορφώνοντας το 5-3.

Η πανίσχυρη Σερβία κατάφερε να ξεφύγει και με τέσσερα τέρματα στα μισά της δεύτερης περιόδου με τους Άλεξιτς και Τσουκ να κάνουν το 7-3 και τον Γενηδουνιά απλά να μειώνει στο 7-4 του πρώτου μέρους. Οι διεθνείς μας προσπάθησαν, μείωσαν στα δύο γκολ τη διαφορά, αλλά οι Σέρβοι είχαν πάντοτε τις απαντήσεις και ουσιαστικά έκαναν διαχείριση του σκορ και του χρόνου.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ελλάδα - Σερβία

Tα οκτάλεπτα: 3-5, 1-2, 3-3, 1-1

Ελλάδα: Φουντούλης 3, Βλαχόπουλος 2, Γενηδουνιάς 1, Δελακάς 1, Ποντικέας 1.

Σερβία: Ραντέλοβιτς 2, Πιέτλοβιτς 2, Φιλίποβιτς 1, Μάντιτς 1, Τσουκ 1, Ράσοβιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1.

Photo credits: Balazs Czagany/MTI via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ