ΠΟΛΟ

Στην κορυφή Ολυμπιακός και Ρέθυμνο

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΣΦΠ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 10-9 της Βουλιαγμένης και το Ρέθυμνο 17-13 κόντρα στη ΝΕΠ με τις δύο ομάδες να κατακτούν την πρώτη θέση στους δύο ομίλους της Α1 πόλο γυναικών.

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την Α' φάση του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών με το απόλυτο των νικών και παίρνει φυσικά την πρωτιά στον Α' Όμιλο. Οι ερυθρόλευκες επικράτησαν και στο δεύτερο ντέρμπι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, καθώς νίκησαν με 10-9 τον ΝΟ Βουλιαγμένης για την 6η και τελευταία αγωνιστική, στο κολυμβητήριο του Πειραιά.

Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τα μεταξύ τους παιχνίδια της Β’ Φάσης 9, 12 και 16 Δεκεμβρίου (εάν χρειαστεί), που κρίνονται στις δύο νίκες, με τον Ολυμπιακό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο ΝΟΒ μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί 2-0 με γκολ της Ξενάκη, αλλά ο Ολυμπιακός μείωσε 2-1 με την Έμολο κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο. Στη δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκες (που είχαν τον Κώστα Χατζηδάκη στον πάγκο, λόγω απουσίας του Χάρη Παυλίδη στον Καναδά) με ένα επιμέρους σκορ 4-0 πήρε διαφορά τριών γκολ (5-2). Δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα στο τρίτο οκτάλεπτο με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από δύο γκολ. Στην τελευταία περίοδο η Βουλιαγμένη κατάφερε να μειώσει τρεις φορές στο γκολ (8-7, 9-8, 10-9) αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Ισόπαλο 10-10 έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΝΟ Γλυφάδας και τον Εθνικό Πειραιά, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α' Ομίλου της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Α1 Γυναικών.

Έτσι, ο Εθνικός καταλαμβάνει οριστικά την 3η θέση (4 β.) στην τελική βαθμολογία του Α' Ομίλου, ενώ ο ΑΝΟΓ είναι 4ος με τον μοναδικό αυτόν βαθμό της ισοπαλίας που πήρε σε αυτό το ματς, αλλά και οι δυο ομάδες μπαίνουν στο νέο Όμιλο που δημιουργείται στη Β' φάση μαζί με τον πρώτο και τον δεύτερο του Β' Ομίλου, ξεκινώντας από το 0 στη βαθμολογία.

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη, πήγαινε γκολ γκολ με τον ΑΝΟΓ να προηγείται και τον Εθνικό κα ισοφαρίζει. Στο 2.04, όμως, ο Εθνικός πέρασε μπροστά με γκολ της Κοντογιάννη (9-10), αλλά ο ΑΝΟΓ ήταν αυτός που ισοφάρισε και πήρε τελικά το βαθμό της ισοπαλία, στο 1 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα με γκολ της Ελληνιάδη.

Ο ΝΟ Ρεθύμνου επιβλήθηκε της ΝΕ Πατρών με 17-13 στο μεταξύ τους ντέρμπι της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Β' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών, στο κολυμβητήριο του Ηρακλείου.

Έτσι οι Ρεθυμνιώτισσες του Κώστα Φιτσανάκη έσπασαν το αήττητο της πατρινής ομάδας και επειδή ευνοούνται στην ισοβαθμία μεταξύ τους (8-6 είχε νικήσει η ΝΕΠ στον πρώτο γύρο στην Πάτρα) παίρνουν και την 1η θέση στην τελική βαθμολογία του Β' Ομίλου. Και οι δύο, πάντως μπαίνουν στον νέο Όμιλο της Β' φάσης (μαζί με Εθνικό και ΑΝΟΓ) ξεκινώντας από το 0 τη βαθμολογία.

Ήταν ένα παιχνίδι ανοιχτό με τις δύο ομάδες να παίζουν χωρίς άγχος και απελευθερωμένες, με αποτέλεσμα να ανοίξει και το σκορ. Η ΝΕΠ κατέβηκε με μίλις 10 παίκτριες στην αποστολή στο Ηράκλειο. Ο ΝΟ Ρεθύμνου πήρε μια διαφορά από το ξεκίνημα και την αύξησε μέχρι το φινάλε. Η Στρατηδάκη ήταν κορυφαία για τον νικητ'η ΝΟΡ με 5 γκολ, ενώ η Μπιτσάκου πέτυχε 7 για τη ΝΕΠ.

Ο Νηρέας Χαλανδρίου ήταν ο νικητής στο ντέρμπι των βορείων προαστίων του Β' Ομίλου της Α' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Γυναικών, καθώς επικράτησε και στο κολυμβητήριό του στο Χαλάνδρι επί του Τρίτωνα Αμαρουσίου, για δεύτερη φορά στη φετινή Α' φάση.

Η ομάδα του Χαλανδρίου νίκησε με 10-6 και καταλαμβάνει οριστικά την 3η θέση στον Β' Όμιλο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει το πλεονέκτημα έδρα στις τρεις μονομαχίες μεταξύ των δύο στο πλαίσιο της Β' φάσης του πρωταθλήματος (9, 13, 16 Δεκεμβρίου).

Ο Τρίτων ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 2-3, αλλά στη συνέχεια και από τα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, όταν έχασε και με τρεις ποινές τη Σελετοπούλου, ο Νηρέας πήρε τα πάνω του, έδειξε να έχει περισσότερες λύσεις και με πρώτη σκόρερ τη Δούλη, αλλά και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, άνοιξε τη διαφορά στο σκορ και έφτασε στη νίκη.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 10-9

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 4-0, 2-2, 3-5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κώστας Χατζηδάκης): Διαμαντοπούλου Χρ., Πλευρίτου Ελ. 1, Φουντωντού, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Πλευρίτου Μαργαρίτα 1, Έμολο 1, Πλευρίτου Β. 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Κωνσταντοπούλου

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Αλεξία Καμμένου): Κούβδου, Νιχάους, Χυδηριώτη 2, Τζελέπη, Πρωτοπαπά 1, Ξενάκη 3, Μαυρωτά, Πάτρα, Κούλχαας 1, Διαμαντοπούλου Βασιλική 2, Λούδη, Αντωνιάδη, Κοτσιώνη, Νίνου Π., Νίνου Ειρ.

ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Τάσος Πυρπιρής): Αρχοντάκη, Τσελέντη, Ελληνιάδη 3, Λούδη 3, Μαμόγλου 1, Κόλλια 1, Παπαναστασίου, Γρηγοροπούλου, Ακριτίδου, Κολτσίδα, Παπαναστασίου 1, Ντάσιου 1, Καρίτσα, Κοντονή, Γιαννοπούλου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Κώστας Βαμβακάρης): Δουρέκα Σ., Καλαργυρού 1, Δουρέκα Αδ., Βάσιλα, Αποστολίδου, Μπίσμπα, Κούβδου Ν., Λογοθέτη, Νιαρχάκου 4, Φραγκιουδάκη, Κοντογιάννη 4, Τζούκα, Κατσίμπρη 1, Χατζηκυριακάκη.

ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ - ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ 17-13

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 3-3, 2-2, 6-4.

ΝΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Κώστας Φιτσανάκης): Κυριακάκη Φλ., Σαφέτη 2, Καριπίδου Σ.M. 2 Κυριακάκη K., Φαρμάκη Μ., Γαβαλά, Σιριανόγλου, Στρατηδάκη 5, Πέττα 2, Φαρμάκη Ελ. 3, Φραγγελάκη, Μαλιαρού, Καραγιάννη, Καριπίδου Β. 3, Γαγάνη.

ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ (Δημήτρης Μπιτσάκος): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη, Πετάση, Μπαλάτσα Μ. 1, Μπαλάτσα Ν. , Λυκοθανάση 1, Μοιράλη, Μπιτσάκου 7, Κουτέλη 2, Σολανάκη 2.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 10-6

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 3-2, 3-1, 3-1.

ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (Ευτυχία Καραγιάννη): Στρατάκου Ν.,Τετζαλίδου 2, Κάσσαρη, Παπατριανταφύλλου, Τριχά 1, Μαστρόκαλου, Μαυρέλου 2, Μπόβαλη 2, Τορνάρου, Δούλη 3, Εξαρχάκου Στ., Αγγελίδη, Οικονομίδη, Αδάμη, Στρατάκου Αν.

ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Άγγελος Γαρελίδης): Λάζαρη, Σαμαρά 1, Ανδρή, Παντελίδου, Αποστόλου, Παλαιοδήμου 2, Καλογερά, Μαλλιαρού 1, Αργυρού, Σελετοπούλου 1, Παπαδάκη 1, Κώτσου, Λίβα.

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 10-9

ΑΝΟ Γλυφάδας - Εθνικός 10-10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 18

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 12

3. Εθνικός 4

4. ΑΝΟ Γλυφάδας 1

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 6ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Νηρέας Χαλανδρίου – Τρίτων Αμαρουσίου 10-6

ΝΟ Ρεθύμνου – ΝΕ Πατρών 17-13

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΝΟ Ρεθύμνου 15

2. ΝΕ Πατρών 15

3. Νηρέας Χαλανδρίου 6

4. Τρίτων Αμαρουσίου 0

Β ΦΑΣΗ

Στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος, οι 2 πρώτες ομάδες του Α’ Ομίλου και οι 2 τελευταίες του Β’ Ομίλου, παίζουν μεταξύ τους έως 3 αγώνες (9, 13, 16 Δεκεμβρίου), για να φτάσουν στις 2 Νίκες.

Οι υπόλοιπες 4 ομάδες (2 από κάθε Όμιλο), σχηματίζουν νέο Όμιλο όπου οι αγώνες του Α’ Γύρου θα διεξαχθούν 24-26 Νοεμβρίου και του Β’ Γύρου 15-17 Δεκεμβρίου.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ