ΠΟΛΟ

Σπάσιμο έδρας η Βουλιαγμένη, 10-9 τον Ολυμπιακό

Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ)
Α1 ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (EUROKINISSI SPORTS / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Πραγματοποιώντας μια φανταστική εμφάνιση η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε με 10-9 επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά, "έσπασε" το πλεονέκτημα έδρας των ερυθρόλευκων και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο γυναικών.

Ένας τελικός αντάξιος του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης ήταν αυτός που διεξήχθη στο "Παπαστράτειο" το απόγευμα της Τετάρτης (03/05). Ο ΝΟΒ ήταν εκείνος που χαμογέλασε δίκαι στο τέλος αφού με την επικράτηση του με 10-9 επί των ερυθρόλευκων κατάφερε να κάνει το "μπρέικ" με το "καλημέρα" στη σειρά των τελικών.

Οι παίκτριες της Καμμένου ήταν συνέχεια μπροστά στο σκορ, έβρισκαν λύσεις όσες φορές ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει και έφτασαν δίκαια σε μια σπουδαία νίκη.

Μεγάλη εμφάνιση έκαναν όλες οι παίκτριες της Βουλιαγμένης παίζοντας συγκεντρωμένα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι Χυδηριώτη και Βασιλική Διαμαντοπούλου πέτυχαν από τρία γκολ, ενώ όποτε χρειάστηκε η Κούβδου έκανε μεγάλες αποκρούσεις.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός πλήρωσε το νωθρό του ξεκίνημα στον αγώνα που είχε ως αποτέλεσμα να κυνηγάει συνέχεια στο σκορ. Πρώτη σκόρερ ήταν η Μπιανκόνι με τρία γκολ, όμως ήταν παράλληλα και η μοιραία αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στην τελευταία επίθεση.

Το ματς: Η Βουλιαγμένη ήταν εκείνη η οποία ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι. Με όπλο της την άμυνα και με σωστές επιλογές στην επίθεση οι παίκτριες της Καμμένου προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε δύο γκολ από την Κοντογιάννη. Η Μπιανκόνι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μείωσε προσωρινά για να διαμορφώσει η Χυδηριώτη με δύο δικά της τέρματα το τελικό 4-1 για το ΝΟΒ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η Βασιλική Διαμαντοπούλου αύξησε και άλλο τη διαφορά κάνοντας το 5-1 με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντίδραση σε εκείνο το σημείο. Οι ερυθρόλευκες πίεσαν στην άμυνα, έκλεψαν αρκετές μπάλες και με ένα επι μέρους 3-0 με γκολ από τις Έμολο, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Μπιανκόνι κατάφεραν να μειώσουν στο γκολ (4-5).

Από εκεί και πέρα είχαμε μάχη γκολ - γκολ ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τρεις φορές στην τρίτη περίοδο, αλλά η Βουλιαγμένη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι κατάφερε να δώσει και πάλι το προβάδισμα με 7-8 στο ΝΟΒ λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Μπιανκόνι με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου έκανε το 8-8, αλλά τα γκολ των Χυδηριώτη και Β. Διαμαντοπούλου έδωσαν αέρα δύο τερμάτων στη Βουλιαγμένη με 4.30 να απομένει για το τέλος. Η Μανωλιουδάκη στην παίκτρια παραπάνω μείωσε γρήγορα στο γκολ, όμως στη συνέχεια μίλησε η Κούβδου. Η πορτιέρο του ΝΟΒ έκανε ορισμένες εντυπωσιακές αποκρούσεις, με αποκορύφωμα αυτές στο τελευταίο λεπτό στα σουτ των Ελ. Πλευρίτου και Μπιανκόνι κρατώντας τη νίκη με 10-9 για τη Βουλιαγμένη.

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Ολυμπιακός - Βουλιαγμένη 9-10

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 3-1, 3-3, 2-2

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μπιανκόνι 3, Έμολο 1, Μ. Πλευρίτου 2, Ασημάκη 1, Μανωλιουδάκη 1

Βουλιαγμένη (Καμμένου): Κοντογιάννη 2, Χυδηριώτη 3, Β. Διαμαντοπούλου 3, Τσουκαλά 2

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Τετάρτη, 3/5,θέσεις 1-2

Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης 9-10

Παρασκευή, 5/5, θέσεις 1-2

Κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 18.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Τρίτη, 9/5, θέσεις 1-2

Κολ. Εθνικό Πειραιά 20.00 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

Πέμπτη, 11/5, θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. ΝΟΒ, Λαιμός 20.00 ΝΟ Βουλιαγμένης – Ολυμπιακός

Σάββατο, 13/5,θέσεις 1-2 (αν χρειαστεί)

Κολ. Εθνικό Πειραιά 20.00 Ολυμπιακός - ΝΟ Βουλιαγμένης

* Το πρωτάθλημα κρίνεται στις τρεις νίκες.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ