ΠΟΛΟ

Τελικός κυπέλλου μετά από 25 χρόνια για τη Γλυφάδα

Τελικός κυπέλλου μετά από 25 χρόνια για τη Γλυφάδα
EUROKINISSI

Η Γλυφάδα επικράτησε με 11-5 του Πανιωνίου στον δεύτερο ημιτελικό του Stoiximan.gr Final-4 και προκρίθηκε σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά από το 1993, ψάχνοντας εκδίκηση από τον Ολυμπιακό.

Ιστορική μέρα για τον ΑΝΟ Γλυφάδας το Σάββατο, καθώς με τη νεανική ομάδα του Δημήτρη Μάζη καταφέρνει να ξαναβρεθεί σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών στη υδατοσφαίριση μετά από 25 χρόνια.

Ο ΑΝΟΓ νίκησε στον 2ο ημιτελικό του Stoiximan.gr Final-4 τον Πανιώνιο με 11-5, στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της Κυριακής 24/3 (στις 15.00) κόντρα στον Ολυμπιακό. Θα έχει δύσκολο έργο για να διεκδικήσει το 4ο κύπελλό του στην 8η συμμετοχή του σε τελικό.

Ήταν το 1993 όταν ο ΑΝΟ Γλυφάδας είχε μετάσχει προηγούμενη τελευταία φορά σε τελικό όπου είχε αντιμετωπίσει και πάλι τον Ολυμπιακό και είχε ηττηθεί με 8-4. Η τελευταία φορά που είχε πάρει το τρόπαιο ήταν το 1989 όταν είχε νικήσει στην παράταση του τότε τελικού τον ΝΟ Βουλιαγμένης με 10-8 (7-7 κ.α.).

Ντέρμπι έγινε στα δύο πρώτα οκτάλεπτα του ημιτελικού ΑΝΟ Γλυφάδας – Πανιώνιος, αλλά ένα λάθος που έκανε ο προπονητής του Πανιωνίου Κώστας Δήμου να πάρει τάιμ άουτ ενώ δεν το εδικαιούτο, λίγο πριν τη λήξη του δεύτερου οκτάλεπτου (σκορ 3-3) και έδωσε τη μπάλα στον αντίπαλο, έριξε την ψυχολογία των παικτών του και έδωσε αέρα στη Γλυφάδα που προηγήθηκε 4-3 στο ημίχρονο, αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο ανέβασε τη διαφορά και στα 5 γκολ (10-5), για να κάνει το τελικό 11-5 στην τελευταία περίοδο.

Ο κορυφαίος της ομάδας της Γλυφάδας, ο φουνταριστός της Κίμων Αλεξίου, αλλά και η καλή άμυνα (0/4 στον παίκτη λιγότερο), καθώς και ο τερματοφύλακάς της Θωμάς Γαβαλάς, που έκανε καθοριστές επεμβάσεις, ήταν τα κλειδιά που της έδωσαν τη νίκη.

Στον αγώνα διαιτήτευσε για πρώτη φορά σε Final-4 Κυπέλλου Ελληνίδα γυναίκα διαιτητής, η Ναταλί Μαρκοπούλου μαζί με τον Σπύρο Αχλαδιώτη.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 11-5

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-2, 6-2, 1-0.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Δημήτρης Μάζης): Γαβαλάς, Τζελάτης, Παπανικολάου, Αλεξίου 3, Παπασηφάκης 2, Παπαναστασίου 1, Γιαννόπουλος 1, Ρομπόπουλος, Χατζηγούλας 1, Αλβέρτης 1, Φωτόπουλος 1, Σκουμπάκης 1, Σαλτερής, Λεμπέσης, Γαλάνης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Πρωτονοτάριος, Θεοδόσης – Παπαλουκάς 2, Περόπουλος, Κουτσιαλής, Μπργκούλιαν, Κουλεράκης, Καλαϊτζής 2, Φαναριώτογλου, Παπαποστόλου 1, Σταυρόπουλος, Βέκκος, Ποταμιάνος, Μαντής, Δημακόπουλος, Παπαδόπουλος Δ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ