ΠΟΛΟ

Πρωτιά ψυχής για την Εθνική γυναικών, 11-8 την Αυστραλία

Alkisti Avramidou, left, of Greece and Ekaterina Prokofyeva of Russia vie for the ball during their women's water polo Group D first round match at the Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Sunday, July 16, 2017. (Szilard Koszticsak/MTI via AP)
Alkisti Avramidou, left, of Greece and Ekaterina Prokofyeva of Russia vie for the ball during their women's water polo Group D first round match at the Swimming World Championships in Hajos Alfred National Swimming Pool in Budapest, Hungary, Sunday, July 16, 2017. (Szilard Koszticsak/MTI via AP) AP

Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών επιβλήθηκε με 11-8 επί της Αυστραλίας κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο της και προκρίθηκε απευθείας στην προημιτελική φάση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Ήταν μία νίκη που χρωστούσαν στον εαυτό τους εδώ και αρκετό καιρό τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας πόλο και την πήραν. Η Ελλάδα επιβλήθηκε με 11-8 επί της Αυστραλίας και εξασφάλισε την πρωτιά στον τέταρτο όμιλο του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση της στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική ομάδα από την αρχή του αγώνα ήταν συγκεντρωμένη, αλλά ανεβάζοντας κατακόρυφα την άμυνα της στα δύο τελευταία οκτάλεπτα κατάφερε να πάρει τη νίκη και τη διαφορά που χρειαζόταν.

Όλες οι αθλήτριες της αντιπροσωπευτικής ομάδας έπαιξαν με ψυχή, ενώ καθοριστική ήταν η άνοδος της Χρυσής Διαμαντοπούλου στο δεύτερο μέρος. Στην επίθεση μπήκαν στην εξίσωση και άλλες αθλήτριες πέρα των Ελ. Πλευρίτου, Ασημάκη και Μανωλιουδάκη και έτσι τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα.

Πλέον, η Εθνική μας περιμένει να μάθει την αντίπαλο της στην προημιτελική φάση του Παγκόσμιου πρωταθλήματος αφού γλίτωσε το πρόωρο χιαστί παιχνίδι καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Το ματς: Η Εθνική μας προηγήθηκε στο ματς με την Ελευθερία Πλευρίτου, αλλά γρήγορα η Αυστραλία με δύο γκολ από τις Μπάκλινγκ και Γκόφερς πήρε κεφάλι στο σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που βρέθηκε μπροστά στο σκορ η Αυστραλία του Σάκη Κεχαγιά. Η Εθνική ματς έφερε γρήγορα το ματς στα ίσα με νέο τέρμα από την Ελευθερία Πλευρίτου για να διαμορφωθεί το 2-2 της πρώτης περιόδου.

Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου τα κορίτσια του Μορφέση προηγήθηκαν με δύο τέρματα χάρη στα γκολ της Αλεξάνδρας Ασημάκη. Η Γκόφερς μείωσε προσωρινά για να δώσει ξανά αέρα δύο τερμάτων η Μανωλιουδάκη. Τελικά, όμως, οι Αυστραλές με τέρματα της Γκόφερς και Χάλιγκαν ισοφάρισαν σε 5-5 με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η μάχη γκολ γκολ συνεχίστηκε μέχρι και τα μισά της τρίτης περιόδου όταν η Ελλάδα ξέφυγε και πάλι με δύο γκολ χάρη στις Ξενάκη και Αβραμίδου (6-8) με την Μπάκλινγκ να μειώνει στο 7-8 της τρίτης περιόδου. Οι παίκτριες της Εθνικής έδειχναν αποφασισμένες να κυνηγήσουν μέχρι τέλος τη νίκη με διαφορά τριών τερμάτων που ήθελαν για την πρωτιά.

Η Ελευθερία Πλευρίτου ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στα δύο τέρματα, αλλά η Μπίσοπ στην παραπάνω μείωσε σε 8-9. Οι παίκτριες του Μορφέση όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η Αλεξάνδρα Ασημάκη με γκολ στην παραπάνω έκανε το 10-8 και η Ιωάννα Χυδηριώτη και πάλι στην παραπάνω έδωσε για πρώτη φορά στο ματς την πολυπόθητη διαφορά των τριών τερμάτων.

Στη συνέχεια οι παίκτριες των δύο ομάδων έκαναν αρκετά λάθη και έτσι έμεινε το 11-8 που έδωσε την πρώτη θέση στην Εθνική μας ομάδα.

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Αυστραλία - Ελλάδα 8-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 2-3, 1-3

Αυστραλία: Μπάκλινγκ 2, Γκόφερς 3, Χάλιγκαν 1, Γουέμπστερ 1, Μπίσοπ 1

Ελλάδα: Ελ. Πλευρίτου 3, Ασημάκη 2, Μανωλιουδάκη 2, Ξενάκη 1, Αβραμίδου 1, Χυδηριώτη 1

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Κυριακή 16/07

Αυστραλία - Καζακστάν 16-4

Ρωσία - Ελλάδα 9-7

Τρίτη 18/07

Ελλάδα - Καζακστάν 19-5

Αυστραλία - Ρωσία 8-5

Πέμπτη 20/07

Αυστραλία - Ελλάδα 8-11

13.10 Ρωσία - Καζακστάν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 4

2. Αυστραλία 4

3. Ρωσία 2

4. Καζακστάν 0

Photo credits: (Szilard Koszticsak/MTI via AP)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ