ΠΟΛΟ

Στους ημιτελικούς και Ευρωπαίος ο ΝΟ Χίου

Στους ημιτελικούς και Ευρωπαίος ο ΝΟ Χίου
EUROKINISSI

Η Χίος έκανε το 2-0 στις νίκες επί του Απόλλωνα Σμύρνης και εξασφάλισε συμμετοχή στα ημιτελικά της Α1 πόλο και ευρωπαϊκό "εισιτήριο" για τη νέα σεζόν.

Ο ΝΟ Χίου φαίνεται πως επανέρχεται στην ελίτ της ελληνικής υδατοσφαίρισης, ενώ θα βρεθεί ξανά μετά από χρόνια και στο ευρωπαϊκό στερέωμα.

Η ομάδα του νησιού της μαστίχας επικράτησε με 13-12 του Απόλλωνα Σμύρνης, στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, την Παρασκευή (4/5) το βράδυ, έκανε το 2-0 στις νίκες στη σειρά των μεταξύ τους αγώνων της Α' φάσης των πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών και προκρίθηκε στους ημιτελικούς. Εκεί, με μειονέκτημα έδρας, θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Παράλληλα, εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή τους έξοδο.

Οι Χιώτες επέβαλαν σιγά τον ρυθμό τους από το ξεκίνημα, έφτασαν να προηγούνται και με τρία γκολ, 9-6, 11-8, 13-10 και οι Απολλωνιστές μείωσαν στο τέλος στο τελικό 13-12.

Ο Απόλλων Σμύρνης, στην πολύ πετυχημένη πρώτη του σεζόν στην Α1, θα επιχειρήσει να πάρει την 5η θέση στον αγώνα κατάταξης κόντρα στον ηττημένο της σειράς Εθνικός - Υδραϊκός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΝΟ ΧΙΟΥ 12-13

Τα οκτάλεπτα: 4-6, 2-2, 2-3, 4-2

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουτζανάκης): Γρηγοριάδης, Μαυρωτάς, Μητρόπουλος 1, Ψαρρέας, Μοσκόφ 2, Καλιοράκης, Παπαδόπουλος Γ. 1, Λέκιτς 2, Παπάκος 3, Δερμιτζάκης Δ. 3, Δερμιτζάκης Χρ., Καστανάκης, Μιχαλόπουλος, Γιαννουρής

ΝΟ ΧΙΟΥ (Μιχάλης Λαζαρίδης): Καραμπέτσος, Μιμίδης 2, Ρουστάμοφ 5, Τεσάνοβιτς 2, Καλαργυρός, Καρακάσης 1, Κανδιόγλου, Πανταζόπουλος, Παπούκας 2, Καλογεράκος, Πέττας, Αϊβαλιώτης, Καζάζης 1.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΣΟΥΠΕΡ ΦΛΕΓΚΑ Ο ΥΔΡΑΪΚΟΣ

Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φλέγκα, ο οποίος έπιασε πέναλτι, 30 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα, κρατώντας το 6-5 υπέρ της ομάδας του, ο Υδραϊκός έφτασε στη νίκη επί του Εθνικού και έστειλε τη σειρά των μεταξύ τους προημιτελικών των πλέι οφ σε τρίτο και τελευταίο παιχνίδι την Κυριακή (6/5, 15:30) στον Πειραιά.

Το παιχνίδι είχε ένταση, κόκκινες κάρτες και ανατροπές. Για τον Υδραϊκό αποβλήθηκαν μεχκόκκινες κάρτες και δεν παίζουν στο παιχνίδι της Κυριακής οι Μιτελούδης και Τοράκης. Επίσης, κόκκινη κάρτα δέχθηκε και ο έφορος της ομάδας της Ύδρας, ο Φίλιππος Καϊάφας.

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 3-1, 1-1.

ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Φλέγκας, Αλεβίζος, Μιτελούδης, Στελλάτος 1, Χατζηκυριακάκης 3, Τοράκης, Μπλάνης, Βιτέλλας, Αργυρόπουλος, Πάτερος, Χαραλαμπόπουλος 2, Αλαμάνος, Μιγόπουλος, Σολεϊμάνιπακ, Γραμματικός

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Φάνης Κουντουδιός): Τζωρτζάτος, Τζώρτζης, Θαλασσινός 1, Κόχειλας 1, Χονδροκούκης 1, Παπαγεωργίου, Παπαδόγκωνας, Καρούντζος 2, Φώσκολος, Μπεριστιάνος, Γέμελος, Σκληρός, Πιτούλης, Πρωτοψάλτης, Μπραΐμης.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ