ΠΟΛΟ

Stoiximan.gr Final 4: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, 14-7 τον Απόλλωνα

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 14-7 κόντρα στον Απόλλωνα και στον τελικό του Stoiximan.gr Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τον Εθνικό.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε για δυόμισι οκτάλεπτα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, στον δεύτερο ημιτελικό του 21ου Final-4 Stoiximan.gr του Κυπέλλου Ελλάδας στην υδατοσφαίριση, στο Ιωνικό κολυμβητήριο της Χίου, την Παρασκευή (28/2) το βράδυ, αλλά πήρε τελικά τη νίκη με ξέσπασμα και κυριαρχία στο φινάλε, καθώς επιβλήθηκε με 14-7.

Έτσι οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον 28ο τελικό Κυπέλλου της ιστορίας τους και θα διεκδικήσουν το 21ο τους τρόπαιο στον θεσμό. Εκεί, το Σάββατο (29/2) στις 14.00 το μεσημέρι, θα αντιμετωπίσουν τον ιστορικό τους αντίπαλο και συμπολίτη Εθνικό. Είναι η έβδομη συνάντηση μεταξύ τους σε τελικούς κυπέλλου και οι κυανόλευκοι έχουν προβάδισμα 6-1 σε αυτούς.

Σε ένα παιχνίδι ανοιχτό, με ωραίο θέαμα, ο αξιόμαχος Απόλλων το πάλεψε γερά σστο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου (6-6), έδειχνε πως θα απειλήσει, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του, βρήκε λύσεις με όλους τους τρόπους και κυρίως με Γούνα (5 γκολ) και Γιόκοβιτς (4 γκολ) και έκανε τη διαφορά στο φινάλε, καθώς οι Απολλωνιστές έχασαν το ατού τους (Μοσκόφ) με αποβολή και δεν ένταξαν την πίεση των νταμπλούχων.

Αποβολή με αντικατάσταση πήραν ο Μπεριστιάνος και οι Μοσκόφ, Μυλωνάκης (στην ίδια φάση). Κόκκινη κάρτα δέχθηκε ο βοηθός προπονητή του Απόλλωνα Δημήτρης Μιτελούδης λίγο πριν τη λήξη του γ' οκταλέπτου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 14-7

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-1, 5-1.

• Ο Ολυμπιακός είχε 4/12 π.π., 1/1 πέναλτι, 5 περιφέρεια, 4 κόντρα. Ο Απόλλων Σμύρνης είχε 4/11 π.π., 1 κόντρα, 2 περιφέρεια.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Γιόκοβιτς 4, Χαλυβόπουλος Αρ., Δερβίσης 1, Κάκαρης, Μουρίκης, Γούνας 5, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Μίτροβιτς 1, Δαλμάρας, Χαλυβόπουλος Ιπ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιάννης Κατρουζανάκης): Γαλανίδης, Μπάντερ Νάσερ 1, Αλαμάνος 1, Γραμματικός 1, Μοσκόφ 2, Μπεριστιάνος, Παπαδόπουλος Γ., Καρούντζος, Παπαγεωργίου, Δερμιτζάκης 1, Χαραλαμπόπουλος 1, Τσιστράκης, Σπηλιόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ