ΠΟΛΟ

Στον τελικό Ιταλία και ΗΠΑ

Στον τελικό Ιταλία και ΗΠΑ

Την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά στο πόλο των γυναικών εξασφάλισαν η Ιταλία και οι ΗΠΑ επικρατώντας επί της Ρωσίας και της Ουγγαρίας αντίστοιχα.

Η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών ήταν η Ιταλία, η οποία επιστρέφει σε τελικό για πρώτη φορά μετά την Αθήνα, όταν νίκησε την ελληνική ομάδα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η «σετερόζα» επικράτησε μάλλον εύκολα της Ρωσίας με 12-9 στον πρώτο ημιτελικό και το βράδυ της Παρασκευής θα διεκδικήσει τον τίτλο. Η Αριάνα Γκαριμπότι με πέντε τέρματα και η Τζούλια Γκορλέρο με κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις (ιδιαίτερα μετά το αρχικό 2-0 των Ρωσίδων) ήταν οι κορυφαίες για την ιταλική ομάδα.

Ρωσία - Ιταλία 9-12

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Ρωσία): 2-2, 2-4, 0-2, 5-4

ΡΩΣΙΑ: Λισούνοβα 2, Ιβάνοβα 2, Γκλίζινα, Προκοφίεβα, Γκορμπούνοβα, Σομπόλεβα, Γκρίνεβα

ΙΤΑΛΙΑ: Γκαριμπότι 5, Ταμπάνι 2, Μπιανκόνι 2, Κεϊρόλο, Ραντίκι, Ντι Μάριο

Θα υπερασπιστούν το στέμμα τους οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ δε δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ουγγαρία στις «4» του Ολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών και το βράδυ της Παρασκευής θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στην Ιταλία, η οποία επέστρεψε σε τελικό για πρώτη φορά μετά την Αθήνα το 2004, όταν νίκησε την ελληνική ομάδα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Οι «χρυσές» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Αμερικανίδες επικράτησαν με 14-10 της Ουγγαρίας, η οποία στη «μάχη» για το χάλκινο μετάλλιο θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία. Η Μάγκι Στέφενς με τέσσερα τέρματα ήταν η κορυφαία για τις ΗΠΑ, ενώ από την Ουγγαρία ξεχώρισε η Ρίτα Κεζθέλι επίσης με τέσσερα.

Ουγγαρία - ΗΠΑ 10-14

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Ουγγαρία): 2-3, 3-5, 3-4, 2-2

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κιστελέκι 2, Κεζθέλι 4, Μπούικα 2, Γκάρντα, Ζιγκάνι.

ΗΠΑ: Φάταλ, Στέφενς 4, Μάθιουσον, Νιούσαλ 2, Φίσερ, Κρέγκ, Μάσελμαν 2, Σίντεμαν, Τζίλκριστ.

Περίπατος για την Αυστραλία

Η Αυστραλία επικράτησε 11-4 της Βραζιλίας, σε αγώνα κατάταξης για το Ολυμπιακό τουρνουά υδατοφαίρισης γυναικών. Οι "στίνγκερς" θα διεκδικήσουν την Παρασκευή την πέμπτη θέση, με αντίπαλο το νικητή της αναμέτρησης Ισπανία-Κίνα, ενώ η γηπεδούχος ομάδα θα παίξει με τον ηττημένο του ίδιου ματς για τις θέσεις 7-8.

Αυστραλία - Βραζιλία 11-4

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 4-1, 2-1

Αυστραλία: Μπούκλινγκ 1, Λίνκολν 1, Νοξ 1, ΜακΓκι 1, Αραντσίνι 3, Σάουθερν 3, Ζαγκάμ 1

Βραζιλία: Τσιαπίνι 2, Ολιβέιρα 1, Ντουάρτε 1

Εύκολα η Ισπανία

Η Ισπανία έκαμψε την αντίσταση της Κίνας με 11-6, σε αγώνα κατάταξης για το Ολυμπιακό Τουρνουά υδατοσφαίρισης γυναικών, και την Παρασκευή θα διεκδικήσει την 5η θέση απέναντι στην Αυστραλία. Για τις θέσεις 7-8 η Κίνα θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Βραζιλία.

Ισπανία - Κίνα 11-6

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-0, 4-2, 3-2

Ισπανία: Α. Εσπάρ 2, Πένια 2, Φόρκα 2, Ταράγο 1, Γκαρθία 2, Λόπεθ 2

Κίνα: Μα 2, Νιου 1, Κ. Ζανγκ 1, Ζάο 1, Γ. Ζανγκ 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ