ΠΟΛΟ

Στα άκρα η κόντρα ομάδων με τον ΠΕΑΚ Πατρών

Στα άκρα η κόντρα ομάδων με τον ΠΕΑΚ Πατρών

Η ΝΕ Πατρών εξέδωσε και εκείνη ανακοίνωση σε βάρος της Ε. Δ. του ΠΕΑΚ Πατρών με όλες τις ομάδες της πόλης να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη διοίκηση των εγκαταστάσεων.

Ένα ακόμα επεισόδιο είχαμε στην κόντρα των ομάδων της Πάτρας με το ΠΕΑΚ Πατρών. Μετά την Ορμή Πατρών η οποία εξέδωσε ανακοίνωση τις προηγούμενες ημέρες ήρθε η σειρά της ΝΕ Πατρών να περάσει και εκείνη στην επίθεση.

Φυσικά, στο προσκήνιο είναι η κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στις ομάδες της Πάτρας και τη διοίκηση του ΠΕΑΚ με αφορμή τα παράλογα όπως τα χαρακτηρίζουν οι ομάδες αντίτιμα που ζητά η Επιτροπή Διοίκησης για τη χρήση των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Σύλλογοι η διοίκηση του ΠΕΑΚ ζητά τα διπλάσια χρήματα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν την προηγούμενη χρονιά κάτι που με τις υπάρχουσες συνθήκες δημιουργεί τεράστια προβλήματα. Την ώρα που οι ομάδες μετρούν ακόμα και το ευρώ είναι δύσκολο να βρουν επιπλέον χρήματα για να μπορούν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις. Από την πλευρά της η Επιτροπή Διοίκησης, η οποία προσπαθεί να συμμαζέψει τα οικονομικά, τονίζει πως δεν γίνεται οι ομάδες να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις χωρίς το ανάλογο αντίτιμο και το πινγκ πονγκ των ευθυνών συνεχίζεται με μεγαλύτερους ζημιωμένους όλους τους αθλητές.

Πέρα από τα οικονομικά θέματα υπήρχαν φυσικά και άλλα που αφορούν την πισίνα του "Α. Πεπανός". Οι εργασίες δεν είχαν ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο (υπολογίζονταν ότι τα έργα θα είχαν τελειώσει στις 1/9) με την πισίνα να παραμένει μέχρι και σήμερα άδεια. Οι επαφές ωστόσο της διοίκησης τόσο με τους εκπροσώπους της ΝΕ Πατρών και του ΝΟ Πατρών είναι σε καθημερινό επίπεδο και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να έχει βρεθεί κάποια λύση.

Από τη μία η διοίκηση του ΠΕΑΚ προσπαθεί να βάλει μία τάξη στο μπάχαλο που επικρατούσε, όμως οι απαιτήσεις που είχε ήταν υπερβολικές.

Η ΝΕΠ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με αφορμή τη μη επανελειτουργία του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός» από την Ε.Δ. του ΠΕΑΚ: «Η απόλυτη εξαθλίωση από απλή έννοια στα λεξικά μας έχει πλέον πρόσωπο, τη Διοικούσα Επιτροπή του ΠΕΑΚ που με απόλυτη επίγνωση των αποφάσεών της επέλεξε το λουκέτο σε ένα χώρο ζωής και υγείας, έχοντας στόχο να μετατρέψει το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» σε μια δεύτερη Αγυιά.

Μας εμπαίζουν προφασιζόμενοι οικονομικές δυσκολίες, ζητώντας να υπογραφεί συμβόλαιο με όρους που μόνο κάποιος ανίδεος ή αυτοκαταστροφικός θα μπορούσε να υπογράψει.

Ζητούν να αυξηθεί το ποσό καταβολής των σωματείων προκειμένου να φανούν «επιτυχημένοι», ποσό διπλάσιο της προηγούμενης περιόδου χωρίς να δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον για το γεγονός ότι έχουν να κάνουν με ένα αμιγώς ερασιτεχνικό σωματείο που τα μέλη του είναι οι οικογένειες της Πάτρας που ήδη μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Ζητούν χρήματα που αν τους δοθούν θα αναγκαστούμε να ματαιώσουμε τις αγωνιστικές συμμετοχές αθλητών και προπονητών προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις δυσβάσταχτες οικονομικές μας υποχρεώσεις έναντι του ΠΕΑΚ, μιας και η εν λόγω Διοικούσα Επιτροπή προτιμά, μάλλον, τα παιδιά μας να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού πλην του χώρου του κολυμβητηρίου, αδιαφορώντας για όλους τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες που γράφουν καθημερινά τη δική τους ιστορία στο χώρο του υγρού στίβου.

Γυρνούν την πλάτη τους στη μόνη ομάδα που εκπροσωπεί την Πάτρα στην Α1 Κατηγορία Ανδρών.

Βάζουν τρικλοποδιά στη συμμετοχή της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης που συμμετέχει στην Α2 Κατηγορία (με ενδεχόμενη άνοδο στην Α1). Στερούν το δικαίωμα και ευτελίζουν την προσπάθεια των νεαρών μας αθλητών και αθλητριών για μια θέση στο βάθρο στα ηλικιακά τους πρωταθλήματα και μηδενίζουν τις προσπάθειες κολυμβητών και κολυμβητριών με αμέτρητες ώρες προπονήσεων, που κατέχουν πανελλήνια πρωταθλήματα και πανελλήνια ρεκόρ καθώς και υποψηφιότητες για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αντί να σταθούν, ως είναι το αυτονόητο, αρωγοί στις προσπάθειές τους.

Η εμμονή τους αυτή μας δίνει κάθε δικαίωμα να σκεφτούμε πως όλο αυτό που συμβαίνει, αυτό το απεχθές δημιούργημά τους, ενδέχεται να είναι κατευθυνόμενο και αποσκοπεί στην απόλυτη διάλυση του σωματείου μας.

Απαιτούμε την αυτόματη άρση των ειδεχθών όρων που έχουν θέσει ως προϋπόθεση προκειμένου να βάλουν νερό στις πισίνες και την άμεση διάθεση του κολυμβητηρίου στους αθλητές και τις αθλήτριες του.

Αν δεν είστε ικανοί να φέρετε σε πέρας αυτό που οι προηγούμενες από εσάς διοικήσεις είχαν ως αυτονόητο –το νερό στις πισίνες- και έχετε ελάχιστη συνείδηση Κύριοι του ΠΕΑΚ απλά παραιτηθείτε, επειδή το ζητούμενο –αν έχετε στοιχειώδη νοημοσύνη θα το καταλάβετε- είναι να μπορούν τα παιδιά μας να αθλούνται και να συμμετέχουν σε επιτυχημένες διοργανώσεις που θα τους δίνουν την ευκαιρία να διακριθούν και θα προβάλλουν την πόλη μας και όχι η προσωπική ματαιοδοξία του καθενός από εσάς προκειμένου να φανείτε άξιοι στις κομματικές σας παρέες.

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΩΡΑ!!!».

Και ο ΝΟΠ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚ για το ότι το κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» παραμένει κλειστό. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Νομίζουμε ότι έχουν αργήσει να μιλήσουν όλοι όσοι ζητούν την ψήφο του πατρινού πολίτη που δεν μπορεί πλέον να κολυμπήσει το παιδί του. Σιωπούν και δεν παίρνουν θέση.

Μήπως ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση;

Μήπως ο Περιφερειάρχης;

Δεν ειναι δυνατόν αυτή να είναι η θέση της Πολιτείας. Ειναι αδύνατον η Πολιτεία να λέει όχι στην άθληση των παιδιών. Διορίζουν άσχετους με τον αθλητισμό να ζητούν παράλογα αντίτιμα λες και είμαστε κλέφτες. Αν ειναι η θέση της Πολιτείας ας το δηλώσουν επίσημα. Εμείς σαν Ναυτικός Ομιλος Πατρών δεν συμφωνούμε σε αυτό το συμφωνητικό που μας προτείνουν.

Ειναι ταφόπετρα για το σωματείο μας. Οταν επικοινωνήσουν με την πραγματικότητα της Ελλάδας προχωράμε σε συμφωνία.

Αν κοιτάξουν την δυναμική του κάθε σωματείου θα δουν ότι αυτά δεν μπορούν να υλοποιηθούν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ