ΠΟΛΟ

Stoiximan.gr Final Four: Για 20η φορά Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για 20η φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Στο Stoiximan.gr Final Four που έγινε στο Καρπενήσι, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου επικράτησε με 6-4 της ανταγωνιστικής Βουλιαγμένης.

Τι και αν η Βουλιαγμένη έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στον τελικό. Τι και αν κράτησε τον Ολυμπιακό χαμηλά στο παραγωγικό κομμάτι και με κακό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Το Κύπελλο Ελλάδας κατέληξε για 20η φορά στους "ερυθρόλευκους" που απέδειξαν ότι παραμένουν κυρίαρχοι στην ελληνική υδατοσφαίριση.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του τελικού

Οι Πειραιώτες δεν έκαναν μεν καλό παιχνίδι, συνάντησαν μεγάλη αντίσταση από τους "μπέμπηδες", όμως βρήκαν τον τρόπο στο τελευταίο οκτάλεπτο να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στον τελικό και να επιβληθούν της Βουλιαγμένης, σηκώνοντας έναν ακόμη τίτλο στο Stoiximan.gr Final Four που ολοκληρώθηκε στο Καρπενήσι.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-0 στο ξεκίνημα του αγώνα και 3-1 στην συνέχεια, με το σκορ του πρώτου οκταλέπτου να είναι 3-2 υπέρ της. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο, οι επιλογές στην επίθεση ήταν πολύ κακές, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί κανένα τέρμα και το σκορ να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε καλά και κυνηγούσε τη Βουλιαγμένη, η οποία είχε μπει στην πισίνα για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητές της.

Το τρίτο οκτάλεπτο δεν ήταν πολύ διαφορετικό, απλά ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να σκοράρει με τον Μυλωνάκη και να ισοφαρίσει σε 3-3, ενώ αμυντικά κράτησε για δεύτερο σερί οκτάλεπτο το μηδέν. Ο ΝΟΒ πίσω ήταν εξαιρετικός, αλλά παράλληλα ήταν αναποτελεσματικός απέναντι στον Πάβιτς. Με το σκορ στα επίπεδα του 3-3 μπήκαμε στην τελευταία περίοδο, όπου θα κρίνονταν όλα.

Εκεί μίλησε η εμπειρία των παικτών του Θοδωρή Βλάχου, οι οποίοι προηγήθηκαν για πρώτη φορά 6'42'' πριν τη λήξη του τελικού. Ο ΝΟΒ ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω σε 4-4 με τον Γιουβέτση και πηγαίναμε σε φινάλε θρίλερ. Κάπου εκεί μίλησε η κλάση του -κακού κατά τ' άλλα Γούνα, ο οποίος με μια λόμπα και με ένα πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος διαμόρφωσε το τελικό 6-4 για τον Ολυμπιακό!

Να τονιστεί πως η Βουλιαγμένη είχε 2/7 με παίκτη παραπάνω και 2 γκολ από την περιφέρεια. Ο Ολυμπιακός είχε 2/11 με παίκτη παραπάνω, 2/2 πέναλτι, 1 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.

Αποβλήθηκε με αντικατάσταση ο Γενηδουνιάς, 4'13'' πριν τη λήξη του αγώνα. Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τίγκας (1'18'' πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου), ο Καπετανάκης (2'35'' πριν τη λήξη του αγώνα) και ο Φουντούλης (2'12'' πριν το τέλος του παιχνιδιού). Με κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΝΟΒ ο Αρτίν Ελμισιάν, 4'30'' πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, καθώς ο αναπληρωματικός τερματοφύλας, Δημήτρης Κουρούβανης (2'35'' πριν το τέλος του ματς).

Ο Θοδωρής Βλάχος δεν είχε στη διάθεσή του αυτό το διήμερο τον Γιώργο Δερβίση, ο οποίος αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας και έμεινε στην Αθήνα. Από τους τρεις ξένους του Ολυμπιακού, εκτός αποστολής στον τελικό έμεινε ο Πάουλο Ομπράντοβιτς, τη θέση του οποίου πήρε ο Άντρο Μπούσλιε.

Ο Αλέξανδρος Γούνας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του Stoiximan.gr 20 Final-Four. Παράλληλα, πήρε και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ με έξι γκολ συνολικά. Καλύτερος τερματοφύλακας αναδείχθηκε ο Κροάτης γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Γιόζιπ Πάβιτς. Τις απονομές έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΚΟΕ, Άννα Μαρκοπούλου και Δημήτρης Γιακουμάτος, στον Γούνα και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου στον Πάβιτς.

Τέλος, στο ημίχρονο του τελικού, η ΚΟΕ απένειμε τιμητικές πλακέτες στον αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αριστείδη Τασσιό, και τον δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή του Final-4, αλλά και τη γενικότερη στήριξη που προσφέρουν στον υγρό στίβο τα τελευταία χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-0, 0-1, 1-3

Βουλιαγμένη (Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 1, Καλογερόπουλος 1, Γκιουβέτσης 1, Σταμέλος, Γουβής, Αφρουδάκης, Μπούχα, Ποντικέας, Καπετανάκης, Τίγκας 1, Σολανάκης, Κουρουβάνης, Χριστοφορίδης, Δήμου.

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γεννηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαϊδης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας 2, Αργυρόπουλος, Γαλανόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ