ΠΟΛΟ

Στις ΗΠΑ η Ξενάκη

Στις ΗΠΑ η Ξενάκη

Η φουνταριστή της Βουλιαγμένης, Ελένη Ξενάκη, θα μετακομίσει από την επόμενη σεζόν στις ΗΠΑ όπου και θα φορά το σκουφάκι California Golden Bears.

Η ελληνική παροικία στις ΗΠΑ μεγαλώνει. Η Ελένη Ξενάκη από την επόμενη περίοδο θα αγωνίζεται και εκείνη στο Κολεγιακό πρωτάθλημα αφού το Πανεπιστήμιο του Bekley ανακοίνωσε την ένταξη της από τη νέα σεζόν στο αθλητικό του πρόγραμμα.

Έτσι, η Βουλιαγμένη θα χάσει την ταλαντούχα φουνταριστή η οποία θα συνδυάσει τις σπουδές της με το πόλο.

Στην ανακοίνωση της ο προπονητής του Κολεγίου, Ρίτσαρντ Κόρσο, μίλησε για εκείνη με άκρως κολακευτικά λόγια. "Πιστεύω ότι η Ελένη έχει μπορεί να διαβάζει εξαιρετικά τις φάσεις και να τις τελειώνει. Είναι μια αθλήτρια με μεγάλη προοπτική σε διεθνές επίπεδο. Τώρα είναι συγκεντρωμένη ώστε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα. Μετά από αυτό θα έρθει στην ομάδα" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η ελληνική παροικία των California Golden Bears

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι η Ξενάκη δεν θα είναι μόνη στο κολέγιο του Berkley. Εκεί αγωνίζονται συνολικά άλλα τρία ελληνόπουλα. Οι δύο από αυτοί είναι πολίστες και ο ένας από αυτούς προέρχεται από την ίδια ομάδα με την ταλαντούχα φουνταριστή.

Ο λόγο για τον Οδυσσέα Μασμανίδη που από το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε από τη Βουλιαγμένη στις ΗΠΑ. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο Βασίλης Τζαβάρας ο οποίος προέρχεται από τις ακαδημίες πόλο του Παναθηναϊκού.

Η ελληνική εκπροσώπηση δεν σταματά εκεί. Στο συγκεκριμένο κολέγιο υπάρχει εκπρόσωπος και από το βόλεϊ. Η Άντζελα Δέμπη αγωνίζεται για δεύτερη χρονιά Golden Bears

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ