ΠΟΛΟ

Σπουδαίο "διπλό" για τον Παναθηναϊκό

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΟ
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ / ΕΘΝΙΚΟΣ - ΠΑΟ EUROKINISSI SPORTS

Στο ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Α1 πόλο των ανδρών ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε εκτός έδρας με 6-4 επί του Εθνικού. Μεγάλη νίκη για τη Γλυφάδα στη Χίο. Περίπατοι για ΟΣΦΠ, ΝΟΒ και ΠΑΟΚ.

Μεγάλη νίκη στον Πειραιά επί του Εθνικού με 6-4 που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση μαζί με το ΝΟ Βουλιαγμένης πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο ντεμπούτο του Νάσου Ηρειώτη στον πάγκο των "πρασίνων". Πρώτοι σκόρερ με δύο γκολ οι Καλογεράκος και Χαραλαμπόπουλος για τον Παναθηναϊκό και ο Στέφανος Φουτρής για τον Εθνικό.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα όπως δείχνει και το τελικό σκορ είχαν οι τερματοφύλακες και οι άμυνες των δύο ομάδων. Οι "πράσινοι" από την αρχή του αγώνα δεν έχασαν την πρωτοπορία στο σκορ. Ο Εθνικός κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου σε 2-2, όμως το «τριφύλλι» πήγε προηγούμενο με 3-2 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι πολύ καλές άμυνες των δύο ομάδων συνεχίστηκαν και ο Παναθηναϊκός διεύρυνε το προβάδισμά του σε 4-2 πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ. Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι και σε προβάδισμα τεσσάρων γκολ (6-2). Εκεί ήρθε η αντίδραση των Πειραιωτών που μείωσαν σε 6-4 ενώ είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες να φέρουν το παιχνίδι στο γκολ, όμως ο Κώστας Γαλανίδης, που συνολικά πραγματοποίησε σωρεία κρίσιμων επεμβάσεων, είπε όχι και διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας των δύο γκολ, με την οποία έληξε ο αγώνας.

Στην ένατη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις έφτασε ο κάτοχος του νταμπλ Ολυμπιακός στην Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επικράτησαν με 16-5 στο «Π. Καπαγέρωφ» επί του Παλαιού Φαλήρου. Στον αγώνα αυτό έπαιξαν ως τυπικά φιλοξενούμενοι. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Άλμπερτ Εσπανιόλ με 4 γκολ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το Παλαιό Φάληρο να προβάλει σθεναρή αντίσταση στο πρώτο οκτάλεπτο, έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακα Κώστα Τσαλκάνη. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι Πειραιώτες κατάφεραν να κάνουν ένα επιμέρους 5-1, το οποίο τους έδωσε προβάδισμα πέντε γκολ (7-2). Στο δεύτερο μισό του αγώνα του αγώνα η διαφορά ανέβηκε κι άλλο κι έφτασε στα 11 γκολ (16-5).

Νίκη που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 υδατοσφαίρισης Ανδρών πέτυχε ο ΝΟ Βουλιαγμένης απέναντι στο ΝΟ Πατρών στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» με 17-3 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημήτρης Τίγκας με τέσσερα γκολ.

Οι παίκτες της Βουλιαγμένης μπήκαν πολύ δυνατά στον αγώνα και κατάφεραν να πάρουν ισχυρό προβάδισμα με τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου (0-5), το οποίο διεύρυναν μέχρι το ημίχρονο στα έξι γκολ (8-2). Στο τρίτο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν παράσταση για ένα ρόλο, όπως αποδεικνύει και το επιμέρους 8-1 υπέρ του ΝΟ Βουλιαγμένης, ενώ στην τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Κώστα Λούδη χαλάρωσαν με το παιχνίδι να λήγει με 17-3.

Με το δεξί μπήκε στο 2017 ο ΠΑΟΚ, αφού στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίσης Ανδρών επιβλήθηκε του ΝΟ Καλαμακίου στο Εθνικό κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης με 14-6. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιόβαν Σάριτς για τον ΠΑΟΚ με τέσσερα γκολ.

Οι παίκτες του «δικεφάλου» πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Στο πρώτο οκτάλεπτο προηγήθηκαν με 2-1, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου η διαφορά είχε φτάσε στα τρία γκολ (5-2). Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν εκείνο στο οποίο κρίθηκαν τα πάντα, αφού ο ΠΑΟΚ έχτισε διαφορά 5 γκολ και καθάρισε την υπόθεση νίκη (9-4).

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε τυπική διαδικασία και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα με αποτέλεσμα στο τελευταίο οκτάλεπτο να σημειωθούν εκατέρωθεν επτά γκολ και το 14-6 να είναι το αποτέλεσμα του αγώνα.

Τεράστιας σημασίας «διπλό» με 5-4 που τον φέρνει στις υψηλές θέσεις του πρωταθλήματος της Α1 υδατοσφαίρισης ανδρών πέτυχε ο ΑΝΟ Γλυφάδας, χάρη σε γκολ του Σκουμπάκη μόλις 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα με τον ΝΟ Χίου στο «νησί της μαστίχας».

Το παιχνίδι είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι όπως εξ αρχής αναμενόταν με το ΝΟ Χίου να μπαίνει καλύτερα και να προηγείται με 2-1 στη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο ο ΑΝΟ Γλυφάδας ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο ημίχρονο οι Χιώτες πήγαν με προβάδισμα 3-2.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό και στην Τρίτη περίοδο, με την ομάδα των νοτίων προαστίων να ισοφαρίζει σε 3-3. Η ομάδα της Χίου προηγήθηκε με 4-3, όμως οι Γλυφαδιώτες έκαναν τη μεγάλη ανατροπή στα δύο τελευταία λεπτά και πήραν μεγάλη νίκη με 5-4.

Με μια εύκολη νίκη άνοιξε το 2017 για τον Υδραϊκό, ο οποίος στο κολυμβητήριο του Αλίμου επιβλήθηκε του Πανιωνίου με 12-3. Οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίτη έβαλαν από την αρχή το πόδι στο γκάζι και μέχρι το ημίχρονο είχαν φτάσει σε διαφορά οκτώ γκολ (9-1).

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε, με αποτέλεσμα στο δεύτερο ημίχρονο να σημειωθούν πέντε γκολ, με τους «νησιώτες» να επικρατούν με 12-3.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΑΓΩΝΑ

ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5-16

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-5, 1-5, 2-4

Παλαιό Φάληρο (Μαμούρης): Θεοδωρόπουλος 1, Τσαχειλίδης 1, Τρούλος 1, Κάκαρης 2

Ολυμπιακός (Βλάχος): Μυλωνάκης 2, Γενηδουνιάς 1, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας 1, Ποντικέας 1, Ντόσκας 3, Κολόμβος 2, Εσπανιόλ 4

ΠΑΟΚ – ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ 14-6

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 3-1, 4-2, 5-2

ΠΑΟΚ (Βέργος): Ζάτοβιτς 2, Προσινικλής 2, Νικολαΐδης 3, Σάριτς 4, Δημητριάδης 1, Τσολακούδης 1, Σιώπκας 1

ΝΟ Καλαμακίου (Σταϊκόπουλος): Αναγνωστόπουλος 1, Δουδέσης 1, Ιωαννίδης 1, Φωκάς 2, Αλέβίζος 1

ΝΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 3-17

Τα οκτάλεπτα: 0-5, 2-3, 1-8, 0-1

ΝΟ Πατρών (Λαμπάτος): Β. Κανελλόπουλος 2, Πασσάς

ΝΟ Βουλιαγμένης (Λούδης): Κοπελιάδης 1, Δελαγραμμάτικας 2, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 2, Καπότσης 2, Τίγκας 4, Σολανάκης 2, Δήμου 1

ΝΟ ΧΙΟΥ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 4-5

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 0-1, 1-2

ΝΟ Χίου (Μικέδης): Θωμάκος 2, Βουκμίροβιτς 1, Γκιουβέτσης 1

ΑΝΟ Γλυφάδας (Μάζης): Φωτόπουλος 2, Χατζηγούλας 2, Σκουμπάκης 1

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4-6

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 0-1, 0-1, 2-2

Εθνικός (Κουντουδιός): Κόχειλας 1, Παπαδόγκωνας 1, Σ. Φούτρης 2

Παναθηναϊκός (Ηρειώτης): Τοράκης 1, Καλογεράκος 2, Καρούντζος 1, Χαραλαμπόπουλος 2

ΥΔΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 12-3

Τα οκτάλεπτα: 4-0, 5-1, 1-1, 2-1

Υδραϊκός (Κραβαρίτης): Μιτελούδης 3, Κοκκινάκης 1, Χατζηκυριακάκης 2, Μπλάνης 2, Λιαπάκης 1, Στελάτος 3

Πανιώνιος (Δήμου): Καρακάσης 2, Μαζοκοπάκης 1

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παλαιό Φάληρο - Ολυμπιακός 5-16

ΠΑΟΚ – ΝΟ Καλαμακίου 16-4

ΝΟ Πατρών – ΝΟ Βουλιαγμένης 3-17

ΝΟ Χίου – ΑΝΟ Γλυφάδας 4-5

Εθνικός – Παναθηναϊκός 4-6

Υδραϊκός – Πανιώνιος 12-3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός 27

2. ΝΟ Βουλιαγμένης 22

-. Παναθηναϊκός 22

4. Εθνικός 16

-. ΑΝΟ Γλυφάδας 16

6. Παλαιό Φάληρο 13

………………………………

-. Υδραϊκός 13

-. ΠΑΟΚ 13

…………………………………

9. ΝΟ Χίου 7

10. Πανιώνιος 6

11. ΝΟ Καλαμακίου 1

12. ΝΟ Πατρών 1

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/1)

Ολυμπιακός – Υδραϊκός

ΝΟ Πατρών – Παλαιό Φάληρο

ΝΟ Βουλιαγμένης – Παναθηναϊκός

ΝΟ Καλαμακίου – Εθνικός

ΑΝΟ Γλυφάδας – ΠΑΟΚ

Πανιώνιος – ΝΟ Χίου

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ