ΠΟΛΟ

Στον τελικό του Παγκοσμίου οι Έφηβοι, 9-8 τη Σερβία

Στον τελικό του Παγκοσμίου οι Έφηβοι, 9-8 τη Σερβία

Η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Ουγγαρία, αφού επικράτησε με 9-8 επί της Σερβίας.

Σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πήρε η Εθνική ομάδα πόλο των Εφήβων. Οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη επιβλήθηκαν με 9-8 επί της Σερβίας και την Κυριακή (19/8) θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την Ισπανία που πέταξε εκτός την οικοδέσποινα Ουγγαρία επικρατώντας με 12-11.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής στις 17.45 και οι Ίβηρες θα είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος.

Το ματς: Η Σερβία ήταν εκείνη που ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και με πρωταγωνιστή τον Ράντοβιτς κατάφερε να προηγηθεί με 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο. Στην πρώτη επίθεση της δεύτερης περιόδου ο Κρίστιαν Σουλτς ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στα δύο γκολ, όμως ο Παπανικολάου μείωσε γρήγορα σε 3-2. Με τέρματα τον Σουλτς και Δήμου έγινε το 4-3 πριν ο Στανόγεβιτς δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων εκ νέου στους Σέρβους. Εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το σκορ του ημιχρόνου ο Χαλυβόπουλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 5-4.

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου ο Δήμου έφερε το ματς στα ίσα μετά από σχεδόν δύο οκτάλεπτα, όμως οι Σέρβοι με δύο τέρματα από τους Αρσένιε και Πέταρ Μίτροβιτς ξέφυγαν και πάλι με δύο τέρματα (5-7). Οι πιτσιρικάδες του Κραβαρίτη αντέδρασαν και με δύο γκολ του Καλογερόπουλου και ένα από τον Μπραΐμη πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 8-7 στην εκπνοή του τρίτου οκταλέπτου.

Ο Χαλυβόπουλος μετά από δύο λεπτά στην τέταρτη περίοδο έκανε το 9-7, για να μειώσει ο Πέταρ Μίτροβιτς σε 9-8. Οι Σέρβοι προσπάθησαν να στείλουν τουλάχιστον το ματς στην παράταση, αλλά δεν τα κατάφεραν με την Εθνική να παίρνει μία σπουδαία πρόκριση.

Ελλάδα - Σερβία 9-8

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-3, 4-2, 1-1

Ελλάδα: Παπανικολάου 2, Δήμου 2, Χαλυβόπουλος 2, Καλογερόπουλος 2, Μπραΐμης 1

Σερβία: Ράντοβιτς 2, Σουλτς 2, Στανόγεβιτς 1, Α. Μίτροβιτς 1, Π. Μίτροβιτς 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ