ΠΟΛΟ

Στην τετράδα η Εθνική, 10-6 την Ιταλία

Στην τετράδα η Εθνική, 10-6 την Ιταλία

Η Εθνική ομάδα των Νεανιδων επιβλήθηκε με 10-6 επί της Ιταλίας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Νόβι Σαντ. Με Ισπανία στους "4".

Πραγματοποιώντας το τέλειο παιχνίδι, αμυντικά και επιθετικά, κόντρα στην Ιταλία, τα κορίτσια του Κώστα Δήμου πήραν το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νεανίδων, επικρατώντας με 10-6

Πρώτες σκόρερ για την Εθνική μας ομάδα ήταν η Κανετίδου με την Μυριοκεφαλιτάκη από τρία τέρματα. Παίζοντας απίστευτη άμυνα πάνω στις Ιταλίδες και με μεγάλο όπλο την συγκέντρωση, η Εθνική μας προηγήθηκε με 2-0 και παρά την ισοφάριση σε 2-2, παρέμειναν ψύχραιμες και πετυχαίνοντας άλλα δύο τέρματα πριν τη λήξη του 1ου οκταλέπτου έκαναν το 4-2.

Στη δεύτερη περίοδο η εξέλιξη ήταν ακόμα καλύτερη, με την Εθνική μας να σκοράρει 4 τέρματα, αφήνοντας της Ιταλίδες στο μηδέν, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και αναγκάζοντας τις Ιταλίδες να σουτάρουν άουτ. Κομβικό σημείο του αγώνα ήταν το χαμένο πέναλτι της Ιταλίας και το γκολ της Μυριοκεφαλιτάκη λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Το σκορ στο σημείο εκείνο έγινε 5-2 αντί για 4-3.

Το 3ο οκτάλεπτο δεν ήταν καλό για την Εθνική μας, μη μπορώντας να βρει το δρόμο προς κάποιο γκολ, με τις Ιταλίδες να σημειώνουν 2 τέρματα μειώνοντας σε 8-4. Στο τελευταίο οκτάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από ένα γκολ και τις νεάνιδες να παίρνουν μία πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά νικώντας με 10-6 και να πηγαίνουν φουλ για μετάλλιο.

Για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ισχυρή Ισπανία, το Σάββατο 26/8 στις 21:30 ώρα Ελλάδος, με τις Ισπανίδες να περνούν σε ένα απίστευτο ματς το εμπόδιο της Ρωσίας με 9-8.

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ 10-6 (4-2, 4-0, 0-2, 2-2)

Ελλάδα: Αρχοντάκη, Κολιτσοπούλου, Νίνου Παν., Λούδη, Κανετίδου 3, Μαστρόκαλου, Νίνου Ειρ. 2, Μυριοκεφαλιτάκη 3, Κοκκινάκη, Δούλη 2, Κοντονή, Τσιμάρα, Γιαννακέα

Ιταλία: Μπαντσέλι, Σανταπάολα, Ιανναρέλι 1, Αμεντέο 1, Κορντοβάνι, Τσέργκολ 3, Τόρι, Τσολλέτα, Γκαγκλιάρντι, Κλεμέντι, Ριτσόλι 1, Πέρνα, Ινγκιαναμόρτε

ΠΗΓΗ: ΚΟΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ