ΠΟΛΟ

Σημαντική νίκη για την Εθνική, 8-7 την Ισπανία

Σημαντική νίκη για την Εθνική, 8-7 την Ισπανία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική μας έπαιξε με τη "φωτιά" αλλά δεν κάηκε στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο, αφού με γκολ του Δερβίση 1.20 πριν το τέλος επιβλήθηκε με 8-7 επί των Ισπανών.

Μπορεί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να ήταν μπροστά στο σκορ, ωστόσο η Εθνική μας κινδύνεψε στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στην Βουδαπέστη.

Οι διεθνείς άντεξαν όμως στην αντεπίθεση των Ισπανών και πήραν τη νίκη με 8-7.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ήταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση κατάφερναν να είναι συνέχεια μπροστά στο σκορ με 2-3 γκολ. Στην αρχή όμως του τέταρτου οκταλέπτου δέχτηκαν ένα επί μέρους 3-0 με αποτέλεσμα οι Ίβηρες να φέρουν το ματς στα ίσα.

Τελικά με μία εξαιρετική πάσα από τον Γενηδουνιά ο Δερβίσης σκόραρε στον παραπάνω και διαμόρφωσε το τελικό 8-7. Αυτή η νίκη ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην πορεία της Εθνικής η οποία την Τετάρτη θέλει νίκη απέναντι στην Νότια Αφρική και να τα παίξει όλα για όλα απέναντι στη Σερβία για την πρωτιά στον όμιλο, έχοντας όμως εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη θέση.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Το ματς: Οι Ισπανοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Ορτέγκα, ωστόσο η αντίδραση της Εθνικής ήταν υποδειγματική και άμεση. Με ένα επί μέρους 4-0 η Εθνική μας κατάφερε να προηγηθεί με 4-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου έχοντας εξαιρετικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω. Ο Ντελ Τόρο μείωσε προσωρινά, για να απαντήσει αμέσως ο Καπότσης. Η Εθνική μας θα μπορούσε να είχε πάει στο ημίχρονο με το υπέρ της +3, αλλά ο Μάγιαρακ στον παίκτη παραπάνω κατάφερε να διαμορφώσει το 5-3 στο τέλος της δεύτερης περιόδου.

Με το σταγονόμετρο μπήκαν τα τέρματα στην τρίτη περίοδο. Οι δύο ομάδες έχασαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά το κατάφεραν μόλις δύο φορές. Ο Βλαχόπουλος ανέβασε τη διαφορά στα τρία γκολ κάνοντας το 6-3 με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μακαρό με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 6-4. Με αυτό το σκορ μπήκαν στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες.

Στην έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου ο Αλέξανδρος Γούνας ανέβασε τη διαφορά κάνοντας το 7-, όμως οι Ισπανοί είχαν την απάντηση. Με ένα αναπάντητο 3-0 κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα και να το κάνουν ντέρμπι. Η Εθνική μας όμως με όπλο την άμυνα της κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και με ένα γκολ του Δερβίση με 1.20 να απομένει στον παίκτη παραπάνω κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη για τη συνέχεια.

Ισπανία - Ελλάδα 7-8

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-2, 1-1, 3-2

Ισπανία: Ορτέγκα 1, Μάγιαρακ 2, Ντελ Τόρο 1, Μακαρό 1, Γκουτιέρες 1, Ταχούλ 1

Ελλάδα: Βλαχόπουλος 2, Φουντούλης 2, Δελακάς 1, Καπότσης 1, Γούνας 1, Δερβίσης 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 17/07

Ισπανία - Ελλάδα 8-9

18:30 Σερβία - Νότια Αφρική

Τετάρτη 19/07

11:50 Νότια Αφρική - Ελλάδα

13:10 Ισπανία - Σερβία

Παρασκευή 21/07

10:30 Ισπανία - Νότια Αφρική

11:50 Σερβία - Ελλάδα

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ελλάδα 2

Σερβία 0

Νότια Αφρική 0

Ισπανία 0

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ